Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Työn hinta Suomessa – kevytyrittäjän sivukulut

yrittajan-sivukulut

Palkansaajasta kevytyrittäjäksi siirtyvälle työn sivukulujen määrä on suurin yksittäinen muutos. Perinteisessä palkkatyössä työntekijä näkee ainoastaan hänelle maksettavan bruttopalkan ja tästä käteen jäävän nettopalkan. Kevytyrittäjä näkee kuitenkin kaikki työn tekemisestä aiheutuvat kulut. Ensimmäistä laskua luodessa tämä ero saattaa olla monelle yllätys.

Tämän vuoksi olemme koonneet tähän kirjoitukseen kaiken, mitä kevytyrittäjän kannattaa ottaa huomioon laskutussummasta sovittaessa. Näin työhön liittyvät sivukulut eivät tule yllätyksenä sitten palkkapäivänä.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään, Y-tunnuksella tai ilman. Rekisteröityminen 0 €, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Kevytyrittäjänä on erittäin tärkeää ottaa sivukulujen osuus huomioon jo tarjousta tehdessä. Voit laskea tulolaskurillamme, kuinka paljon sinun on laskutettava saadaksesi haluamasi palkkasumman tilille.

Hinnoittelun tueksi olemme julkaisseet myös kokonaisen hinnoitteluoppaan, jossa kerromme vinkkejä järkevän hinnoittelumallin löytämiseen – opas on saatavilla täysin ilmaiseksi!

Mitä kevytyrittäjän sivukulut ovat?

  • Arvonlisävero on myynnistä maksettava kulutusvero. Yleinen arvonlisäverokanta on 24 %. Lisätietoa arvonlisäverosta.
  • UKKO.fi-palvelumaksu jää laskutuspalvelulle. Hoidamme maksua vastaan byrokratian puolestasi.
  • Ennakonpidätys maksetaan bruttopalkastasi niin palkkatöissä kuin kevytyrittäjänäkin.
  • Eläkemaksu tarkoittaa kevytyrittäjän kohdalla YELiä eli yrittäjän eläkevakuutusmaksua. UKKO.fi:n kevytyrittäjät voivat halutessaan ulkoistaa eläkemaksujen tilittämisen laskutuspalvelulle ilman erillistä maksua. Yrittäjän eläkevakuutuksen osuus palkasta on samaa luokkaa TyEL-maksujen kanssa, mutta yrittäjä voi itse määritellä työtulonsa.
    Tutustu YEL-vakuuttamiseen tarkemmin.
  • Sairasvakuutusmaksu on 0,53 % bruttopalkastasi, joka koskee ainoastaan YEL-velvollisia.
  • UKKO-turva kattaa laajat lisäpalvelut ja on suuruudeltaan 3 %.
    Hinnastosta löydät lisää tietoa lisäpalveluista.

UKKO.fi:n kevytyrittäjänä olet toimeksiannon ajan vakuutettu, kunhan muistat tehdä työilmoituksen ensimmäisen keikkasi yhteydessä. Toiminnallasi on myös vastuuvakuutus. Näistä vakuutuksista sinulta ei peritä erillistä maksua, vaan ne sisältyvät palveluun.

Säästöpossu, laskin ja kolikoita

Tiesithän, että voit vähentää omassa henkilökohtaisessa verotuksessasi tulonhankkimisvähennyksiä?

Verottajan mukaan voit ilmoittaa näinä vähennyksinä myös laskutuspalvelun käytöstä aiheutuneet kulut, kuten palvelumaksun, sosiaaliturvamaksun ja UKKO-turvan. 
Lue kevytyrittäjän verovähennyksistä lisää!

Oranssi tausta ja naisella rahaa kädessä

Onko oman työn hinnoittelussa haasteita?

Muista, että varsinaisen työn lisäksi sinun pitää kevytyrittäjänä veloittaa asiakkaaltasi kaikki työn tekemiseen liittyvät kulut. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi matkoihin, työvälineisiin ja markkinointiin kuuluvat kulut.

Haluatko pitää lomaa? Mieti, miten rahoitat lomailusi eli huomioi myös tämä miettiessä taksaasi.

Kuten huomaat, hinnoittelussa on yrittäjillä ja kevytyrittäjillä monta muuttujaa sivukuluista lähtien. Suosittelemmekin tarttumaan hinnoitteluoppaaseemme tai lukaisemaan ainakin läpi hinnoitteluaiheiset artikkelimme ennen hintalapun lätkäisemistä.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä
Olli Kopakkala

Olli on toiminut tulospohjaisen markkinoinnin parissa lähes kymmenen vuotta. Hän rakastaa rugbyä, ja huonoa huumoria. Olli on ollut mukana perustamassa UKKO.fi:tä vuonna 2012.

Muita artikkeleita aiheesta Markkinointi:

  • Markkinointi Pasi Rautio: Harrastellen

    Oletko tavannut ihmistä, joka harrastaa työntekoa? Entä yrittäjää, joka vain harrastaa yrittäjyyttä? Muutamaan näin väittäneen olen kohdannut. Nämä ”harrastajat” olivat saaneet taloutensa yrityksensä myymällä tai jollakin muulla tavalla tilaan, että rahallista pakkoa työn tekemiseen ei enää ole. Ne työt, joita he väittivät harrastavansa, he tekivät kuitenkin todella kovalla asenteella. Siitä oli harrastaminen kaukana. Erilaiset osuuskunnat ja palvelut mahdollistavat nykyään yrittäjämäisen…

    Lue lisää
  • Markkinointi Miksi ihmiset maksavat pullotetusta vedestä ylihintaa – ja kuinka hyödynnät tätä omassa markkinoinnissasi

    Suomalainen vesijohtovesi on huippulaatuista. Siitä huolimatta kauppojen hyllyt ovat täynnä kalliita merkkivesiä. Röyhkein esimerkki kalliista vedestä on norjalainen luksusvesi Voss, joka on maultaan huonompi kuin Helsingin kaupungin vesijohtovesi. Jostain syystä pullotettua vettä voidaan myydä yli yhdeksän euron litrahintaan. Tässä artikkelissa kerromme miksi saman tuotteen hinta vaihtelee ulkokuoren mukaan. Näiden vinkkien avulla voit myydä itseäsi kilpailijoita kalliimmalla ja tienata enemmän rahaa. Brändi, brändi, brändi, henkilöbrändäys, ajatusjohtajuus,…

    Lue lisää
  • Markkinointi Pieni koko on etu – myös asiakkaissa

    Suomalaiset yrittäjät ovat sitkeää tekoa. Samaan aikaan kun monet valittavat suuryritysten vallasta, pienet yrittäjät ja kevytyrittäjät tekevät sitä mitä parhaiten osaavat. Tässä artikkelissa esittelen muutaman esimerkin siitä, miten pienen koon voi kääntää voitoksi. Tee asiat uudella tavalla Kevytyrittäjän ei kannata alkaa kilpailla isoja yrityksiä vastaan heidän omilla keinoillaan. Hintakilpailu ja samoista asiakkaista taisteleminen eivät yleensä koskaa tuota hyvää lopputulosta. Itsensä työllistäjän tulisi…

    Lue lisää