Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Anna Pihlainen pelastaa työkseen kalusteita ja esineitä

viikon-kevytyrittaja-Anna-Pihlainen

Olen Anna, Kouvolassa asuva restauroinnin opiskelija, mutta alunperin kotoisin Tampereelta.

Mitä teet?

Restaurointiopintojen lisäksi olen tehnyt harjoittelujaksoja konservaattorina automuseossa sekä pieniä restaurointi-projekteja.

Hienointa työssäni on nähdä oman työn jälki ja asiakkaan innostus restauroitavaa esinettä ja työtä kohtaan!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päätin ryhtyä kevytyrittäjäksi, kun sain ison restaurointityön ja tarvitsin kirjanpidollista apua laskuttamisessa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Opiskelun lomassa saatan tehdä pieniä restaurointiprojekteja, esimerkiksi taulujen kehyksiä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on nähdä oman työn jälki ja asiakkaan innostus restauroitavaa esinettä ja työtä kohtaan. Monesti minulta tullaan kyselemään, miten tälle alalle kouluttaudutaan ja ihastellaan esineiden ”pelastusoperaatiota”. On hyvä kuulla, että työtäni pidetään tärkeänä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin käydä jatkokursseja eri materiaaleihin liittyen. Esimerkiksi nahan konservointi olisi tärkeä taito oppia.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Terveisinä muille kevytyrittäjille, että uskaltakaa tehdä jopa vaikeilta tuntuviakin töitä ja pyytää kunnon palkkaa työstänne!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Jyri Tirroniemi luo uutta ja korjaa vanhaa

  Olen Jyri Tirroniemi, 22-vuotias maanrakennuksen ja LVI-asennuksen ammattilainen. Mitä teet? Työskentelen UKKO.fi-palvelun kautta erilaisissa maanrakennustöissä ja LVI-asentajana. Teen töitä sekä yksityisille asiakkaille että yrityksille. Pääsääntöisesti minun tulee ajettua kaivinkonetta ja pyöräkonetta. LVI-asennuksia suoritan myös pienessä mittakaavassa; teen esimerkiksi tiskikoneiden asennuksia, hanan vaihtoja ja erilaisia korjaustöitä. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Ryhdyin kevytyrittäjäksi, koska haluan olla niin sanotusti oman itseni herra ja tehdä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Aila Aaltonen keikkailee eläkkeellä: “Suomessa on pulaa projektipäälliköistä IT-alalla”

  Olen Aila Aaltonen, turkulainen ICT-konsultointia tarjoava ammattilainen. ICT hommia olen tehnyt ikäni eli aloitin ohjelmointihommista ja viimeiset vuodet olin pörssiyrityksen tietohallintojohtajana. Harrastan kuntosalilla käyntiä ja pelaan lentopalloa kaksi kertaa viikossa sekä kierrämme ikänaisturnauksissa 2–3 kertaa vuodessa. Asun aivan Turun keskustassa ja pidän siitä, että kaikki on lähellä. Perheeseeni kuuluu aviomieheni Pentti ja tyttäremme Sara, (tuleva IT-insinööri) joka asuu Hämeenlinnassa koiransa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Floristi Marika teki intohimostaan sivutyön: “Ilo ja mielenkiinto pysyvät näin yllä!”

  Marika Kettunen koki floristin ammattinsa palkitsevana, mutta kuormittavana. Niinpä hän kouluttautui pari vuotta sitten vähemmän kuluttavaan päivätyöhön. Palo kukkien parissa työskentelyä kohtaan jäi kuitenkin kytemään. Marika päätti tehdä kompromissin: toimia projektisihteerin töissä päivisin, ja floristina iltaisin sekä viikonloppuisin. Jälkimmäinen toimi onnistuu mainiosti kevytyrittäjänä. Kaikki alkoi kymmenisen vuotta sitten, kun Marika muutti takaisin synnyinseudulleen Kirkkonummelle työpaikkaa etsien. Paikallinen kukkakauppa haki samaan…

  Lue lisää