Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Viestijä ja kieliasiantuntija Tuija Metsäaho nauttii saadessaan jakaa tietämystään toisille

viikon-kevytyrittaja-Tuija-Metsäaho

Tammikuun toinen kevytyrittäjämme Tuija pääsee käyttämään asiantuntemustaan monipuolisesti: hän muun muassa järjestää kieli- ja viestintäwebinaareja ja kirjoittaa myös vieraskyniä kyseisistä aiheista.

Tuija pitää työnkuvansa monipuolisuudesta ja vapaudestaan määritellä työpäiviensä aikataulun paljolti itse. “Tykkään suunnitella ja sovitella töitä limittäin; minua ei yhtään haittaa, että leipäni on murusina maailmalla!”

Hei! Olen Tuija Metsäaho, viestinnän asiantuntija ja suomen kielen maisteri. Koulutukseltani olen HSO-sihteeri ja FM (pääaine suomen kieli). Pidän kieliaiheista Elämänpuu-blogia, jolla on myös Facebook-sivut ja Instagram-tili.

Vaalin kansantajuista ja selkeää kieltä. Haluan jakaa muillekin kielitietämystäni, ja olla avuksi ja hyödyksi!

Lisäksi pidän kieli- ja viestintäaiheisia webinaareja ja järjestän verkkokursseja. Kirjoitan vieraskyniä eri tahoille, kuten Kollega-verkkolehteen, ja olen osa-aikainen Terveystoimittajat ry:n sihteeri. Tartun mielelläni myös erilaisiin projektitöihin!

Kevytyrittäjyys on helppo ja vaivaton tapa laskuttaa. Haluan keskittyä omaan osaamiseeni ja antaa UKKO.fi:n hoitaa muut työt, kuten laskut. Olenkin varsin tyytyväinen asiakas ?

Tavallinen työpäiväni alkaa sillä, että aamiaisen jälkeen luen sähköpostit ja päivitän sometilit. Suunnittelen päivän töitä. Sitten lähden lenkille tai kuntosalille. Lounaan syötyäni jatkan taas hommia. Jos kovasti väsyttää, otan päiväunet! On ihanaa tehdä töitä kotona.

Parasta työssäni on vapaus päättää, mitä teen. Minulla on itsekuria ja tahdonvoimaa, joten hoidan kaikki sovitut työt aikataulussa. Tykkään suunnitella ja sovitella töitä limittäin; minua ei yhtään haittaa, että leipäni on murusina maailmalla. Voin itse vaikuttaa asioihin!

Nautin myös siitä, kun opin uutta; olen esimerkiksi oppinut tekemään verkkokursseja, mikä tuottaa valtavasti iloa. Saan käyttää osaamistani laajasti, ja kaikki tiedot ja taidot ovatkin tarpeen, kun päivitän blogia ja luon sen ympärille toimintaa.

Kannettava tietokone, kahvikuppi ja muistiinpanoja

Kuva: Shutterstock

Osa-aikainen sihteerintyö tuo tarpeellista perustuloa. Sen lisäksi saan kirjoittaa niin paljon kuin vain haluan. Someviestintä ja bloggaaminen ovat tosi mielekästä tekemistä. Minussa on myös opettajan ominaisuuksia, ja on kiva jakaa omaa osaamistani, koska haluan auttaa muita.

Suhtaudun myönteisesti kaikkiin uusiin ideoihin ja innostun helposti. Tavoitteena on elättää itseni tekemällä kieleen ja viestintään liittyviä töitä mukavien ihmisten parissa. Uskon jatkuvaan oppimiseen; digitaitoja saa ja pitääkin kehittää koko ajan! Novellikokoelma kutkuttelee myös mielessä, joten luovan kirjoittamisen taidot ovat tarpeen.

Kevytyrittäjyys on helppo ja vaivaton tapa laskuttaa ja kokeilla yrittämistä! Haluan keskittyä omaan osaamiseeni ja antaa UKKO.fi:n hoitaa muut työt, kuten laskut. Olenkin varsin tyytyväinen asiakas ?

Tässä minun vinkkini toisille kevytyrittäjille tai kevytyrittäjyydestä kiinnostuneille:

1) Tutustu UKKO.fi-nettisivujen sisältöön kevytyrittäjyydestä. Hyödynnä kevytyrittäjän tulolaskuria, kun lasket toimintasi kannattavuutta

2) Kokeile rohkeasti kevytyrittäjyyttä aluksi vaikka sivutoimisena

3) Varaa aikaa markkinointiin reilusti. Somemainontaan kannattaa panostaa!

Tutustu Tuijan kanaviin somessa ja ota häneen yhteyttä, jos kaipaat konsultointia kielessä tai viestinnässä!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Käy kertomassa tietosi tähän lomakkeeseen.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Olutasiantuntija, radiotoimittaja, opettaja ja kirjailija – Viikon Kevytyrittäjä Anikó on kaikkea tätä ja enemmän!

  Kuka olet? Olen juomatoimittaja, olutkirjailija, opettaja, radiotoimittaja ja olutasiantuntija. Minulla on myös oma blogi Punavuori Gourmet, sekä ystäväni Elsan kanssa oma podcast Radio Helsingissä, nimeltään Elsan ja Anikon Kupla. Teen olutaiheista radio-ohjelmaa nimeltään Kippis Radio Helsingissä, jota rakastan kovin! Mitä teet? Kirjoitan juomista, ruoasta, elämysbusineksestä, pidän juomaluentoja sekä opetan ravintola-alan koulussa. Pidän viikoittaista radio-ohjelmaa sekä podcastia Radio Helsingissä ja kirjoitan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat 6 inspiroivaa naisyrittäjän tarinaa

  8.3. naisten päivän kunniaksi jaamme muutaman inspiroivan yrittäjätarinan naispuolisilta kevytyrittäjiltämme! Jokainen heistä on aiemmin esitelty myös Viikon kevytyrittäjä -artikkelisarjassamme. Tarinat näyttävät, kuinka erilaisissa elämäntilanteissa ja töissä kevytyrittäät voivat toimia. Toivomme, että ne innostavat muitakin olemaan rohkeita, seuraamaan omia intohimojaan ja rakentamaan omaa polkuaan niitä noudattaen. Tutustu siis Katjaan, Susanneen, Ailaan, Millaan, Wicked Violettaan ja Emiliaan! ”Ollaan me kevytyrittäjät paljon yhteydessä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tiina Käpylä on tuottaja, joka on päässyt pitkälle olemalla rohkea ja sanomalla kyllä

  Tiina Käpylä, 39-vuotias filosofian tohtori. Väittelin joulukuussa 2018 musiikkitieteen oppiaineesta Turun yliopistolta. Minulla on korkeakoulutuksen lisäksi kaksi ammattitutkintoa, artesaani ja yrittäjän ammattitutkinto. Mitä teet? Teen aika paljon tuottajan töitä. Tuotan tutkimusaineistoja erilaisiin tarpeisiin. Tuotan tapahtumia, näyttelyitä ja sisältöjä hyvin laajalla aiheskaalalla. Toinen tärkeä osa-alue on tietokirjoittaminen. Koulutukseni myötä olen erikoistunut populaarimusiikkiin. Olen kuitenkin ihmisenä sellainen perusutelias tyyppi. Koska olen kiinnostunut…

  Lue lisää