Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Kun jääkiekkoura ei auennut, tuli Jamista valokuvaaja – “Löysin sisältäni palavan halun kehittyä yhä paremmaksi”

yrittajatarina-jami-ivanoff

Olen Jami Ivanoff, 24-vuotias joensuulainen video- ja valokuvaaja. Kuvaan oikeastaan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kesät menevät pitkälti häiden kuvaamisessa ja talvet sitten kaiken muun kuvaamisessa.

Päädyin alalle oikeastaan sattumalta, mutta nopeasti siitä tuli työ ja pikkuhiljaa tiesin mitä tahdon.

Jääkiekkouran päättyminen toi aikaa muulle tekemiselle

Jääkiekkoura oli pitkään unelmani. Olen lähtöisin Kajaanista ja päätin lähteä kokeilemaan jääkiekon pelaamista vielä Joensuuhun. Täällä kuitenkin tajusin, etten pysty elättämään itseäni jääkiekolla. Monen vuoden treenaaminen ja tehty työ päättyivät siihen.

Jääkiekko oli vienyt päivästä paljon aikaa ja oli aika keksiä jotain uutta tilalle.

Oma kamera oli jo pitkään ollut haaveenani, mutta jääkiekon takia minulla ei ollut ollut aikaa kuvausharrastukselle. Nyt päätin marssia kameraliikkeeseen kysymään kameroista ja oman kameran kanssa sieltä lopulta lähdinkin.

Ensin tulivat asiakkaat, sitten kevytyrittäjyys

Lähdin kuvaamaan ensin eläimiä ja luontoa; siellä tutustuin samalla kameraan ja kameran asetuksiin. Aika nopeasti innostuin kuvaamaan myös kavereitani ja valokuvauksesta tuli pian erottamaton osa omaa arkeani.

Käytin paljon aikaa valokuvauksen itseopiskeluun ja itse kuvaamiseen.

Jami Ivanoff valokuva

Kun ensimmäiset asiakkaat ottivat yhteyttä, päätin lähteä kevytyrittäjäksi. Koska miksi ei? Ei ollut mitään riskejä. Pääsin tekemään ensimmäisiä asiakastöitä ja siitä sana pian levisi muuallekin.

Jälleen tiesin, mitä elämältäni halusin. Löysin sisältäni palavan halun kehittyä yhä paremmaksi ja taivavammaksi työssäni.

UKKO.fi -kevytyrittäjäksi päädyin hakukoneen kautta: Rupesin etsimään tietoa yrittäjyydestä ja laskutuksesta muutenkin ja siellä UKKO.fi tuli vastaan. Olin tällöin myyjän hommissa ja sen ohella oli kevytyritäjyys oli hyvä vaihtoehto.

UKKO.fi-palvelu oli helppo käyttöinen ja sain aina apua sitä kysyessäni. Kaikki toimi niin kuin pitikin! Itselleni laskutussummasta menevät kaikki verot ja maksut tulivat yllätyksenä: Arvonlisävero, ennakonpidätys, YEL-vakuutus.

Laskutuksesta oppii kuitenkin paljon, kun sitä vain tekee; Pikkuhiljaa osaa paremmin hahmottaa, mitä oikein itselle jää käteen. Vähitellen rupesin osaamaan myös laskea työtunteja ja sitä, kuinka paljon pitää laskuttaa saadakseen itselleen halutun summan. Liian vähän laskuttamisesta on vaikea päästä pois.

Intohimo ja kirkas päämäärä veivät eteenpäin yrittäjäksi

Tein valokuvausta ja myyjän hommia yhtä aikaa. Uusia asiakkaita tuli koko ajan lisää ja valokuvauskeikkaa tuli yhä enemmän ja enemmän. Koska aika ei enää riittänyt molempiin, piti minun lopulta valita, kumpaa työtä haluan tehdä. Päätös oli minulle kuitenkin todella helppo.

Päädyin perustamaan yrityksen ja siitä se sitten lähti. Sain paljon tukea kollegoilta, jotka osasivat auttaa yrittäjyyden alkutaipaleella; sen myötä kaikki sujui kuin rasvattu.

Olen ollut aina tosi määrätietoinen ja se on varmasti yksi ominaisuus, joka auttaa menestymään.

Aloitettuani valokuvauksen otin nopeasti haltuun kaikki sosisaalisen median kanavat; tämä onkin nykypäivänä todella tärkeää. Käytän päivittäin paljon aikaa päivittämällä omia sosiaalisen median kanaviani.

Oman intohimon suhteen pitää olla määrätietoinen ja rohkea, mutta kannattaa kuitenkin muistaa olla myös realistinen. Omaa juttua kannattaa kokeilla! Kerran sitä eletään ja toista mahdollisuutta ei tule.

Yrittäjäksi aikoville vinkkaan, että jos suinkin mahdollista, niin kasvata kontakteja ensin vaikka muun työn ohella.

Omasta mielestäni yrittäjyydessä parasta on vastuu, “omat” työajat, se miten saa tuoda itseäsi esille.

Valokuvissa kaikkein parasta on ihmisten hymyt. Olen aina ollut tosi luova ja mikä parasta, saan tuoda tätä luovuutta nyt esiin työssäni.

Töissäkin aika menee niin nopeasti, kun on niiiin siistiä tehdä sitä omaa juttua!

jami-ivanoff-valokuva-2

Haluatko nähdä lisää Jamin upeita valokuvia? Klikkaa itsesi hänen verkkosivuilleen osoitteeseen www.jamivanoff.com. Kurkkaa myös Jamin aktiivisesti päivittyvät somekanavat Facebook ja Instagram!

Jos haluat Jamin ikuistamaan ikimuistoiset hetkesi, voit olla yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse ivanoff.jami@gmail.com ja 0445553661.

Haluatko sinäkin kertoa oman yrittäjätarinasi?

Yrittäjätarina on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen ammattilaisia, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi kevytyrittäjyyden kautta. Me haluaisimme kuulla, miten sinusta tuli yrittäjä!

Ota yhteyttä markkinointi@ukko.fi, niin pääset kertomaan oman tarinasi.

Kirjoittaja: Jami Ivanoff

Jami on joensuulainen video- ja valokuvaaja, joka kuvaa oikeastaan kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Chiliharrastus vei mennessään – Kuukauden yrittäjä Jukka ”Fatalii” Kilpinen

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Jukka ”Fatalii” Kilpinen, yrittäjä Kirkkonummelta. Asun maalla omakotitalossa vaimon ja kahden kissan kanssa, perheeseen kuuluu myös kanalan väki, 8 kanaa ja kukko. Päätyöni on chiliyrittäjyys. Myyn itse tuottamiani chilinsiemeniä kansainvälisesti verkkokaupassani fataliiseeds.net. Siementen lisäksi myyn chilikirjallisuutta jota myös tuotan ammatikseni. Lisäksi tuotteinani on oma lannoitesarja sekä kasvihuoneita. Myös chilijauheet ja chilimakeiset kuuluvat valikoimaani.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tiina Jakobsson: “Rohkeutta on hypätä uudelle alalle aikuisiällä”

  Tiina Jakobsson on 38-vuotias kevytyrittäjä Turusta. Vanha työ jäi aikuisiän opintojen myöyä. Markkinointiviestinnän ammattitutkintoa suorittaessa Tiinan ensimmäinen työharjoittelu tuli festivaalimaailmasta ja sitä kautta Tiina päätyi tapahtuma-alalle. – Lähdin kaupan kassalta opiskelemaan aikuisiällä. Se oli aika rohkea veto. Itse työ tapahtuma-alalla on myös sen luonteista, että tähän vaaditaan rohkeutta. Ei minulla ole mitään opaskirjaa ollut. Tämä on ollut vähän sellaista, että…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jesse Nykänen yhdistää kevytyrittäjyyden, urheilun ja opinnot mielekkäästi toisiinsa!

  Olen Jesse Nykänen, 24-vuotias kevytyrittäjä, opiskelija ja urheilija. Mitä teet? Kilpailen painonnostossa Suomen maajoukkueessa ja opiskelen tradenomiksi Lahdessa. Opiskeluiden ja urheilu-urani ohella teen yksilövalmennuksia painonnostossa ja järjestän painonnostokursseja asiakkailleni. Hienointa omassa työssäni on asiakkaiden saama hyvän olon tunne kovan harjoituksen jälkeen! Aloitin painonnostossa kilpailun vuonna 2005, jolloin olin ainoastaan 9-vuotias. Juniorina pelasin jääkiekkoa ja nostelin painoja samaan aikaan. Jääkiekko jäi…

  Lue lisää