Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Santeri Sorasahi tekee sivutyönään juuri sitä mitä eniten rakastaa

santeri-sorasahi-3

Kuka olet?

Olen Santeri Sorasahi, 24-vuotias tradenomi, PT-opiskelija ja fitness-urheilija. Alunperin tamperelainen Kiinan kautta PK-seudulle koukannut intohimoinen somettaja ja terveellisten elämäntapojen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestajapuhuja. PT-opinnoista valmistun toukokuussa 2019, mutta teen niitä töitä jo nyt.

Mitä teet?

Tarjoan personal trainer -palveluita ja valmennusta kaikille lähtötasosta ja tavotteista riippumatta. Ominta osaamisalaani on kuntosaliharjoittelu, painon pudottaminen ja lihasmassan kasvattaminen. Minulla on etävalmennettavia, joiden kanssa työskentelen kokonaan etänä sekä asiakkaita, joita ohjaan säännöllisesti kuntosalilla. Ohjaukset tapahtuvat Helsingissä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kevytyrittäjyys oli toimiva vaihtoehto vakituisen kokoaikaisen työpaikan ohelle!

Olen tällä hetkellä töissä työvuorosuunnittelijana, mutta intohimoni on suunnitella treeni- ja ravinto-ohjelmia ja kevytyrittäjyys mahdollistaa sen ilman sen suurempaa stressiä yrittäjyyden mukanaan tuomista kiemuroista.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Toimistolla olen päivätyössäni yleensä arkisin 8–16, jonka jälkeen minulla on iltaisin aikaa hoitaa valmennettavieni asioita ja ohjata treenejä. Viikonloppuisin varaan aikaa sähköposteille ja viikkoraportteihin vastaamiseen. Tällä hetkellä suurinosa valmennettavistani on kokonaan etänä, joten konehommaa tulee suhteessa ohjauksiin melko paljon.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Saan tehdä sitä mitä rakastan ja jakaa omaa tietotaitoani eteenpäin.

Mielestäni on erittäin hienoa, että voin auttaa ihmisiä voimaan ja jaksamaan paremmin. Uuden oppiminen ja oivaltaminen sekä omat ja asiakkaiden onnistumiset ovat tämän työn parhaita puolia. Pidän myös erittäin paljon ohjaamisesta salilla ja toivonkin, että jatkossa saan enemmän myös näitä asiakkaita.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan ehdottomasti saada ohjauskokemusta lisää. Muuten tämä ala on niin älyttömän laaja ja tietoa on niin käsittämättömän paljon, että tässä ei tule ikinä millään tapaa valmiiksi. Itselläni on opittavaa vielä paljon joka saralla, vaikka perusteet ovatkin totta kai hallinnassa.

PT:nä/valmentajana tulisi osata ja tietää niin treenaamisesta, ravinnosta, levosta, kehonhuollosta, fysiologiasta, psykologiasta jne. Lista on loputon. Toki kaikessa ei tarvitse tai pidäkään olla paras ja sen takia on hyvä olla verkostoja, joita kontaktoida, kun oma osaaminen loppuu.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja kevytyrittäjiksi aikoville?

Terveiset kaikille muille kevytyrittäjille! Itse olen vielä suhteellisen tuore tässä hommassa ja odotan innolla, että pääsen vauhtiin.

Jatkakaa töitä omien intohimojen ja mielenkiinnon kohteiden parissa, uskon että ennemmin tai myöhemmin se kantaa hedelmää!

Käy kurkkaamassa Santerin Instagram ja inspiroidu treenaamaan!

Santerin Instagram: sorasahi

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä on visualistiksi opiskellut Annika, jolla on monta ammattia

  Kuka olet? Olen Annika, 25-vuotias salolainen nainen. Asun avopuolisoni ja koirani kanssa. Olen juuri valmistunut koulusta visualistiksi ja koitan selvittää mahdollisuuksiani ja taitojani työelämässä, niin palkallisena kuin kevytyrittäjänä. Pohjalla on myös myynnin ammattitutkinto sekä lähihoitajan koulutus. Mitä teet? Olen töissä Kultajousessa osa-aikaisena työntekijänä, viikonloppuöisin ravintolassa karaokejuontajana ja kevytyrittäjänä teen kaikkea mitä koulutukseeni kuuluu. Teen kuvauskeikkoja, markkinointisuunnittelua, uuden logon suunnittelua yritykselle…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Media-alan moniosaaja Kim Laine

  Kuka olet? Olen 29-vuotias stadilainen. Tuon leivän perheeni pöytään tekemällä kotisivuja, verkkokauppoja, printtimedian suunnittelutöitä, mainosvideoita sekä mm. sosiaalisen median ratkaisuja yrityksille. Teen töitä kotoa käsin, jonka ansiosta voin venyttää työpäivää sopivassa mittasuhteissa ja tarpeen vaatiessa iltaan. Omistaudun jokaiselle toimeksiannolle ja projektille 110 % enkä ylityöllistä itseäni samanaikaisesti useilla projekteilla. Pysyn aikatauluissa enkä myy sitä mitä asiakas haluaa ostaa vaan sitä mitä asiakas…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jani Pulkkinen: ”Nyt saan tehdä työtä, johon tunnen intohimoa”

  Kehonrakennuksesta tuttu Jani Pulkkinen toimi aiemmin personal trainerina toiminimellä, mutta joutui jättämään toimen arkityönsä vuoksi. Intohimo valmentamiseen kuitenkin kyti edelleen, ja Jani rohkaistuikin jättämään palkkatyönsä ja palaamaan takaisin työhön kevytyrittäjänä. -Aluksi tietty jännitti paljon lähteä pois normaalista työelämästä. Vaati rohkeutta ryhtyä hommiin, kun tulonlähteestä ei ollut täyttä varmuutta, eikä tiennyt, miten työt lähtevät kulkemaan. Onneksi kaikki on mennyt kuitenkin hyvin!…

  Lue lisää