Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Viestijä ja kieliasiantuntija Tuija Metsäaho nauttii saadessaan jakaa tietämystään toisille

viikon-kevytyrittaja-Tuija-Metsäaho

Tammikuun toinen kevytyrittäjämme Tuija pääsee käyttämään asiantuntemustaan monipuolisesti: hän muun muassa järjestää kieli- ja viestintäwebinaareja ja kirjoittaa myös vieraskyniä kyseisistä aiheista.

Tuija pitää työnkuvansa monipuolisuudesta ja vapaudestaan määritellä työpäiviensä aikataulun paljolti itse. “Tykkään suunnitella ja sovitella töitä limittäin; minua ei yhtään haittaa, että leipäni on murusina maailmalla!”

Hei! Olen Tuija Metsäaho, viestinnän asiantuntija ja suomen kielen maisteri. Koulutukseltani olen HSO-sihteeri ja FM (pääaine suomen kieli). Pidän kieliaiheista Elämänpuu-blogia, jolla on myös Facebook-sivut ja Instagram-tili.

Vaalin kansantajuista ja selkeää kieltä. Haluan jakaa muillekin kielitietämystäni, ja olla avuksi ja hyödyksi!

Lisäksi pidän kieli- ja viestintäaiheisia webinaareja ja järjestän verkkokursseja. Kirjoitan vieraskyniä eri tahoille, kuten Kollega-verkkolehteen, ja olen osa-aikainen Terveystoimittajat ry:n sihteeri. Tartun mielelläni myös erilaisiin projektitöihin!

Kevytyrittäjyys on helppo ja vaivaton tapa laskuttaa. Haluan keskittyä omaan osaamiseeni ja antaa UKKO.fi:n hoitaa muut työt, kuten laskut. Olenkin varsin tyytyväinen asiakas ?

Tavallinen työpäiväni alkaa sillä, että aamiaisen jälkeen luen sähköpostit ja päivitän sometilit. Suunnittelen päivän töitä. Sitten lähden lenkille tai kuntosalille. Lounaan syötyäni jatkan taas hommia. Jos kovasti väsyttää, otan päiväunet! On ihanaa tehdä töitä kotona.

Parasta työssäni on vapaus päättää, mitä teen. Minulla on itsekuria ja tahdonvoimaa, joten hoidan kaikki sovitut työt aikataulussa. Tykkään suunnitella ja sovitella töitä limittäin; minua ei yhtään haittaa, että leipäni on murusina maailmalla. Voin itse vaikuttaa asioihin!

Nautin myös siitä, kun opin uutta; olen esimerkiksi oppinut tekemään verkkokursseja, mikä tuottaa valtavasti iloa. Saan käyttää osaamistani laajasti, ja kaikki tiedot ja taidot ovatkin tarpeen, kun päivitän blogia ja luon sen ympärille toimintaa.

Kannettava tietokone, kahvikuppi ja muistiinpanoja

Kuva: Shutterstock

Osa-aikainen sihteerintyö tuo tarpeellista perustuloa. Sen lisäksi saan kirjoittaa niin paljon kuin vain haluan. Someviestintä ja bloggaaminen ovat tosi mielekästä tekemistä. Minussa on myös opettajan ominaisuuksia, ja on kiva jakaa omaa osaamistani, koska haluan auttaa muita.

Suhtaudun myönteisesti kaikkiin uusiin ideoihin ja innostun helposti. Tavoitteena on elättää itseni tekemällä kieleen ja viestintään liittyviä töitä mukavien ihmisten parissa. Uskon jatkuvaan oppimiseen; digitaitoja saa ja pitääkin kehittää koko ajan! Novellikokoelma kutkuttelee myös mielessä, joten luovan kirjoittamisen taidot ovat tarpeen.

Kevytyrittäjyys on helppo ja vaivaton tapa laskuttaa ja kokeilla yrittämistä! Haluan keskittyä omaan osaamiseeni ja antaa UKKO.fi:n hoitaa muut työt, kuten laskut. Olenkin varsin tyytyväinen asiakas ?

Tässä minun vinkkini toisille kevytyrittäjille tai kevytyrittäjyydestä kiinnostuneille:

1) Tutustu UKKO.fi-nettisivujen sisältöön kevytyrittäjyydestä. Hyödynnä kevytyrittäjän tulolaskuria, kun lasket toimintasi kannattavuutta

2) Kokeile rohkeasti kevytyrittäjyyttä aluksi vaikka sivutoimisena

3) Varaa aikaa markkinointiin reilusti. Somemainontaan kannattaa panostaa!

Tutustu Tuijan kanaviin somessa ja ota häneen yhteyttä, jos kaipaat konsultointia kielessä tai viestinnässä!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Käy kertomassa tietosi tähän lomakkeeseen.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Nuori taikuri Aatu tekee sitä mitä rakastaa

  Aatu Itkonen on 19-vuotias esiintyjä, joka tekee taikurin, juontajan ja yrittäjyysluennoitsiijan töitä. Nuoresta iästään huolimatta Aatu on ehtinyt tekemään monenlaisia asioista sen parissa, mitä rakastaa. – Teen kaiken kokoisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa sekä taikurin että juontajan keikkoja. Olen esiintynyt 13-vuotiaasta asti, ensin Kaakkois-Suomessa mutta nykyään ympäri Suomea. Synnyin Lappeenrannassa, mutta muutimme sittemmin Kouvolaan ja näin ollen koen olevani kouvolalainen. –…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Joel on ensimmäisen sukupolven hautausurakoitsija: ”Yrityksen myötä saavutin rauhan työelämässä"

  Joel Heikura omistaa Nooan Kukka- ja hautauspalvelu Oy:n. Kevytyrittäjyyttä aiemmin kokeillut Joel osti toistakymmentä vuotta toimineen osakeyhtiön elokuussa 2021, sillä hauturin koulutuskaan ei taannut työllistymistä. Joel toimi aiemmin rakennustyömaalla, mutta alaa rasittavat lomautukset veivät katseen tulevaisuuteen. Se oli henkilökohtaisen kasvun vaihe, joka johti opintoihin Jyväskylän kristillisessä ammattiopistossa. Perinteikkäällä alalla yritykset siirtyivät usein sukupolvelta toiselle ja hautaustoimistoja pyöritettiin oman perheen voimin.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Eläinlääkäri ja koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo

  Viikon kevytyrittäjämme, eläinlääkäri Kirsi Zibelina Armassalo, hoitaa suurella sydämellä niin pienet kuin suuretkin eläinpotilaat! Kuka olet? Olen eläinlääkäri-koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo. Toimin kevytyrittäjänä pisteessä Konitohtori Nalle Karhulassa, Kotkassa. Olen terveydenhuoltoeläinlääkäri usealle sikalalle. Teen mielelläni kotikäyntejä niin pien- kuin suureläimille. Mitä teet? Hoidamme Konitohtorin puolesta kaikkia eläimiä, niin isoja kuin pieniäkin. Repertoaariimme kuuluu kaikki perushoidot ja -leikkaukset sekä lisäksi fysioterapeuttiset…

  Lue lisää