Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Anna Pihlainen pelastaa työkseen kalusteita ja esineitä

viikon-kevytyrittaja-Anna-Pihlainen

Olen Anna, Kouvolassa asuva restauroinnin opiskelija, mutta alunperin kotoisin Tampereelta.

Mitä teet?

Restaurointiopintojen lisäksi olen tehnyt harjoittelujaksoja konservaattorina automuseossa sekä pieniä restaurointi-projekteja.

Hienointa työssäni on nähdä oman työn jälki ja asiakkaan innostus restauroitavaa esinettä ja työtä kohtaan!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päätin ryhtyä kevytyrittäjäksi, kun sain ison restaurointityön ja tarvitsin kirjanpidollista apua laskuttamisessa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Opiskelun lomassa saatan tehdä pieniä restaurointiprojekteja, esimerkiksi taulujen kehyksiä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on nähdä oman työn jälki ja asiakkaan innostus restauroitavaa esinettä ja työtä kohtaan. Monesti minulta tullaan kyselemään, miten tälle alalle kouluttaudutaan ja ihastellaan esineiden ”pelastusoperaatiota”. On hyvä kuulla, että työtäni pidetään tärkeänä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin käydä jatkokursseja eri materiaaleihin liittyen. Esimerkiksi nahan konservointi olisi tärkeä taito oppia.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Terveisinä muille kevytyrittäjille, että uskaltakaa tehdä jopa vaikeilta tuntuviakin töitä ja pyytää kunnon palkkaa työstänne!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Rakennustyöntekijä Jussi Poutanen hyödyntää työssään Kjelpin ja UKKO.fi:n yhteistyötä!

  Viikon kevytyrittäjämme on tällä kertaa Jussi, 43-vuotias kahden pojan isä Tampereelta. Hänellä on markkinointinimi Peltityöt Jussi Poutanen, jolla kautta hän toteuttaa kattoremotteja ja kattojen korjaus- sekä huoltotöitä 20 vuoden kokemuksella. Jussin pääasiallinen toiminta-alue on Pirkanmaa, mutta hän voi sovitusti työskennellä muuallakin Suomessa. Mitä teet? Teen katto- ja rakennuspeltitöitä sekä kattoremontteja ja katon korjaustöitä. Sesonki on käynyt kuumimmillaan ja töitä on…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Aki Haikonen on esineiden heittelyn ammattilainen – eli jongleeri

  Olen Aki Haikonen, Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin oleva 22-vuotias nuorimies, joka tätä nykyä opiskelee Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulussa. Mitä teet? Aloitin jongleerauksen harrastuksena kaveripiirin mukana, kun olin 9-vuotias. Alkuun välineenä toimi diabolo ja myöhemmin mukaan tulivat myös tutummat välineet kuten pallot, renkaat ja keilat. Muutaman vuoden harrastelun jälkeen kavereiden into lajiin lopahti, mutta itse koin kuitenkin suurta motivaatiota jatkaa. Kun 14-vuotiaana kuulin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Selostaja, juontaja ja ääninäyttelijä Thomas rakastaa viihdyttämistä

  Kuka olet? Olen Thomas Tontchev, 29-vuotias itseoppinut selostaja/mediapersoona Helsingistä, opiskelen yliopistolla tietojenkäsittelytiedettä ja olen erityisen ulospäinsuuntautunut henkilö. Mitä teet? Selostan suomeksi ja englanniksi vaihtoehtourheilulajeja, kuten elektronista urheilua ja pyötälätkää. Tämän lisäksi toimin myös haastattelijana ja lavaisäntänä/seremoniamestarina tapahtumissa, joissa tälle on erikseen tarve. Näiden lisäksi toimin myös ääninäyttelijänä sekä radio-/mainosäänenä projekteissa, joihin saan tungettua itseni mukaan. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Kiinnostus elektroniseen urheiluun alkoi viisi…

  Lue lisää