Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Viestijä ja kieliasiantuntija Tuija Metsäaho nauttii saadessaan jakaa tietämystään toisille

viikon-kevytyrittaja-Tuija-Metsäaho

Tammikuun toinen kevytyrittäjämme Tuija pääsee käyttämään asiantuntemustaan monipuolisesti: hän muun muassa järjestää kieli- ja viestintäwebinaareja ja kirjoittaa myös vieraskyniä kyseisistä aiheista.

Tuija pitää työnkuvansa monipuolisuudesta ja vapaudestaan määritellä työpäiviensä aikataulun paljolti itse. “Tykkään suunnitella ja sovitella töitä limittäin; minua ei yhtään haittaa, että leipäni on murusina maailmalla!”

Hei! Olen Tuija Metsäaho, viestinnän asiantuntija ja suomen kielen maisteri. Koulutukseltani olen HSO-sihteeri ja FM (pääaine suomen kieli). Pidän kieliaiheista Elämänpuu-blogia, jolla on myös Facebook-sivut ja Instagram-tili.

Vaalin kansantajuista ja selkeää kieltä. Haluan jakaa muillekin kielitietämystäni, ja olla avuksi ja hyödyksi!

Lisäksi pidän kieli- ja viestintäaiheisia webinaareja ja järjestän verkkokursseja. Kirjoitan vieraskyniä eri tahoille, kuten Kollega-verkkolehteen, ja olen osa-aikainen Terveystoimittajat ry:n sihteeri. Tartun mielelläni myös erilaisiin projektitöihin!

Kevytyrittäjyys on helppo ja vaivaton tapa laskuttaa. Haluan keskittyä omaan osaamiseeni ja antaa UKKO.fi:n hoitaa muut työt, kuten laskut. Olenkin varsin tyytyväinen asiakas ?

Tavallinen työpäiväni alkaa sillä, että aamiaisen jälkeen luen sähköpostit ja päivitän sometilit. Suunnittelen päivän töitä. Sitten lähden lenkille tai kuntosalille. Lounaan syötyäni jatkan taas hommia. Jos kovasti väsyttää, otan päiväunet! On ihanaa tehdä töitä kotona.

Parasta työssäni on vapaus päättää, mitä teen. Minulla on itsekuria ja tahdonvoimaa, joten hoidan kaikki sovitut työt aikataulussa. Tykkään suunnitella ja sovitella töitä limittäin; minua ei yhtään haittaa, että leipäni on murusina maailmalla. Voin itse vaikuttaa asioihin!

Nautin myös siitä, kun opin uutta; olen esimerkiksi oppinut tekemään verkkokursseja, mikä tuottaa valtavasti iloa. Saan käyttää osaamistani laajasti, ja kaikki tiedot ja taidot ovatkin tarpeen, kun päivitän blogia ja luon sen ympärille toimintaa.

Kannettava tietokone, kahvikuppi ja muistiinpanoja

Kuva: Shutterstock

Osa-aikainen sihteerintyö tuo tarpeellista perustuloa. Sen lisäksi saan kirjoittaa niin paljon kuin vain haluan. Someviestintä ja bloggaaminen ovat tosi mielekästä tekemistä. Minussa on myös opettajan ominaisuuksia, ja on kiva jakaa omaa osaamistani, koska haluan auttaa muita.

Suhtaudun myönteisesti kaikkiin uusiin ideoihin ja innostun helposti. Tavoitteena on elättää itseni tekemällä kieleen ja viestintään liittyviä töitä mukavien ihmisten parissa. Uskon jatkuvaan oppimiseen; digitaitoja saa ja pitääkin kehittää koko ajan! Novellikokoelma kutkuttelee myös mielessä, joten luovan kirjoittamisen taidot ovat tarpeen.

Kevytyrittäjyys on helppo ja vaivaton tapa laskuttaa ja kokeilla yrittämistä! Haluan keskittyä omaan osaamiseeni ja antaa UKKO.fi:n hoitaa muut työt, kuten laskut. Olenkin varsin tyytyväinen asiakas ?

Tässä minun vinkkini toisille kevytyrittäjille tai kevytyrittäjyydestä kiinnostuneille:

1) Tutustu UKKO.fi-nettisivujen sisältöön kevytyrittäjyydestä. Hyödynnä kevytyrittäjän tulolaskuria, kun lasket toimintasi kannattavuutta

2) Kokeile rohkeasti kevytyrittäjyyttä aluksi vaikka sivutoimisena

3) Varaa aikaa markkinointiin reilusti. Somemainontaan kannattaa panostaa!

Tutustu Tuijan kanaviin somessa ja ota häneen yhteyttä, jos kaipaat konsultointia kielessä tai viestinnässä!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Käy kertomassa tietosi tähän lomakkeeseen.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kerttu Komulainen päätti valjastaa sisällöntuotannon tietotaitonsa kevytyrittäjänä

  Hei! Olen Kerttu, 29- vuotias kuhmolainen nainen. Olen ammatiltani luonto-ohjaaja. Olen opiskellut myös muotoilua, mutta jätin koulun kesken. Valokuvausta olen harrastanut 7 vuotta, joten pikkuhiljaa uskallan kutsua itseäni myös valokuvaajaksi. Lisäksi olen pitänyt luontoaiheista blogia pari vuotta. Mitä teet? Kevytyrittäjänä teen kaikenlaista sisällöntuotantoa, enimmäkseen pienten yritysten someen ja kotisivuille. Yrittäjän halutessa otan hänen somekanavansa kokonaan hallintaani, jotta yrittäjä itse saa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Erilainen tie yrittäjäksi

  Jatta Salmi oli vielä alkuvuonna työttömänä, mutta yrittäjyys oli jo kauan kiinnostanut häntä. Siitä todisteena on esimerkiksi puolitoista vuotta sitten suoritettu yrittäjyyskurssi. Jatan tuttavapiirissä oli myös entuudestaan paljon yrittäjätuttuja, minkä vuoksi yrittäjyys oli aina ollut myös Jatan mielenkiinnon kohteena. Muuttuva työelämä antaa myös mahdollisuuksia Jatan mielestä työelämä on jatkuvassa murroksessa. "Nykyään ihmiset eivät ole töissä samassa organisaatiossa 40 vuotta. Nuorten…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Insinööri Risto hyppäsi pyörän selkään ja kohti kokonaan uutta uraa

  Sääksmäellä syntynyt ja Valkeakoskella asuva sähköalan diplomi-insinööri Risto Viitanen on 53-vuotias, ja teki aiemmin työuraansa muun muassa UPM-Kymmenellä ja Empowerilla. Palkkatöissä hän ehti olla 28 vuotta ennen oman yrityksen perustamista. – Käännekohta elämässäni tuli työuupumuksen myötä. Olin pitkällä sairauslomalla, jolloin ajattelin asioita uudestaan. Se johti siihen, että vuonna 2017 irtisanouduin töistäni ja aloin tehdä sitä, missä oma intohimoni on, Risto…

  Lue lisää