Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Ravintolasiivooja Susanna Lahtinen

viikon-kevytyrittaja-susanna-lahtinen

Olen Susanna, 41-vuotias nainen ja kahden aikuisen lapsen äiti Lahdesta.

Mitä teet?

Olen aina rakastanut siivoamista, ja aiemmin tosin työtä tehnyt enemmän myyntialalla, mutta alan työtilanne huono, joten ajauduin “vahingossa” ravintolasiivouksia tekemään.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Ensin siivosin Lahden keskustassa yhtä ravintolaa, minkä jälkeen minulle tarjottiin toista. Nyt minulla on jo kolme ravintolaa siivottavana! Vaikka työni on hyvin fyysistä ja herätykset yöllä tai aamuvarhain, niin pidän siitä, kun näen omien käsieni tuloksen sekä puhtaan ja hygieenisen jäljen, jotta ravintolan asiakkaat ja henkilökunta viihtyisivät.

Myyntialan kokemuksia voin myös hyödyntää paljon!

Kevytyrittäjyys on mahtava portti yrittäjyyteen, koska voi rauhassa suunnitella ja opetella kaiken ilman byrokratiahässäkkää. UKKO.fi on helppokäyttöinen ja aina saa apua myös puhelimen kautta, jos tulee ongelmia. Suosittelen palvelua lämpimästi! Uskaltakaa ihmiset toteuttaa unelmanne!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Työ tekijäänsä opettaa ja ainahan on kehitettävää vaikkapa tekniikassa ja ajan käytössä. Otan paljon asioita selville sekä internetin avulla että muiden siivousalan ihmisten osaamista hyödyntäen. ?

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on vapaus suunnitella kaikki alusta asti itse ja se, kun saan tehdä työni tasokkaasti ilman kireitä aikatauluja!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni alkaa varhain joko yöllä tai viimeistään kello 6.00, jolloin aloitan ensimmäisessä ravintolassa, ja työpäivää venyy sen mukaan, kuinka ravintolassa on sotkua, mutta viimeistään olen valmis kello 17.00. Usein päivät ovat toki lyhyempiäkin.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Toivotan kaikille kevytyrittäjille paljon tsemppiä, jaksamista ja ennen kaikkea SUURTA INTOA työssänne! Toivon, että me kaikki menestyisimme! ?

Yhteystiedot

Sähköposti: lahtinensusanna@hotmail.com
Facebook: Susanna Lahtinen

Oletko kiinnostunut toimimiaan siivousalan kevytyrittäjänä? Lue lisää: Laskuta siivouskeikka helposti UKKO.fi:n avulla!

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjä Anni Peltola solmii uniikkeja seinävaatteita

  Kesäkuun kuukauden yrittäjämme on Anni Peltola, helsinkiläinen tekstiilitaiteilija ja entinen toimintaterapeutti. Yritykseni Mimii Creativen missio on jakaa kiireiseen urbaaniin arkeen hyvinvointia käsitöiden ja taiteen keinoin. Solmin tilauksesta uniikkeja seinävaatteita, ohjaan tekstiilitaidekursseja sekä suunnittelen valmiita materiaalipaketteja ja verkkokursseja. Miten päädyit yrittäjäksi? Työskentelin nuorten parissa sosiaalialalla ja haaveilin salaa luovan alan yrittäjyydestä vuosia. Luin paljon aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, mutta vanhat uskomukset taidealoilla…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Katariina Valkeinen valmentaa pk-yritykset voittoon markkinoinnin haasteissa!

  Kuvaaja: Soluna Image Vuoden 2021 ensimmäinen viikon kevytyrittäjämme on markkinoinnin moniottelija Katariina Valkeinen. Hänellä on pitkä markkinoinnin työkokemus, jota hän nykyisin hyödyntää konsultoiden pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Katariinalla on myös oma Ketterä-niminen palvelu, jonka sivuilla hän jakaa hyödyllisiä vinkkejä markkinointiin. Hän kertoo motivoituvansa siitä, kuinka hän pääsee näkemään työnsä tulokset konkreettisesti: “Nautin, kun sain vaikuttaa myynnin kasvuun ja yrityksen menestykseen!”…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Opettaja Mari Hakanen viettää pitkät kesälomansa valokuvaustyön parissa

  Kuvaaja: Lauri Hakanen Joensuussa asuva Mari on ammatiltaan maantiedon ja biologian opettaja, mutta sen ohessa hän toimii valokuvaajana. ”Nämähän ovat sinänsä hyvin samanlaisia töitä: molemmissa saa tavata ihmisiä ja tutustua heihin”, toteaa Mari tyytyväisenä. Ensimmäisen kameransa Mari sai joululahjaksi jo 6-vuotiaana, jolloin hän muistelee ottaneensa taiteellisia kuvia lähinnä ovenkahvoista. Varsinainen kiinnostus valokuvausta kohtaan alkoi syntyä vasta myöhemmin opiskeluaikoina, ja Mari…

  Lue lisää