“Minulla on kaivertamisen taito” – Nittiya tekee hedelmistä ja vihanneksista taidetta

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

FruitGarden-VKY-III

Kuka olet?

Olen Nittiya, Thaimaassa vuonna 1976 syntynyt nainen, mutta asunut nyt Suomessa neljä vuotta, sillä olen naimisissa suomalaisen miehen kanssa. Thaimaassa minulla on yliopistotutkinto, jonka lisäksi omaan Suomessa kokin ammattitutkinnon.

Asun Helsingissä ja tarkoituksenani on hakea starttirahaa TE-toimistolta tulevalle yritykselleni nimeltä Fruit Garden. Olen jo tehnyt kotisivut, Facebook-sivut ja Instagram-sivut.

Mitä teet?

Teen perinteisesti Thaimaassa harjoitettua vihannesten ja hedelmien kaivertamista. Minulla on kaivertamisen taito ja kaiverrukset on tarkoitettu koristamaan juhlatilaisuuksia ja seremonioita.

Kehitän taitoani edelleen. Aikomuksenani on tehdä kaiverrustuotteita koristamaan yritysten ja yksityishenkilöiden juhlia.

Kaiverrettuja ruusuja

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Sain TE-keskuskselta neuvon harjoittaa tuotteiden tekemistä ja myymistä ennen starttirahan hakemista niin, että laskutus hoidetaan laskutusyrityksen kautta. Ennen starttirahan hakemista, ja mahdollista hyväksymistä, en voi rekisteröidä yritystäni enkä siksi harjoittaa laskutusta suoraan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallisena päivänä ideoin uusia kaiverrustuotteita ja teen niitä. Otan niistä myös valokuvia, jotka tallennan kotisivulle, Facebook-sivulle ja Instagram-sivulle. Yhdistelen kukkia, esimerkiksi ruusuja kaiverrettujen tuotteiden sekä luonnon kasvien, kuten luonnon ruusujen ja lehtien kanssa. Harjoittelen pöytien koristelemista tuotteillani.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Huomaan, miten kehityn edelleen taidoissani. Voin harrastaa luovuutta ja taiteellisuutta. Asiakkaan saaminen on tietysti aina hienoa.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittyä etenkin markkinoinnissa ja ylipäätään liiketoiminnassa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Yrittäminen kannattaa aina.

Lisää Nittiyan töitä löydät hänen kotisivuiltaan, sekä Facebookista ja Instagramista – klikkaa Nittiya ja Fruit Garden seurantaan!

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Marianne Hokkanen löysi koronakriisin myötä uuden suunnan uralleen kevytyrittäjänä!

  Kuvaaja: Outi Kinnunen Hei! Olen Marianne Hokkanen, 30-vuotias markkinoinnin moniosaaja Helsingistä. Minusta tuli kevytyrittäjä, kun koronakriisi vei vakituisen päivätyöni. Tartuin epäröimättä tilanteen tarjoamiin uusiin, innostaviin haasteisiin! Mitä teet? Teen monipuolisesti kaikkea luovaa markkinoinnin ja viestinnän parissa. Kevytyrittäjänä olen varsin tuore tapaus, kuitenkin tähän asti olen jo päässyt tarjoamaan osaamistani tekstin – ja sisällöntuotannoissa, visuaalisessa suunnittelussa sekä markkinoinnin automaation konsultoinnissa. Tarjontani…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jyri Tirroniemi luo uutta ja korjaa vanhaa

  Olen Jyri Tirroniemi, 22-vuotias maanrakennuksen ja LVI-asennuksen ammattilainen. Mitä teet? Työskentelen UKKO.fi-palvelun kautta erilaisissa maanrakennustöissä ja LVI-asentajana. Teen töitä sekä yksityisille asiakkaille että yrityksille. Pääsääntöisesti minun tulee ajettua kaivinkonetta ja pyöräkonetta. LVI-asennuksia suoritan myös pienessä mittakaavassa; teen esimerkiksi tiskikoneiden asennuksia, hanan vaihtoja ja erilaisia korjaustöitä. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Ryhdyin kevytyrittäjäksi, koska haluan olla niin sanotusti oman itseni herra ja tehdä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Pasi harjoitteli yrittäjyyttä UKKO.fi:n avulla

  Pasi Ahola, 42, toimi vuodesta 2010 lähtien konsulttina palkkatöissä maksu-tv:n puolella. Siitä lähtien Pasi oli miettinyt työpäivien lomassa, miksi hän tekee töitä jollekin muulle? Töitä voisi hyvin tehdä vain itselleen. Pasi oli aiemmin ollut mukana myös kolmessa startup-yrityksessä. Kokemusta yrityksen pyörittämisestä oli karttunut ja startup-henkeä kerätty taskut täyteen. Vuoden 2013 loppupuolella palkkatyö konsulttina oli vaarassa loppua lomautuksen takia. Se oli viimeinen niitti. Pasi…

  Lue lisää