10 tärkeää verkkotyökalua yrittäjälle

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

yrittajan-verkkotyokalut

Laadimme listan tärkeimmistä työkaluista pienyrittäjille, jotka jokaisen kannattaisi ottaa käyttöön tai ainakin tietää.

Listauksen tarkoitus on helpottaa yrittäjien arkea, jotta heidän ei tarvitsisi etsiä tuhansien ohjelmien ja palveluiden joukoista niitä parhaimpia. Eiköhän siis aloiteta lukemaan listaa!

1. Eliminoi sähköpostitulva – siirry kommunikoimaan Slackin kautta

Oletko kyllästynyt sähköpostiviesteihin? Ei se mitään, niin mekin. Nykyisin voit hoitaa viestittelyn ilmaisen Slack palvelun kautta, jossa on mahdollista luoda omat kanavat ei aiheiden tai projektien ympärille. Slackin suurin hyöty on se, että tieto tavoittaa kaikki mobiilissa tai tietokoneen kautta heti. Viestien välityksen lisäksi voit jakaa myös linkkejä ja tiedostoja Slackin kautta.

2. Seuraa projektien edistymistä Trello työkalun avulla

Trello on monipuolinen työkalu projektienhallintaan. Trellon avulla voit jakaa isommat projektit pienempiin osa-alueisiin ja seurata niiden etenemistä vaihe vaiheelta. Projekteihin on mahdollista kutsua useita henkilöitä mukaan. Työkalu toimii kätevästi niin mobiilissa kuin myös tietokoneellakin.

3. Buffer somejulkaisujen hallinnointiin

Buffer on erinomainen työkalu sosiaalisen median hallinnointiin. Työkalun avulla voit ajastaa kaikki sisältösi valitsemissasi somekanavissa, kuten esimerkiksi Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa. Bufferissa on myös analytiikkatoiminto, jonka avulla voit tutkia, kuinka hyvin ihmiset ovat sitoutuneita sisältöihisi.

4. Täydelliset somemarkkinointikuvat Canvan avulla

Canva on ilmainen verkossa toimiva työkalu, jonka avulla on äärimmäisen helppoa ja nopeaa tehdä visuaalisia sisältöjä erilaisiin kanaviin. Erityisesti Canva hyödyttää niitä yrittäjiä, jotka eivät ole graafisen alan ammattilaisia.

5. MailChimp tehokkaaseen sähköpostimarkkinointiin

MailChimp on kätevä työkalu, jolla voit luoda uutiskirjeitä ja erilaisia markkinointikampanjoita. Työkalu on helppokäyttöinen ja se mahdollistaa myös A/B testaamisen, eli erilaisten mainoslauseiden ja kuvien tehokkuuden vertailun.

Yrittäjä käyttämässä verkkotyökaluja

6. Wix verkkosivujen luomiseen

Verkkosivujen tekeminen on huomattavasti helpompaa Wixin avulla, sillä sinun ei tarvitse osata koodata. Voit luoda visuaalisesti näyttävät verkkosivut ilmaiseksi lukuisten valmiiden pohjien avulla. Valmiita verkkosivupohjia pystyy muokkaamaan haluamansa näköiseksi ja tämä onkin erittäin hieno ominaisuus ilmaiseen työkaluun.

7. Mittaa sivustosi liikennettä Google Analyticsin avulla

Google tarjoaa ilmaisen työkalun verkkosivujesi liikenteen seuraamiseen ja mittaamiseen. Se kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön, sillä saat arvokasta tietoa muun muassa nettisivujenne toimivuudesta ja sisällöistä. Näin ollen sinun on jatkossa helpompi suunnitella markkinointia.

8. Valitse UKKO Toiminimiyrittäjyys taloudenhallintaan

Moni yrittäjä tuskailee kirjanpidon paperitöiden parissa. Olemmekin kehittäneet sitä varten UKKO Toiminimiyrittäjyyden, jonka avulla voit keventää yrityksesi taloudenpitoa. Voit lähettää ja maksaa laskuja suoraan UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelusta ja seurata reaaliaikaisesti talouttasi. Palvelussa on myös ominaisuutena valokuvaustoiminto, joten mikäs sen helpompaa, kun kuvata kuitit puhelimella ja liittää suoraan palveluun. Muutamalla klikkauksella kuiteista muodostuu kirjanpitoaineisto. Olemme halunneet helpottaa yrittäjiä myös verotukseen liittyvissä asioissa, ja näin ollen laadimme käyttäjillemme ALV- ja veroilmoitukset, jotka lähetämme suoraan Verottajalle.

9. Hyödynnä Exceliä taulukoiden tekemiseen

Suosittelemme Excelin käyttämistä erityisesti budjetointiin, laskemiseen ja tietojen analysointiin. Tämän työkalun tärkeyttä ei kannata vähätellä.

10. Hanki laadukkaat kuvat mainoksiin Pixabayn kautta

Pixabay on kuvapankki, josta voit hakea käyttöösi erilaisia kuvia suomalaisilla hakusanoilla. Näitä kuvia voit hyödyntää esimerkiksi blogikirjoituksissa, mainoksissa tai somepostauksissa. Kuvat ovat ilmaisia kaupalliseen käyttöön, joten voit käyttää niitä huoletta missä tahansa.

Lue myös

Mikä on pienyrittäjä ja miten sellaiseksi ryhdytään menestyksekkäästi?

TikTok-markkinoinnin vinkit yrittäjälle – tavoita nuoret ennen kilpailijoitasi

Vieraskynä: Kuinka monta somekanavaa on tarpeeksi ja mitkä kanavat valitsen yritykselleni?

Liiketoimintasuunnitelma pohjana toiminnan aloittamiselle – mieti nämä kuntoon ennen yrityksen perustamista!

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjyys:

 • Yrittäjyys Kuulakärkikynän käyttöohjeet ja mykkä asiakaspalvelija – kokosimme netin oudoimmat tarinat tiskin molemmilta puolilta

  Asiakaspalvelija tai asiakkaidensa kanssa viestivä yrittäjä pääsee tapaamaan työssään monenlaista väkeä ja vastaamaan mitä erikoisempiin kysymyksiin. Kokosimme tähän artikkeliin mielenkiintoisimmat löytämämme asiakaspalvelutarinat.  Voisinko ostaa ruudullista maalia? Tilaisin myös viherkasvin, jota ei tarvitse kastella, kiitos! Tällaiseen materiaaliin törmäsimme, kun metsästimme oudoimpia sattumuksia asiakaspalvelussa sekä asiakkailta että asiakaspalvelijoilta. Lähes jokaisella suomalaisella pääministeriämme myöten on kokemusta jonkinlaisesta asiakaspalvelutyöstä.  Myös yllättävän moneen työhön, jota…

  Lue lisää
 • Yrittäjyys Vieraskynä: Näin säästän yrittäjänä 4000 euroa vuodessa lomaan

  Yrittäjän tulee varautua säästämällä niin pahan kuin hyvänkin päivän varalle. Esimerkiksi lomailu tulee rahoittaa itse. Jos lomaan ei ole varautunut laittamalla rahaa sivuun, voi kesäloma jäädä pitämättä. Näin kirjoittaa yrittäjä ja Fiksukuluttaja.fi-sivuston sisältövastaava Marja Simonen UKKO.fin vieraskynässä. Tässä blogissa mietin ensin sitä, kuinka paljon juuri minun pitää säästää lomaa varten. Tässä esimerkkitilanteessa summa on 4000 euroa, joten siksi pohdin erilaisia…

  Lue lisää
 • Yrittäjyys Yrittäjyys on trendikästä – uusia yrityksiä perustettu viime vuotta enemmän

  Tuntuuko sinusta, että yrittäjyys on teemana tapetilla yhä enenevässä määrin? Voit olla oikeassa, sillä yrittäjyys on nyt trendikästä Suomessa. Uusia yrityksiä on perustettu tänä vuonna viime vuotta enemmän, kertoo tiedotteessaan myös Suomen Uusyritykset ry. Uusyrityskeskukset tarjoavat ympäri Suomen laadukasta ja käytännönläheistä neuvontaa aloittavan yrittäjän tarpeisiin, sillä heidän tavoitteenaan on auttaa yrittäjyydestä kiinnostuneita saamaan paras mahdollinen alku yritystoiminnalle. Uusyrityskeskusten mukaan tämän…

  Lue lisää