Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Nuori taikuri Aatu tekee sitä mitä rakastaa

Aatu Itkonen on 19-vuotias esiintyjä, joka tekee taikurin, juontajan ja yrittäjyysluennoitsiijan töitä. Nuoresta iästään huolimatta Aatu on ehtinyt tekemään monenlaisia asioista sen parissa, mitä rakastaa.

– Teen kaiken kokoisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa sekä taikurin että juontajan keikkoja. Olen esiintynyt 13-vuotiaasta asti, ensin Kaakkois-Suomessa mutta nykyään ympäri Suomea. Synnyin Lappeenrannassa, mutta muutimme sittemmin Kouvolaan ja näin ollen koen olevani kouvolalainen.

– Hienointa työssäni on nähdä kuinka ihmiset viihtyvät, sillä tykkään viihdyttää muita. Yleisöllehän tätä tehdään!

– Koen tekemäni työn merkitykselliseksi. Joskus asiakas saa suurimman avun siitä, että on kuunteleva korva. Yleensä aina saan itselleni siitä hyvän mielen lisäksi paljon oppia ja viisaita neuvoja, Aatu kiteyttää.

Apua yrittäjyyden alkutaipaleella Aatu on saanut perheltään. Kaiken kaikkiaan oman perheen kannustaminen yrittämiseen ja omien kiinnostusten kohteiden parissa jatkamiseen on ollut isossa roolissa.

– Kotona ennen kaikkea kannustettiin tekemään sitä, mistä nautin ja autettiin ihan vaikka kyydittämällä keikoille. Esiintyminen jännitti aluksi todella paljon, mutta uskon, että se kuuluu asiaan. Oli kyseessä sitten Siirin 9-vuotissyntymäpäiväjuhlat tai iso yritystapahtuma, niin aina jännittää ennen lavalle nousemista, Aatu kertoo.

Esiintyminen onkin asia, jonka parissa Aatu haluaisi jatkaa tulevaisuudessa ja rakentaa uraa sen päälle.

– Olen jo nyt ollut erilaisissa jutuissa mukana ja saanut tehdä hienoja juttuja: Aatun mysteerit -TV-ohjelmasta omaan talkshowhun. Tulevaisuudessa olisi mielenkiintoista tehdä TV-juttuja enemmänkin, mutta ikinä ei tiedä mitä tuleman pitää, ja päivä kerrallaan tässä mennään, Aatu pohtii.

Yrittäjätaipaleelle on mahtunut paljon hienoja onnistumisia, mutta myös epäonnistumisia.

– Välillä menee temput pieleen tai vuorosanat unohtuvat, mutta loppukädessä kaikki opettaa enemmän ja epäonnistumisistakin karttuu omanlaista kokemusta. Olen tehnyt paljon erilaisia asioita ja niihin mahtuu myös monenlaisia tarinoita, Aatu muistelee.

Viime keväänä kuitenkin tuli vielä erilaisia haasteita.

– Keikkakalenteri tyhjeni hetkessä ja kaikki sovitut keikat peruttiin. Sekin oli kuitenkin asia, jonka alla ei pidä lannistua. Pitää vain yrittää jatkaa ja miettiä uusia tapoja toimia, tehdä ja kokeilla, Aatu kannustaa.

Aatun tarina on osa UKKO.fi:n Patsas rohkeudelle-kampanjaa. Kampanjan tarkoituksena on nostaa esille itsenäisiä yrittäjiä, joita ilman Suomi ei pyörisi. Osallistu keskusteluun itsenäisen yrittämisen mahdollisuuksista ja haasteista Twitterissä tunnisteilla #rohkeusyrittää #näeuusityö #teesitämitärakastat.

Lue lisää kampanjasta: ukko.fi/rohkeus
Lue lisää kevytyrittäjyydestä: ukko.fi/kevytyrittajyys

Leena Honkajuuri

Leena on kokenut viestijä, joka innostuu tarinoista ja auttaa itsenäisiä yrittäjiä saamaan äänensä esille. Vapaa-ajalla Leenan löytää hevosten parista tallilta tai juoksulenkiltä ja yöpöydällä on aina vähintään kolme keskeneräistä kirjaa. Leena on UKKO.fin viestintäpäällikkö.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Susanne Aalto eli Pahalapsi on persoonallinen somevaikuttaja

  Kuka olet? Termosta pulloon! Olen joensuulainen makrovaikuttaja Susanne. Tai siis, Pahalapsi. En kylläkään ole oikeasti paha saati lapsi, kuten taiteilijanimeni perusteella voisi päätellä. Teen persoonallisia videoita YouTubeen yli yli 180 000 seuraajan kanavalle. Mitä teet? Kondiittorin päivätyön ohella teen YouTubeen videoita, jotka ilahduttavat arkea ja inspiroivat katsojaa olemaan parhaita versioita itsestään. Kevytyrittäjyys on tuntunut helpolta ja aikaa säästävältä tavalta hoitaa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Ammattibloggaaja ja toiminimiyrittäjä Emilia Huttunen kirjoittaa Mutsis on -blogia ja pyörittää pian neljän lapsen perhettä

  Emilia Huttunen odottaa neljättä lastaan ja laskuttaa samalla sievoisia summia bloggaamisella. Iso perhe, raskausajan haasteet ja kymmeniä tuhansia lukijoita keräävä blogi ovat melkoinen yhtälö. UKKO Toiminimiyrittäjänä Emilia voi kuitenkin päättää itse, minkä verran tekee töitä ja sovittaa työskentelynsä perheen aikatauluihin. Millaista on olla ammattibloggaaja ja mistä keksit aiheita uusiin kirjoituksiin? Blogini sisältö on aina kummunnut aidosta arjestani, joten ideoin uusia kirjoituksia…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme Terhi Lahti on markkinoinnin monitaituri

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Terhi Lahti, 35-vuotias Kalliossa asuva yksinyrittäjä. Yritykseni Heartive Marketing tarjoaa erilaisia markkinoinnin palveluja. Suurin osa työajastani kuluu tuottaessa sisältöä asiakkaiden sosiaaliseen mediaan ja muihin markkinointikanaviin. Teen myös monipuolisesti muita markkinointitöitä, kuten tuotan markkinointimateriaaleja ja sparrailen asiakkaitani markkinoinnin kokonaisuuden suunnittelussa. Miten päädyit yrittäjäksi? Ajattelin aina ennen, että minusta ei tule koskaan yrittäjää. Mieleen oli…

  Lue lisää