Välivuosi kevytyrittäjänä

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

valivuosi-kevytyrittaja

Tiedossa välivuosi? Hyödynnä se kevytyrittäjänä!

Opiskelupaikkoja on vaikea saada ja toisaalta ei välttämättä ole heti varmaa mitä oikeastaan edes haluaisi tulevaisuudessa tehdä. Tämän vuoksi monilla saattaa olla edessä välivuosi. Välivuotta ei kannata säikähtää, vaan se kannattaa hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.

Entä jos tarjoaisit apuasi kiinnostavalle yritykselle välivuoden ajaksi?

Kun toimit laskuttamalla, ei toimeksiantajasi tarvitse miettiä palkkanmaksuun liittyvää byrokratiaa tai puljata verokortin kanssa. Sinä opit mielenkiintoisesta alasta ja työnantajasi saa ekstrakädet vuodeksi. Mikä parasta, välivuosi kerryttää kokemusta CV:n kartuttamiseksi!

kuvassa kevytyrittäjä viettää välivuotta

UKKO.fi on verkossa toimiva kevytyrittäjyyspalvelu

Mahdollistamme yrittäjämäisen toiminnan ilman oman yrityksen perustamista. Kauttamme voit myydä omaa osaamistasi mistä tahansa käsin, vähän kuin yrittäjä mutta et tarvitse tekemästäsi työstä laskuttamiseen y-tunnusta tai toiminimeä. Laskutuspalvelu, eli UKKO.fi hoitaa puolestasi kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut ja -ilmoitukset.

Hyödynnä välivuosi ja keskity ansaitsemaan hieman ekstaa ja kartuttamaan ansioluetteloasi!

 • Päätä itse milloin, kenelle ja mihin hintaan työsi teet.
 • Et tarvitse omaa y-tunnusta, etkä ole kirjanpitovelvollinen
 • Hoidamme paperityöt puolestasi
 • Saat palkan tilillesi
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä

Löydä oma juttusi, opi ja ansaitse ekstraa!

kuvassa kevytyrittäjä näppäilee tietokonetta

Moni tekee töitä kevytyrittäjänä saadakseen hieman lisätuloja, mutta toisille se on myös keino kokeilla omaa ideaa tai juttua.

Oma mielenkiinto voi suuntautua niin laajasti eri aloille, että vain yhden ammatin harjoittaminen kerrallaan tuntuu oman itsen kiusaamiselta. Myös opiskelupaikan hakeminen saattaa tuntua vaikealta tämän vuoksi – entä jos ei ole varma mikä ala itseä kiinnostaisi kaikkein eniten? Tällöin tiedossa saattaa usein olla välivuosi.

Parhaiten oppii kokeilemalla!

Töiden saaminen monilta aloilta ilman koulutusta on hankalaa, mutta entä jos tarjoaisit apuasi välivuoden ajaksi laskuttamalla? Sinä opit alasta ja autat kiireessä, työnantajasi saa ekstrakädet ja yksinkertaisen laskun verokorttirumban sijaan. Tämä on monelle työnantajalle houkuttelevamman kuuloinen diili!

Työ kevytyrittäjänä on yrittäjämäistä, sillä päätät itse mitä keikkaa teet ja mihin hintaan. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia yrittäjän paperitöistä ja kirjanpidosta – UKKO.fi hoitaa nämä automaattisesti puolestasi!

Hyödynnä välivuosi kevytyrittäjänä

Monelle kevytyrittäjänä tehty työ on juuri se intohimo, jonka parissa he mieluiten työtuntinsa viettäisivät. Jokainen motiivi on kuitenkin yhtä arvokas.

Monille kevytyrittäjyys on luonteva vaihtoehto kokeilla omaa liikeideaa vailla riskiä. Koska kevytyrittäjyyden voi aloittaa ilman pääomaa eikä sitoumuksia ole, on se oivallinen vaihtoehto testata omaa ideaa sivutoimisena yrittäjänä. Se on myös oivallinen tapa viettää välivuosi.

Paras tapa aloittaa on keskittyä kokonaan asiakassuhteiden kehittämiseen. UKKO.fi:n kautta rahat saat suoraan tilillesi!

UKKO.fi-laskutuspalvelun kautta hoidat laskutuksen ja kaikki lainmukaiset velvoitteet automaattisesti.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä

Kuinka paljon saan tienattua sivutoimisesti?

Testaa tulolaskurillamme helposti, kuinka paljon rahaa saat pankkitilillesi laskutetusta summasta!

Kuvassa laskimella lasketaan tuloja

AVAA TULOLASKURI

Mikä kevytyrittäjyys?

Terminä kevytyrittäjyys on melko uusi. Mitä kummaa sana oikein tarkoittaa?

LUE LISÄÄ

Kuvassa taru hieroja

Taru aloitti kevytyrittäjyyden opintojen ohella

“Opiskelen koulutetuksi hierojaksi Vierumäen urheiluopistolla ja teen samanaikaisesti hierontoja EMA Sportilla Lahdessa. Joulukuun puolessa välissä valmistuin ja tarkoitus olisi jatkaa hommia sivutyönä ainakin nyt aluksi.

Alkuvuodesta, kun olin EMA Sportilla kuntonyrkkeilyn alkeiskurssilla, tiedustelin EMA:n omistajalta olisiko heillä tarvetta hierojalle ja vastaus oli, että ehkä myöhemmin. Kesän aikana asia rupesi varmistumaan ja silloin kuulin ensimmäistä kertaa UKKO.fi-palveluista ja kevytyrittäjyydestä.”

LUE KOKO TARINA!

Mikä?

Luotettava ja kätevä laskutuspalvelu!

UKKO.fi on helppokäyttöinen palvelu, jonka avulla voit laskuttaa työsuoritteet ilman omaa yritystä. Ei aloitus- tai kuukausimaksuja!

LUE LISÄÄ PALVELUSTA

Miksi?

Ei paperitöitä, ilmoituksia tai byrokratiaa!

UKKO.fi:n käyttäjänä vältyt oman yrityksen tai toiminimen vaatimilta viranomaisilmoituksilta. Kevytyrittäjänä et ole myöskään kirjanpitovelvollinen.

KOKEILE TULOLASKURIA

Kenelle?

UKKO.fi-palvelu sopii mainiosti sivutoimisen työn tekemiseen!

Keskity asiakkaisiisi ja jätä laskutus, palkanlasku ja muut paperityöt meille. Kokeile jo tänään!

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä
Leena Honkajuuri

Leena on kokenut viestijä, joka innostuu tarinoista ja auttaa itsenäisiä yrittäjiä saamaan äänensä esille. Vapaa-ajalla Leenan löytää hevosten parista tallilta tai juoksulenkiltä ja yöpöydällä on aina vähintään kolme keskeneräistä kirjaa. Leena on UKKO.fin viestintäpäällikkö.

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

 • Työelämä Työmokat – miten selvitä niistä menettämättä kasvojaan?

  Oletko joskus lipsauttanut pomon kuullen jotain, mitä ei olisi pitänyt? Oletko myöhästynyt tärkeästä asiakastapaamisesta tai tehnyt virheen, jonka paikkaaminen on maksanut työnantajallesi rahaa? Älä huoli! Kaikki me teemme virheitä niin töissä kuin elämässä yleensäkin. Tärkeintä virheiden tekemisessä on kuitenkin se, miten niistä toipuu ja mitä niistä oppii. Kaikista parhaimmat asiat syntyvät yleensä yrityksen ja erehdyksen kautta. Tämä ajattelutapa on noussut…

  Lue lisää
 • Työelämä Etkö osaa kirjoittaa täydellistä työhakemusta?

  Rekrytointiin ja työn hakemiseen liittyvillä verkkosivustoilla kerrotaan vinkkejä täydellisen työhakemuksen tekemiseen. Sinun tulisi olla persoonallinen ja mielenkiintoinen ja dynaaminen ja helpostilähestyttävä ja vaikka mitä muuta. Lisäksi olet toki rakentanut tunnetun henkilöbrändin ja toiminut työntekijälähettiläänä? Ilman täydellistä työhakemusta, et voi koskaan saada töitä mistään. Asiantuntijana näissä artikkeleissa käytetään yleensä Googlen tai Facebookin henkilöstöjohtajaa, joka jakaa huippuvinkkejä. Hyvä hakemus on tietysti parempi…

  Lue lisää
 • Työelämä Miten löysin ensimmäisen työpaikkani?

  Olin päättänyt, että haluan tehdä kesällä töitä, joten kesätöiden haku oli edessä. Työn saaminen oli tärkeää, sillä olin kyllästynyt pyytämään vanhemmilta taskurahaa. Tiesin myös, että oli tärkeää saada työkokemusta, koska työnantajat kuulemma arvostavat sitä. Olin kuullut kavereiltani, miten he olivat saaneet kesätöitä. Joku oli ”äidin firmassa”, toinen ”naapurin työpaikalla” ja kolmas ”mummin kasvimaalla”. Kaikki olivat saaneet töitä suhteilla. Itse koin,…

  Lue lisää