Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

10 tärkeää verkkotyökalua yrittäjälle

verkkotyokalut-mies

Laadimme listan tärkeimmistä työkaluista pienyrittäjille, jotka jokaisen kannattaisi ottaa käyttöön tai ainakin tietää.

Listauksen tarkoitus on helpottaa yrittäjien arkea, jotta heidän ei tarvitsisi etsiä tuhansien ohjelmien ja palveluiden joukoista niitä parhaimpia. Eiköhän siis aloiteta lukemaan listaa!

1. Eliminoi sähköpostitulva – siirry kommunikoimaan Slackin kautta

Oletko kyllästynyt sähköpostiviesteihin? Ei se mitään, niin mekin. Nykyisin voit hoitaa viestittelyn ilmaisen Slack palvelun kautta, jossa on mahdollista luoda omat kanavat ei aiheiden tai projektien ympärille. Slackin suurin hyöty on se, että tieto tavoittaa kaikki mobiilissa tai tietokoneen kautta heti. Viestien välityksen lisäksi voit jakaa myös linkkejä ja tiedostoja Slackin kautta.

2. Seuraa projektien edistymistä Trello työkalun avulla

Trello on monipuolinen työkalu projektienhallintaan. Trellon avulla voit jakaa isommat projektit pienempiin osa-alueisiin ja seurata niiden etenemistä vaihe vaiheelta. Projekteihin on mahdollista kutsua useita henkilöitä mukaan. Työkalu toimii kätevästi niin mobiilissa kuin myös tietokoneellakin.

3. Buffer somejulkaisujen hallinnointiin

Buffer on erinomainen työkalu sosiaalisen median hallinnointiin. Työkalun avulla voit ajastaa kaikki sisältösi valitsemissasi somekanavissa, kuten esimerkiksi Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa. Bufferissa on myös analytiikkatoiminto, jonka avulla voit tutkia, kuinka hyvin ihmiset ovat sitoutuneita sisältöihisi.

4. Täydelliset somemarkkinointikuvat Canvan avulla

Canva on ilmainen verkossa toimiva työkalu, jonka avulla on äärimmäisen helppoa ja nopeaa tehdä visuaalisia sisältöjä erilaisiin kanaviin. Erityisesti Canva hyödyttää niitä yrittäjiä, jotka eivät ole graafisen alan ammattilaisia.

5. MailChimp tehokkaaseen sähköpostimarkkinointiin

MailChimp on kätevä työkalu, jolla voit luoda uutiskirjeitä ja erilaisia markkinointikampanjoita. Työkalu on helppokäyttöinen ja se mahdollistaa myös A/B testaamisen, eli erilaisten mainoslauseiden ja kuvien tehokkuuden vertailun.

6. Wix verkkosivujen luomiseen

Verkkosivujen tekeminen on huomattavasti helpompaa Wixin avulla, sillä sinun ei tarvitse osata koodata. Voit luoda visuaalisesti näyttävät verkkosivut ilmaiseksi lukuisten valmiiden pohjien avulla. Valmiita verkkosivupohjia pystyy muokkaamaan haluamansa näköiseksi ja tämä onkin erittäin hieno ominaisuus ilmaiseen työkaluun.

7. Mittaa sivustosi liikennettä Google Analyticsin avulla

Google tarjoaa ilmaisen työkalun verkkosivujesi liikenteen seuraamiseen ja mittaamiseen. Se kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön, sillä saat arvokasta tietoa muun muassa nettisivujenne toimivuudesta ja sisällöistä. Näin ollen sinun on jatkossa helpompi suunnitella markkinointia.

8. Valitse UKKO Pro taloudenhallintaan

Moni yrittäjä tuskailee kirjanpidon paperitöiden parissa. Olemmekin kehittäneet sitä varten UKKO Pron, jonka avulla voit keventää yrityksesi taloudenpitoa. Voit lähettää ja maksaa laskuja suoraan UKKO Pro -palvelusta ja seurata reaaliaikaisesti talouttasi. Palvelussa on myös ominaisuutena valokuvaustoiminto, joten mikäs sen helpompaa, kun kuvata kuitit puhelimella ja liittää suoraan palveluun. Muutamalla klikkauksella kuiteista muodostuu kirjanpitoaineisto. Olemme halunneet helpottaa yrittäjiä myös verotukseen liittyvissä asioissa, ja näin ollen laadimme käyttäjillemme ALV- ja veroilmoitukset, jotka lähetämme suoraan Verottajalle.

9. Hyödynnä Exceliä taulukoiden tekemiseen

Suosittelemme Excelin käyttämistä erityisesti budjetointiin, laskemiseen ja tietojen analysointiin. Tämän työkalun tärkeyttä ei kannata vähätellä.

10. Hanki laadukkaat kuvat mainoksiin Pixabayn kautta

Pixabay on kuvapankki, josta voit hakea käyttöösi erilaisia kuvia suomalaisilla hakusanoilla. Näitä kuvia voit hyödyntää esimerkiksi blogikirjoituksissa, mainoksissa tai somepostauksissa. Kuvat ovat ilmaisia kaupalliseen käyttöön, joten voit käyttää niitä huoletta missä tahansa.

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjyys:

 • Yrittäjyys Kevytyrittäjyys ja muut yrittäjyyden muodot kiinnostavat yli 50-vuotiaita

  Vaikka paljon puhutaan nuorten yrittäjäinnostuksesta ja startup-yrittäjyydestä, voi yrittäjäksi voi alkaa myös varttuneemmalla iällä. Kevytyrittäjyys ja yrittäjyyden eri muodot kiinnostavat erityisesti yli 50-vuotiaita vankan kokemuksen omaavia ammattilaisia. UKKO.fi osallistuikin tällä viikolla kahteen eri yli 50-vuotiaille tarkoitettuun tapahtumaan. Uudenmaan TE-toimisto järjesti Helsingin Kampin toimipisteessä Kokemuksella työhön -päivän ja EU-rahoitteinen projekti Keep 50+ puolestaan yrittäjyysaiheisen seminaarin Raisiossa.   Molemmat tapahtumat vetivät paikalle yrittäjyyden eri muodoista kiinnostuneita jo…

  Lue lisää
 • Yrittäjyys 5 syytä, miksi pienyrittäjän kannattaa valita UKKO Pro toiminimiyrittäjyys

  Miten UKKO Pro Toiminimiyrittäjyys eroaa perinteisistä vanhan liiton tilitoimistoista ja heidän tarjoamistaan palveluistaan? Mikä tekee UKKO Pro Toiminimiyrittäjyydestä niin ainutlaatuisen, että se säästää pienyrittäjän aikaa tuottavampaan tekemiseen? Tässä listattuna 5 syytä, jotka ottavat päähän perinteisissä tilitoimistossa – tai oikeastaan syyt miksi UKKO Pro Toiminimiyrittäjyys kannattaa ottaa heti käyttöön. Virheetön kirjanpito Yrittäjyyden alkutaipaleella moni saattaa innostua tekemään kaiken itse. Tämä toimintamalli…

  Lue lisää
 • Yrittäjyys Leo Kadieff & Nuoret Yrittäjät -verkosto: Nuori yrittäjä, ole rohkea! – tukea saat verkostosta

  Vuorosana-blogisarjassamme UKKO.fi saa kylään työelämän eri sidosryhmien edustajia. Blogeissa kuulemme vieraidemme ajatuksia erilaisista kevytyrittäjiä koskettavista aiheista. Tällä kertaa olemme saaneet blogiin vieraaksi Nuoret Yrittäjät -verkoston puheenjohtajan Leo Kadieffin. Keskustelemme hänen kanssaan aiheista, jotka mietityttävät itsensätyöllistämisestä kiinnostuneita nuoria. Miten nuoret suhtautuvat nykyään itsensätyöllistämiseen? Viimeisen sukupolven aikana on tapahtunut selvä muutos. Global Entrepreneurship Monitorin kyselyssä selvisi, että korkeakouluopiskelijoiden mielenkiinto perustaa yritys viiden…

  Lue lisää