Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

UKKO.fi kannanotto: Lähetit eivät saa joutua laskutuspalveluyritysten piittaamattomuuden maksajiksi

mobiili-tilitoimiston-vaihtaja

Tänään on uutisoitu laajasti läheteille virheellisesti maksetuista kulukorvauksista ja niiden veroseuraamuksista (KL 10.11.). Tämä ikävä tapahtuma korostaa laskutuspalveluiden vastuuta siitä, että ne hoitavat asiakkaidensa palkanmaksun, verotuksen ja muut velvoitteet oikein.

UKKO.fi haluaa painottaa luotettavuuden ja vastuullisuuden merkitystä laskutuspalveluiden ja taloushallinnon toiminnassa. UKKO.fi korostaa, ettei se ole millään tavoin liittynyt julkisessa keskustelussa mainittuun toimintaan. Olemme huolehtineet, että asiakkaamme eivät saa meidän toimintamme takia mätkyjä tai muita ikäviä yllätyksiä. Dokumentoimme kulukorvaukset perusteellisesti ja toimimme muutenkin kaikkien verottajan ohjeiden mukaisesti. Kulukorvaus- ja muut prosessimme on auditoitu verottajan toimesta verotarkastuksessa, eikä merkittäviä epäkohtia ole löytynyt.

UKKO.fi on toiminut markkinoilla vuodesta 2012 alkaen ja palvellut yli 160 000 pienyrittäjää vastuullisesti, laillisesti ja oikein.

"Työn tekemisen uudet muodot ja alustatalous helpottavat itsensä työllistämistä ja tarjoavat joustavia ansaintamahdollisuuksia. On kuitenkin ensisijaisen tärkeää, että väärinkäytökset kitketään pois ja yrittäjien oikeuksista huolehditaan. Tässä tapauksessa virhe ei ole ollut alustatoimijoiden vaan mediassa nimettyjen laskutuspalveluiden. Ne ovat toimineet täysin vastoin Verohallinnon ohjeistusta ja pettäneet asiakkaidensa luottamuksen", sanoo UKKO-konsernin toimitusjohtaja Lauri Timgren.

UKKO.fi:llä on yli kymmenen vuoden kokemus pienyrittäjille suunnatun taloushallintajärjestelmän kehittämisestä. Asiakkaamme voivat jatkossakin luottaa siihen, että hoidamme heidän talousasiansa ammattitaidolla ja huolellisesti.

”Pienyrittäjät eivät saa joutua laskutuspalveluyritysten välinpitämättömyydestä johtuvien virheiden maksajiksi. Tämä on täysin kohtuutonta. Asiakkaiden täytyy kyetä luottamaan laskutuspalveluun, ja vastuullinen laskutuspalvelu hoitaa asiat aina oikein”, sanoo Timgren.

Yhteyshenkilöt

UKKO-konsernin toimitusjohtaja Lauri Timgren, 050 341 1960

UKKO.fi viestintä Netta Siljanen, 040 588 4777

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

 • Ajankohtaista Mikä ihmeen UKKO?

  ”Mikä ihmeen UKKO.fi?” Tämä kysymys nousee mieleen lähes kaikille, jotka kuulevat yrityksemme nimen ensimmäistä kertaa. Nyt on aika nostaa kissa pöydälle ja paljastaa suuri totuus. Asiaa kysellään meiltä lähes päivittäin, joten lienee parempi vastata julkisesti teille kaikille. Tässä yleisimmät virheelliset olettamukset, jotka liittyvät palvelumme nimeen: UKKO.fi ei ole vain miehille suunnattu palvelu. Emme syrji ketään. UKKO.fi ei ole Ukko ylijumala, ukkosen herra. Emme valitettavasti hallitse säätä. UKKO.fi-hahmon…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Mikä ihmeen kevytyrittäjyys? Miten UKKO.fi toimii?

  Mikä ihmeen kevytyrittäjyys? Onko se jotain leikkiyrittäjyyttä? Onko sitten olemassa raskasyrittäjyyttäkin? Miten UKKO.fi toimii? Törmäämme vastaavanlaisiin kommentteihin päivittäin UKKO.fi:n sosiaalisen median kanavissa. Vaikka olemme aktiivisesti yrittäneet jalkauttaa suomen kieleen kevytyrittäjyys-termiä, ja vaikka kerromme äänekkäästi yrityksemme toiminnasta sekä verkkosivuillamme, somessa että erilaisissa tapahtumissa, on laskutuspalvelun toimintaperiaate monelle vielä vieras. UKKO.fi-laskutuspalvelun käyttäminen on kuitenkin helppoa ja vaivatonta! Päätimmekin nyt kuvata palvelun toiminnan mahdollisimman…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Musiikkialan isoimpien levy-yhtiöiden parissa yrittäminen oli Henkalle antoisa kokemus

  Pian kolmen vuoden ajan  UKKO.fin kumppanuuksista vastannut Henkka Korpela on toiminut yrittäjänä aiemmalla työurallaan. Kokemukset yrittäjyydestä olivat antoisat, ja yrittäjyyden kautta saadut opit edelleen mielessä. Ne ovat auttaneet Henkkaa paljon nykyisessäkin työssä. Asettuminen yrittäjän saappaisiin on paljon helpompaa, kun itse nähnyt sen maailman. – Nyt olen viime vuodet itse päässyt kannustamaan ja vaikuttamaan muiden onnistumiseen sen oman yrittäjäpolun rakentamisessa. Se…

  Lue lisää