Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Kolmannen polven maalari Pauli Tiitinen: “Kevytyrittäjyys antoi aikaa miettiä yrittäjyyden tuomaa lisäpainoa arkeen”

Pauli-Tiitinen-profiilikuva

Olen Pauli Tiitinen, Etelä-Savosta kotoisin ja tällä hetkellä Helsingissä ja lähialueilla vaikuttava maalausalan monipuolinen osaaja.

Maalarin työ ammattina oli kai iskostunut päähäni jo pienenä poikana pappani ja isäni matkassa, seuraten heidän maalaamistaan saneerauskohteissa. Maalipurkit, tapettirullat ja maalarin työvälineet olivat jatkuvasti suurena kiinnostunuksen kohteena ja tarjosivat paljon tutkittavaa pienelle pojalle. Tämä varmasti osaltaan vaikutti tulevaisuuden ammatinvalintaani.

Koulun penkiltä oppia, työmaalta kokemusta

Pintakäsittelyalan perustutkinto oli selkeä valinta toisen asteen opintoja valitessa, eikä epäselvyyttä ollut tulevaisuuden ammatista. Opinnot tarjosivat mahdollisuuksia opetella ruiskumaalausta ja huonekalujen entisöintiä rakennusmaalarin töiden lisäksi. Näistä onkin muodustunut perinteisten maalarin töiden lisäksi osaaminen, joita tänä päivänä yritykseni tarjoaa.

Opinnoista valmistuttuani pääsin suoraan työelämään kiinni ja toimin muutamia vuosia tehtaalla ruiskumaalarina.

Tehdastyö ei kuitenkaan ollut sitä, mitä olin haaveillut tekeväni koko työurani. Rakennustyömaat tuntuivat mielekkäimmiltä ja pääsinkin pian kotikaupungissani sijaitsevalle maalausliikkeelle töihin.

Kyseisessä firmassa minusta muovautui loistavassa työporukassa ammattitaitoinen maalari ja sain mitä parhaimmat opit maalarin monipuolisiin töihin.

Muutto etelään teki yrittäjän

Ammattitaitoa, asiakaspalvelua ja työkokemuksia vuosien mittaan kerryttäessä heräsi ajatus kevytyrittäjyyden kokeilemisesta. Aloin selvittämään vaihtoehtojani ja tätä kautta löysin UKKO.fi-palvelun. Rohkeasti kokeilemalla totesin palvelun selkeyden; helppo tie kokeilla yrittäjyyttä kevyesti, ilman suurempaa paperisotaa. Palvelun käyttö oli mieluisaa ja sivuston ohjeistuksen avulla erittäin selkeää – tämän vuoksi valitsinkin UKKO.fi:n.

Kun elämänsuunnitelmani alkoivat siirtyä kotikaupungistani kohti pääkaupunkiseutua, aloin miettimään kevytyrittäjyydestä siirtymistä täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Tässä vaiheessa minulle oli tarjottu omistajuutta ja valmista asiakaskuntaa firmasta, jossa työskentelin. Ilmeisesti olin jollain tapaa onnistunut ja näyttänyt kykyni yrityksen pyörittämisessä, vaikkakin paljon olisi vielä opittavaa. Tarjous oli mahtava ja tuskin tulen koskaan vastaavaa saamaan. Olin kuitenkin päätökseni tehnyt ja Helsinkiin muutettuani perustin oman yritykseni, Maalaus Tiitinen.

Tähän yrityksen perustamisprosessiin olen saanut kahdelta yrittäjäystävältäni, puolisoltani ja läheisiltäni aivan mahtavaa tukea ja neuvoja, unohtamatta ainutlaatuista työkokemusta ja työympäristöä, josta olin saanut nauttia ennen yrittäjyyttä.

Yritykseni perustamisen jälkeen aloin hiljalleen kasvattamaan näkyvyyttä ja kehittämään kontakteja, jonka myötä työtarjouksia alkoikin tullla.

Menestyksen vuosi 2018?

Vuosi 2018 on lähtenyt rytinällä käyntiin. Voidaan sanoa, että ammattitaitoisesti ja laadukkaasti hoidetut asiakastyöt ovat parasta polttoainetta aloittelevalle yritykselle.

Omalla kohdalla tämä näkyy melkeinpä räjähdysmäisenä kasvuna työtarjonnassa, joka on aina postiivinen asia yritykselle. Tämä luo yritykselle mahdollisuuksia kasvattaa ja kehittää tarjontaansa. Tällä hetkellä yritykseni palvelee monipuolisesti yksityis- ja yritysasiakkaita, tarjoamalla ammattitaidolla muun muassa maalaus-, tasoite-, tapetointi- sekä ruiskumaalaustöitä.

Yrittäjyyden aloittaminen mielletään yleensä hankalaksi ja monimutkaiseksi ja kieltämättä siihen liittyy omat, ei ehkä kertalukemalla selkeät pykälät. Kevytyrittäjyys on mainio vaihtoehto kokeilla helposti ja riskittömästi omaa yritysideaa, heittäytymättä täysin yrittäjyyden armoille.

Kevytyrittäjyys antoi omalla kohdallani lisäksi aikaa miettiä rauhassa yrityksen perustamista ja sen tuomaa lisäpainoa arkeen. Yrittäjänä oleminen ja perhe-elämän yhdistäminen on raskasta, mutta palkitsevaa. Tyytyväiset asiakkaat sekä vapaus suunnitella ja palvella omanlaisena yrityksenä on juuri se, mistä olen aina haaveillut.

Paulin yrityksen yhteystiedot ja referenssejä pääsee katsomaan Maalaus Tiitinen -yrityksen verkkosivuilta. Maalaus Tiitinen löytyy myös Facebookista!

Jos haluat tavoittaa Paulin, se onnistuu sähköpostilla pauli@maalaustiitinen.fi tai puhelimitse numerosta 050 597 3331.

Tutustu rakennusalan kevytyrittäjyyteen

Haluatko sinäkin kertoa oman yrittäjatarinasi?

Yrittäjätarina on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen ammattilaisia, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi kevytyrittäjyyden kautta. Me haluaisimme kuulla, miten sinusta tuli yrittäjä! Ota yhteyttä markkinointi@ukko.fi, niin pääset kertomaan oman tarinasi.

Lue myös

Rakennusalan yrittäjäksi – Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Jenni Ekkala on kirjoittajien tukena oikolukijana

  Kuka olet? Olen Jenni, 30-vuotias, päivätyökseni myyntisihteerinä työskentelevä, aloitteleva kevytyrittäjä. Perheeseeni kuuluvat yrittäjänä toimiva avomies ja aina osan viikosta myös 10-vuotias bonustytär. Asumme Helsingin Töölössä. Mitä teet? Tarjoan oikoluku- ja kielenhuoltopalveluita sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Olen huomannut, että kirjoitus- ja kielioppivirheitä voi tulla vastaan ihan valtamedioissakin, puhumattakaan yksittäisten yritysten markkinointimateriaaleista. Oikein kirjoitettu teksti antaa yrityksestä luotettavan kuvan. Tämä pätee myös…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sonja Suomela jakaa ihonhoitorutiinejaan ja esittelee tuotteita blogissaan nimeltä Purkkisirkus

  Olen hyvinkääläinen kosmetiikkabloggaaja. Blogini on vajaa kaksi vuotta vanha kosmetiikkaintoilijan purkkishow. Blogin kantavia teemoja ovat ihonhoito ja korealainen kosmetiikka sekä meikki- ja hiusjutut. Varsinainen päivätyöni on leikkaussalissa anestesiasairaanhoitajana. Mitä teet? Kirjoitan kosmetiikkablogia, jossa on esillä kosmetiikkauutuudet sekä vinkkejä oman ihonhoitoon ja meikkaukseen. Suuret intohimoni kosmetiikka ja ihonhoito näkyvät vahvasti blogissani. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen sen verran alussa bloggaajan taipaleellani, etten…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen

  Viikon Kevytyrittäjä sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen tekee sisustussuunnitelmia niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin. Kuka olet? Olen Marika, vähän päälle kolmikymppinen sisustussuunnittelija Lempäälästä. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kaksi alle kouluikäistä lasta. Mitä teet? Teen suunnitteluprojekteja, sisustuskonsultointia ja koulutuksia niin yksityisille kuin yrityksille tällä hetkellä UKKO.fi:n kautta. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Aloin työskennellä osa-aikaisesti vanhempainvapaani aikana ja koin, että laskutusosuuskunnan kautta minulle jäisi aikaa paremmin…

  Lue lisää