Viestijä ja kieliasiantuntija Tuija Metsäaho nauttii saadessaan jakaa tietämystään toisille

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-Tuija-Metsäaho

Tammikuun toinen kevytyrittäjämme Tuija pääsee käyttämään asiantuntemustaan monipuolisesti: hän muun muassa järjestää kieli- ja viestintäwebinaareja ja kirjoittaa myös vieraskyniä kyseisistä aiheista.

Tuija pitää työnkuvansa monipuolisuudesta ja vapaudestaan määritellä työpäiviensä aikataulun paljolti itse. “Tykkään suunnitella ja sovitella töitä limittäin; minua ei yhtään haittaa, että leipäni on murusina maailmalla!”

Hei! Olen Tuija Metsäaho, viestinnän asiantuntija ja suomen kielen maisteri. Koulutukseltani olen HSO-sihteeri ja FM (pääaine suomen kieli). Pidän kieliaiheista Elämänpuu-blogia, jolla on myös Facebook-sivut ja Instagram-tili.

Vaalin kansantajuista ja selkeää kieltä. Haluan jakaa muillekin kielitietämystäni, ja olla avuksi ja hyödyksi!

Lisäksi pidän kieli- ja viestintäaiheisia webinaareja ja järjestän verkkokursseja. Kirjoitan vieraskyniä eri tahoille, kuten Kollega-verkkolehteen, ja olen osa-aikainen Terveystoimittajat ry:n sihteeri. Tartun mielelläni myös erilaisiin projektitöihin!

Kevytyrittäjyys on helppo ja vaivaton tapa laskuttaa. Haluan keskittyä omaan osaamiseeni ja antaa UKKO.fi:n hoitaa muut työt, kuten laskut. Olenkin varsin tyytyväinen asiakas ?

Tavallinen työpäiväni alkaa sillä, että aamiaisen jälkeen luen sähköpostit ja päivitän sometilit. Suunnittelen päivän töitä. Sitten lähden lenkille tai kuntosalille. Lounaan syötyäni jatkan taas hommia. Jos kovasti väsyttää, otan päiväunet! On ihanaa tehdä töitä kotona.

Parasta työssäni on vapaus päättää, mitä teen. Minulla on itsekuria ja tahdonvoimaa, joten hoidan kaikki sovitut työt aikataulussa. Tykkään suunnitella ja sovitella töitä limittäin; minua ei yhtään haittaa, että leipäni on murusina maailmalla. Voin itse vaikuttaa asioihin!

Nautin myös siitä, kun opin uutta; olen esimerkiksi oppinut tekemään verkkokursseja, mikä tuottaa valtavasti iloa. Saan käyttää osaamistani laajasti, ja kaikki tiedot ja taidot ovatkin tarpeen, kun päivitän blogia ja luon sen ympärille toimintaa.

Kannettava tietokone, kahvikuppi ja muistiinpanoja

Kuva: Shutterstock

Osa-aikainen sihteerintyö tuo tarpeellista perustuloa. Sen lisäksi saan kirjoittaa niin paljon kuin vain haluan. Someviestintä ja bloggaaminen ovat tosi mielekästä tekemistä. Minussa on myös opettajan ominaisuuksia, ja on kiva jakaa omaa osaamistani, koska haluan auttaa muita.

Suhtaudun myönteisesti kaikkiin uusiin ideoihin ja innostun helposti. Tavoitteena on elättää itseni tekemällä kieleen ja viestintään liittyviä töitä mukavien ihmisten parissa. Uskon jatkuvaan oppimiseen; digitaitoja saa ja pitääkin kehittää koko ajan! Novellikokoelma kutkuttelee myös mielessä, joten luovan kirjoittamisen taidot ovat tarpeen.

Kevytyrittäjyys on helppo ja vaivaton tapa laskuttaa ja kokeilla yrittämistä! Haluan keskittyä omaan osaamiseeni ja antaa UKKO.fi:n hoitaa muut työt, kuten laskut. Olenkin varsin tyytyväinen asiakas ?

Tässä minun vinkkini toisille kevytyrittäjille tai kevytyrittäjyydestä kiinnostuneille:

1) Tutustu UKKO.fi-nettisivujen sisältöön kevytyrittäjyydestä. Hyödynnä kevytyrittäjän tulolaskuria, kun lasket toimintasi kannattavuutta

2) Kokeile rohkeasti kevytyrittäjyyttä aluksi vaikka sivutoimisena

3) Varaa aikaa markkinointiin reilusti. Somemainontaan kannattaa panostaa!

Tutustu Tuijan kanaviin somessa ja ota häneen yhteyttä, jos kaipaat konsultointia kielessä tai viestinnässä!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Käy kertomassa tietosi tähän lomakkeeseen.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat “Saan rakentaa itseni näköistä palvelua” – Katja hyödyntää osaamistaan kevytyrittäjänä

    Katja Blomqvist, stailaaja, sisustussuunnittelija, ompelija, valokuvaaja ja sisustusalan moniosaaja sekä vapaa-aikana myös palveluskoiraharrastaja. Mitä teet? Teen asuntojen myyntistailauksia, sisustussuunnittelua, sisustustekstiilien suunnittelua ja valmistusta sekä huonekalujen tuunausta ja valokuvausta. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Ennen sisustusalalle siirtymistä olen työskennellyt lähes 20 vuotta turvallisuus- ja kiinteistöautomaatioalan eri tehtävissä. Kiinnostus sisustamiseen on aina ollut olemassa ja osallistuminen sisustussuunnittelukoulutukseen vahvisti ajatusta alalla työskentelemisestä. Kuitenkin, vasta pitkäaikainen…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Taru aloitti kevytyrittäjyyden opintojen ohella – “Tätä tulen käyttämään jatkossakin”

    Kuka olet? Olen 32-vuotias iloinen kevytyrittäjänaisen alku Lahdesta. Harrastan crossfittia, ulkoilua ja käyn silloin tällöin kuntosalilla. Mitä teet? Opiskelen koulutetuksi hierojaksi Vierumäen urheiluopistolla ja teen samanaikaisesti hierontoja EMA Sportilla Lahdessa. Joulukuun puolessa välissä valmistun ja tarkoitus olisi jatkaa hommia sivutyönä ainakin nyt aluksi. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Alkuvuodesta, kun olin EMA Sportilla kuntonyrkkeilyn alkeiskurssilla, tiedustelin EMA:n omistajalta olisiko heillä tarvetta hierojalle…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Susanna Salon esikoisteos “Ukon Pakka – Kalevalainen tarot” on ulkomaillakin suosittu!

    Kuka olet? Olen Susanna Salo, 35-vuotias Helsinkiläinen kirjailija. Esikoisteokseni käsittelee Kalevalaisia myyttejä ja hahmoja sekä suomalaista vanhaa kansanperinnettä tarot-korttien muodossa. Kirjani ja sen ohessa myytävä tarot pakka julkaistiin vuonna 2017 nimellä Ukon Pakka – Kalevalainen tarot. Se on saavuttanut suuren suosion suomessa ja olen juuri tehnyt siitä italiaan käännössopimuksen. Teokseni julkaistaan Italiassa vuoden 2020 loppupuolella. Aikaisemmin kirjani on julkaistu englanniksi…

    Lue lisää