Digimarkkinoija Heidi Hentula aloitti liiketoimintansa kevytyrittäjänä – ”Näin saan tuntumaa yrittäjyyteen”

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-heidi-hentula-3

Kuka olet?

Olen Heidi Hentula, digimarkkinoinnin ammattilainen joka asustelee Helsingissä. Olen toiminut erilaisissa markkinoinnin tehtävissä noin kymmenen vuotta.

Mitä teet?

Toimin tällä hetkellä osa-aikaisena digimarkkinoinnin strategina pilvipalveluyrityksessä ja palkkatyön ohessa teen digimarkkinoinnin konsultointia ja pidän digimarkkinoinnin koulutuksia.

Digimarkkinoinnin kanavat, joissa olen auttanut asiakkaitani, ovat mm. hakusanamainonta, Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-mainonta.

Kevytyrittäjyys sopi tähän kokeiluun erinomaisesti, sillä vielä tässä vaiheessa minun ei tarvitse miettiä kirjanpitoa tai muita yrittäjyyteen kuuluvia toimenpiteitä – saan vaan keskittyä siihen olennaiseen.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen vuodesta 2012 ollut töissä erilaisissa markkinointitoimistoissa. Viime syksynä päätin lähteä kokeilemaan, miltä tuntuisi saada tarjota markkinointiosaamistani omalla tavalla ja keskittyä vain tulosten tekemiseen ilman turhaa byrokratiaa, jatkuvia palavereita tai kellonaikoihin sidottua tekemistä.

Kevytyrittäjyys sopi tähän kokeiluun erinomaisesti, sillä vielä tässä vaiheessa minun ei tarvitse miettiä kirjanpitoa tai muita yrittäjyyteen kuuluvia toimenpiteitä – saan vaan keskittyä siihen olennaiseen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Teen neljä päivää viikossa normi toimistotyötä ja perjantait olen aina vapaalla palkkatöistä. Riippuen projektista, ajoitan suurimmat työt aina perjantaille tai viikonloppuun. Muina päivinä hoidan kevytyrittäjyyden tuomat kevyemmät työt aina iltaisin.

Suurimpiin töihin kuuluvat mm. markkinointisuunnitelmien tekeminen, koulutusmateriaalien tuottaminen ja mahdolliset auditoinnit ja seurannat. Kevyempiin töihin kuuluvat yhteydenpito asiakkaisiin sekä myyntityö.

Heidi Hentula 2

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, että saan itse aikatauluttaa oman työni ja mahdollisuuden vaikuttaa siihen kenen kanssa teen yhteistyötä. Pyrin tekemään yhteistyötä sellaisten yritysten kanssa, joissa näen, että voin todellakin olla avuksi ja tekemiselläni auttaa asiakasta kasvattamaan liiketoimintaansa.

Lisäksi minulla on mahdollisuus valita, missä kehittyä ja kouluttautua ilman turhaa byrokratiaa.

Kevytyrittäjyys antaa myös mahdollisuuden kirkastaa oman liiketoimintaideani ennen kuin perustan oman yrityksen.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää omaa liiketoimintaosaamistani yrittäjyyden kautta.

Markkinoinnissa minua on aina kiinnostanut sen liiketoiminnallinen puoli, eli miten liiketoimintaa voidaan rakentaa asiakasymmärryksen kautta. Monessa yrityksessä liiketoiminta ja markkinointi pidetään erillään, jolloin yritys menettää helposti paljon potentiaalia.

Haluan päästä itse ratkomaan tämän dilemman rakentamalla jotain omaa samalla, kun on mahdollisuus oppia myös omista virheistään että onnistumisistaan. Työelämässä joutuu myös menemään työnantajan sääntöjen mukaan mitä tulee omaan kehittymiseen, eli yrittäjyyden avulla toivon, että pääsen nopeammalla tahdilla kiinni uusiin haasteisiin oman kiinnostuksen mukaan ja sitä kautta laajentamaan liiketoimintaosaamistani.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja kevytyrittäjäksi aikoville

Jos sinulla on jokin erikoisosaaminen ja mietit yrittäjyyttä, minun terveiseni sinulle on, että älä mieti pidempään vaan testaa kevytyrittäjyyden kautta, saisiko siitä ihan liikeidean päätoimiseen yrittämiseen.

Kevytyrittäjyys mahdollistaa tunnistamaan mahdolliset ongelmakohdat ja viilaamaan liikeideaa ennen yrittäjäksi ryhtymistä. Yrittäminen ei ole kuitenkaan kaikkien juttu, eli vasta testaamalla tiedät, sopiiko se sinulle vai ei. Kannattaa myös osallistua erilaisiin keskusteluryhmin, joissa voi kysellä vinkkejä muilta yrittäjiltä.

Käy kurkkaamassa Heidin LinkedIn-profiili tästä!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Oona Edelberg kouluttaa ihmisen parhaita ystäviä

  Olen Oona Edelberg, 26-vuotias eläintenkouluttaja Siilinjärveltä. Minulla on viisi koiraa, joiden kanssa harrastan suojelua, tokoa, noseworkkia ja vesipelastusta. Mitä teet? Koulutan koiria ja heidän henkilökuntaansa. Pääsääntöisesti pidän kursseja ja yksityistunteja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Oman yrityksen perustaminen tuntui vielä liian isolta haasteelta ja halusin turvallisesti kokeilla mitä se on. Kouluttajat lähes poikkeuksetta työskentelevät yrittäjinä alallani. Tekemälleni työlle oli kysyntää ja minun…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen

  Viikon Kevytyrittäjä sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen tekee sisustussuunnitelmia niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin. Kuka olet? Olen Marika, vähän päälle kolmikymppinen sisustussuunnittelija Lempäälästä. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kaksi alle kouluikäistä lasta. Mitä teet? Teen suunnitteluprojekteja, sisustuskonsultointia ja koulutuksia niin yksityisille kuin yrityksille tällä hetkellä UKKO.fi:n kautta. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Aloin työskennellä osa-aikaisesti vanhempainvapaani aikana ja koin, että laskutusosuuskunnan kautta minulle jäisi aikaa paremmin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Bloggaaja Nina

  Olen Nina, ja kirjoitan blogia nimeltä Tunnetila. Mitä teet? Työskentelen pääasiallisesti median parissa, mutta vaatimattomana harrastuksena alkaneesta lifestyle-blogistani on tullut vuosien saatossa tärkeä osa elämääni. Olen kirjoittanut Tunnetila -blogiani jo yli kahdeksan vuotta. Kirjoitan blogissani arkea ilahduttavista asioista hyvinvoinnista matkusteluun ja kosmetiikasta omaan tyyliin. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Blogini on minulle pääasiassa harrastus, mutta vuosien saatossa olen saanut paljon yhteistyöehdotuksia blogini…

  Lue lisää