Santeri Sorasahi tekee sivutyönään juuri sitä mitä eniten rakastaa

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

santeri-sorasahi-3

Kuka olet?

Olen Santeri Sorasahi, 24-vuotias tradenomi, PT-opiskelija ja fitness-urheilija. Alunperin tamperelainen Kiinan kautta PK-seudulle koukannut intohimoinen somettaja ja terveellisten elämäntapojen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestajapuhuja. PT-opinnoista valmistun toukokuussa 2019, mutta teen niitä töitä jo nyt.

Mitä teet?

Tarjoan personal trainer -palveluita ja valmennusta kaikille lähtötasosta ja tavotteista riippumatta. Ominta osaamisalaani on kuntosaliharjoittelu, painon pudottaminen ja lihasmassan kasvattaminen. Minulla on etävalmennettavia, joiden kanssa työskentelen kokonaan etänä sekä asiakkaita, joita ohjaan säännöllisesti kuntosalilla. Ohjaukset tapahtuvat Helsingissä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kevytyrittäjyys oli toimiva vaihtoehto vakituisen kokoaikaisen työpaikan ohelle!

Olen tällä hetkellä töissä työvuorosuunnittelijana, mutta intohimoni on suunnitella treeni- ja ravinto-ohjelmia ja kevytyrittäjyys mahdollistaa sen ilman sen suurempaa stressiä yrittäjyyden mukanaan tuomista kiemuroista.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Toimistolla olen päivätyössäni yleensä arkisin 8–16, jonka jälkeen minulla on iltaisin aikaa hoitaa valmennettavieni asioita ja ohjata treenejä. Viikonloppuisin varaan aikaa sähköposteille ja viikkoraportteihin vastaamiseen. Tällä hetkellä suurinosa valmennettavistani on kokonaan etänä, joten konehommaa tulee suhteessa ohjauksiin melko paljon.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Saan tehdä sitä mitä rakastan ja jakaa omaa tietotaitoani eteenpäin.

Mielestäni on erittäin hienoa, että voin auttaa ihmisiä voimaan ja jaksamaan paremmin. Uuden oppiminen ja oivaltaminen sekä omat ja asiakkaiden onnistumiset ovat tämän työn parhaita puolia. Pidän myös erittäin paljon ohjaamisesta salilla ja toivonkin, että jatkossa saan enemmän myös näitä asiakkaita.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan ehdottomasti saada ohjauskokemusta lisää. Muuten tämä ala on niin älyttömän laaja ja tietoa on niin käsittämättömän paljon, että tässä ei tule ikinä millään tapaa valmiiksi. Itselläni on opittavaa vielä paljon joka saralla, vaikka perusteet ovatkin totta kai hallinnassa.

PT:nä/valmentajana tulisi osata ja tietää niin treenaamisesta, ravinnosta, levosta, kehonhuollosta, fysiologiasta, psykologiasta jne. Lista on loputon. Toki kaikessa ei tarvitse tai pidäkään olla paras ja sen takia on hyvä olla verkostoja, joita kontaktoida, kun oma osaaminen loppuu.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja kevytyrittäjiksi aikoville?

Terveiset kaikille muille kevytyrittäjille! Itse olen vielä suhteellisen tuore tässä hommassa ja odotan innolla, että pääsen vauhtiin.

Jatkakaa töitä omien intohimojen ja mielenkiinnon kohteiden parissa, uskon että ennemmin tai myöhemmin se kantaa hedelmää!

Käy kurkkaamassa Santerin Instagram ja inspiroidu treenaamaan!

Santerin Instagram: sorasahi

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kuusi inspiroivaa naisyrittäjän tarinaa naisten päivänä

  8.3. naisten päivän kunniaksi jaamme muutaman inspiroivan yrittäjätarinan naispuolisilta kevytyrittäjiltämme! Jokainen heistä on aiemmin esitelty myös Viikon kevytyrittäjä -artikkelisarjassamme. Tarinat näyttävät, kuinka erilaisissa elämäntilanteissa ja töissä kevytyrittäät voivat toimia. Toivomme, että ne innostavat muitakin olemaan rohkeita, seuraamaan omia intohimojaan ja rakentamaan omaa polkuaan niitä noudattaen. Tutustu siis Katjaan, Susanneen, Ailaan, Millaan, Wicked Violettaan ja Emiliaan! ”Ollaan me kevytyrittäjät paljon yhteydessä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Merenneito ja työmaailman ikiliikkuja Anni Perttula

  Kuka olet? Olen 25-vuotias eteläkarjalainen nainen, myymäläpäällikkö, uimaohjaaja, sihteeri ja viihdetaiteilija, sellainen työmaailman ikiliikkuja. Olen myös Suomen ensimmäinen ammatikseen esiintyvä merenneito! Mitä teet? Kaiken muun ohella mielenkiintoisin “työ” mitä teen on ihka oikeana merenneitona esiintyminen, satuhahmon illuusion luominen. Esiinnyn kylpylöissä, uimahalleissa, lasten juhlissa, festareilla sekä kaikenlaisissa muissa tapahtumissa Merenneito Riia-hahmona, muiden viihdyttäjien ja esiintyjien tavoin. Helpoiten olen ehkä rinnastettavissa esiintyjänä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Juhani on taiteilija ja unelmatyössään – “sitä pitää muistaa arvostaa”

  Kuka olet? Olen Juhani Perälä, 32-vuotias Järvenpäässä asuva taiteilija ja muotoilija. Mitä teet? Olen kehittänyt omanlaisen tavan tehdä muotokuvia. Teen muotokuvia tilauksesta myyntiin ja näyttelyihin. Teoksissani korostuu rohkea värien käyttö ja kokeileva ote materiaaleihin ja tekniikkoihin. Omanlainen tapani tehdä teoksia on syntynyt vuosien varrella tekemieni kokeilujen sekä opintojen aikana. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Toin aikoinaan muutaman teoksen esille eräässä yhteisnäyttelyssä, jossa…

  Lue lisää