Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Kuukauden yrittäjämme, Iina Moukola, on maajohtaja, bloggari ja äiti

Iina-Moukola-kuukauden-yrittaja-1360x500

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Olen 33-vuotias Iina Moukola. Olen äiti, yrittäjä ja luovan työn monitoimityökalu. Asun Helsingissä, mutta henkisesti taidan silti aina olla enemmän tamperelainen. Juureni ovat maalla ja saan voimaa sekä inspiraatiota luonnosta.

Päivätyökseni olen Zadaan Suomen maajohtaja ja vastaan yrityksessä viestinnästä. Secondhand-muoti on intohimoni, joten olen unelmatyössäni. Vapaa-ajallani kirjoitan 12-vuotiasta blogiani ja tuotan sisältöä muihin kanaviini kuten Instagramiin. Kirjoitan myös tutun mainostoimiston kautta lehdistötiedotteita yrityksille. Kuten sanoin, olen monitoimityökalu.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Blogini kautta. Olin blogien kaupallistumisvaiheessa mukana useammassakin blogiportaalissa ja -verkostossa. Jossakin vaiheessa ymmärsin, kuinka paljon enemmän minulle jäisi käteen, jos kampanjapalkkiostani ei menisi mediamyyjän osuutta. Aloin itse myydä sisältöä ja laskutin tuollon kevytyrittäjäpalvelun kanssa. Tässä vaiheessa aloin hahmottaa, kuinka arvokas kanava, joka tavoitti parhaimmillaan yli 90000 uniikkia seuraajaa, oli markkinointimielessä ja kuinka sisällöstä kuuluisi maksaa kunnolla. Huulipunalla kun ei vuokraa makseta. Yrittäjäystäväni saivat tänä vuonna minut vakuutettua siitä, että toiminimi olisi minulle hyödyllisempi kuin kevytyritttäjyys, joten tässä sitä ollaan. Ukko.fi oli minulle tuttu palvelu, joten tuntui luontevalta siirtyä UKKO Pro -versioon.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Teen päivätyötäni arkisin 8-16 ja vähän viikonloppuisin. Illat ja viikonloput valokuvaan blogiani varten. Jos työmäärää miettii, minulla ei juurikaan ole oikeasti vapaa-aikaa. Toisaalta kuvaaminen ja kirjoittaminen rentouttavat, joten vielä ainakaan tällainen kahden työn taktiikka ei rasita liikaa. Se antaa enemmän kuin ottaa. Pyrin tekemään töitä vain silloin, kun lapseni ei ole kotona. Haluan keskittyä häneen täysin, kun olemme molemmat vapaalla.

Miten UKKO Pro on auttanut sinua?

Ns. paperityötä on paljon enemmän kuin kevytyrittäjäaikoina, mutta UKKO Pro -sivustolla kaikki on tehty helpoksi. Saan ilmoituksen, kun ALV pitää maksaa, ja sivusto ohjaa sekä auttaa muutenkin monin tavoin. Asiakaspalvelusta vastataan pian. Olen kysellyt sieltä paljon apua mm. vähennysasioihin, jotka eivät ole ihan mustavalkoisia näin uudella alalla kuin sisällöntuotanto.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Tuntuu upealta, kun yritys, jonka tuotteita olen kuvannut ja jolle olen tuottanut sisältöä, antaa positiivista palautetta. Suurin kiitos taitaa olla se, kun sama asiakas tilaa usein vuosien yhteistyön jälkeen taas kerran uuden kampanjan, koska luottaa minuun ja pitää brändistäni. Vahvuuksiani ovat nopea reagointi ja monipuolisuus.

Mitä asioita haluaisit kehittää itsessäsi?

Tällaisessa työssä kritiikki tuntuu joskus pahalta. Kun kirjoittaa omasta elämästä ja kuvaa sitä, helposti kritiikki, jonka sen antava kohdistaa kuviin tai tekstiin, tuntuukin kohdistuvan minuun. Jos esimerkiksi kirjoitan jostakin aiheesta, joka lukijan mielestä tuntuu kuluneelta, aihe voi olla kuitenkin minulle tuore ja ajankohtainen, minkä vuoksi olen nostanut sen esille. Onneksi nahkani on paksuuntunut vuosien varrella, parikymppisenä kritiikki sai minut joskus jopa itkemään. Silloin tosin blogien kommentointi oli joskus täysin asiatonta.

Terveisiä ja vinkkejä muille yrittäjille?

Kysy rohkeasti! Ja tämä pätee ihan kaikkeen. Kysy vinkkejä yrittämiseen muilta yrittäjiltä. Kysy unelma-asiakkaalta, voisitteko tehdä yhdessä jotakin. Ja mikä tärkeintä, jos et ymmärrä jotakin, kysy asiakaspalvelusta. He ovat siellä sinua varten.

Haluatko tutustua lisää Iinan tekemisiin?

Iinan blogin löydät täältä. Iina löytyy myös Instagramista!

Haluatko sinä kuukauden yrittäjäksi?

Kuukauden yrittäjä on UKKO Pro:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen yrittäjiä. Onko sinulla oma tarina yrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen!

Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja Suvi Kylmälä

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat: