Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Santeri Sorasahi tekee sivutyönään juuri sitä mitä eniten rakastaa

santeri-sorasahi-3

Kuka olet?

Olen Santeri Sorasahi, 24-vuotias tradenomi, PT-opiskelija ja fitness-urheilija. Alunperin tamperelainen Kiinan kautta PK-seudulle koukannut intohimoinen somettaja ja terveellisten elämäntapojen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestajapuhuja. PT-opinnoista valmistun toukokuussa 2019, mutta teen niitä töitä jo nyt.

Mitä teet?

Tarjoan personal trainer -palveluita ja valmennusta kaikille lähtötasosta ja tavotteista riippumatta. Ominta osaamisalaani on kuntosaliharjoittelu, painon pudottaminen ja lihasmassan kasvattaminen. Minulla on etävalmennettavia, joiden kanssa työskentelen kokonaan etänä sekä asiakkaita, joita ohjaan säännöllisesti kuntosalilla. Ohjaukset tapahtuvat Helsingissä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kevytyrittäjyys oli toimiva vaihtoehto vakituisen kokoaikaisen työpaikan ohelle!

Olen tällä hetkellä töissä työvuorosuunnittelijana, mutta intohimoni on suunnitella treeni- ja ravinto-ohjelmia ja kevytyrittäjyys mahdollistaa sen ilman sen suurempaa stressiä yrittäjyyden mukanaan tuomista kiemuroista.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Toimistolla olen päivätyössäni yleensä arkisin 8–16, jonka jälkeen minulla on iltaisin aikaa hoitaa valmennettavieni asioita ja ohjata treenejä. Viikonloppuisin varaan aikaa sähköposteille ja viikkoraportteihin vastaamiseen. Tällä hetkellä suurinosa valmennettavistani on kokonaan etänä, joten konehommaa tulee suhteessa ohjauksiin melko paljon.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Saan tehdä sitä mitä rakastan ja jakaa omaa tietotaitoani eteenpäin.

Mielestäni on erittäin hienoa, että voin auttaa ihmisiä voimaan ja jaksamaan paremmin. Uuden oppiminen ja oivaltaminen sekä omat ja asiakkaiden onnistumiset ovat tämän työn parhaita puolia. Pidän myös erittäin paljon ohjaamisesta salilla ja toivonkin, että jatkossa saan enemmän myös näitä asiakkaita.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan ehdottomasti saada ohjauskokemusta lisää. Muuten tämä ala on niin älyttömän laaja ja tietoa on niin käsittämättömän paljon, että tässä ei tule ikinä millään tapaa valmiiksi. Itselläni on opittavaa vielä paljon joka saralla, vaikka perusteet ovatkin totta kai hallinnassa.

PT:nä/valmentajana tulisi osata ja tietää niin treenaamisesta, ravinnosta, levosta, kehonhuollosta, fysiologiasta, psykologiasta jne. Lista on loputon. Toki kaikessa ei tarvitse tai pidäkään olla paras ja sen takia on hyvä olla verkostoja, joita kontaktoida, kun oma osaaminen loppuu.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja kevytyrittäjiksi aikoville?

Terveiset kaikille muille kevytyrittäjille! Itse olen vielä suhteellisen tuore tässä hommassa ja odotan innolla, että pääsen vauhtiin.

Jatkakaa töitä omien intohimojen ja mielenkiinnon kohteiden parissa, uskon että ennemmin tai myöhemmin se kantaa hedelmää!

Käy kurkkaamassa Santerin Instagram ja inspiroidu treenaamaan!

Santerin Instagram: sorasahi

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Häävalokuvaaja Anssi otti byrokratian sarvesta kiinni ja perusti oman yrityksen

  Anssi Lepikko on häävalokuvaaja, jonka intohimona on kuvata ihmisiä ja tunteita, ja kertoa tarinoita ottamillaan kuvilla. Keski-Suomessa toimivan Anssin kuvaustyyliin kuuluvat suomalaiset maisemat ja luonnonvalo. Epävarmuuden selätettyään Anssi ryhtyi ensin valokuvaamaan kevytyrittäjänä. Kokemuksen, rohkeuden ja toiminnan kasvaessa päätti Anssi perustaa oman yrityksen, jota hän nyt ylpeänä pyörittää. Media-alalla joutuu "itse jotain kehittelemään" Anssi opiskeli medianomiksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa. Opiskeluaikojensa ajatusmaailmaa Anssi…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Veeran unelma omasta yrityksestä toteutui kevytyrittäjyyden jälkeen

  Veera Saloheimolle kevytyrittäjyys oli ponnahduslauta yrittäjäksi. Veeran tarinassa ensin löytyi asiakas ja vasta sitten oli ajankohtaista miettiä sitä, kuinka työstä saisi palkan. Yrittämisessä parasta on vapaus Sosiaalialan yhdistys oli yhteydessä Veeraan, sillä he kaipasivat ammattijärjestäjää työkeikalle pitämään koulutusta kodin raivaamisesta. Veeralle laskutuspalveluiden toimintamalli oli jo ennestään tuttu, joten käyttäjäksi rekisteröityminen ei vaatinut suurempia pohdintoja, kun laskun lähettämisen aika tuli. Veera…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Asta Jansson on tarinankerronnan taituri, ja hän saa hyödyntää sitä päivittäisessä työssään

  Hei! Olen Asta Jansson, kirjoittaja, sisällöntuottaja ja copywriter. Olen kotoisin kauniista Ilomantsista, Pohjois-Karjalasta. Etsin uusia kokemuksia ja tykkään matkustelusta. Siksi opiskelinkin matkailua ja minusta tuli matkailualan restonomi. Kirjoittaminen on kuitenkin aina ollut suuri intohimoni. Opiskelujen jälkeen polkuni vei maailmalle, Espanjaan, jossa asuin monta vuotta. Työskentelin monissa eri töissä, myös Suomessa. Kirjoitin artikkeleita lehdille ja loin myös oman Mummot ja papat…

  Lue lisää