Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Ansu Airas tekee monenlaista taidetta kevytyrittäjänä

viikon-kevytyrittaja-Ansu-Airas

Olen turkulainen freelancer-kuvataiteilija. Tänä syksynä edustan muun muassa Blow Up -festivaaleilla, ensi vuonna Turku Saatanalle -festareilla sekä turkulaisessa teatterituotannossa visualistina ja kuvataiteilijana.

Mitä teet?

Teen taidemaalausta, graafista suunnittelua, piirustusta sekä tatuointitaidetta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tein alaa pidemmän aikaa harrastuspohjalta, ja päätoimen ohella oli helppoa ja todella kätevää antaa ammattilaisten hoitaa hallinnolliset asiat, kun itse saa vaan työskennellä!

Hienointa työssäni on luovuus ja ilmaisunvapaus.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Jollen ole sosiaalialan ohjaustehtävissä päätoimisella alalla, olen joko digitaalisella tyopisteellä Macilla tai kynäruiskun ja tussien kanssa lehtiön kimpussa. Myös muutamien valokuvaajien kanssa tulee tehtyä yhteistyötä sekä kuvallista ilmaisua ajoittain.

Ansu Airas lehtijuttu

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on luovuus ja ilmaisunvapaus. Oma jälki, jota voi kehittää haluamaansa suuntaan ja jota tilataan nykyään erityisesti tiettyihin tilaisuuksiin ja tietystä tyylistä pitävälle asiakkaalle.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Digitaalisen taiteen ja taideprinttien kanssa työskentely kiinnostaisi kokopäiväisesti, työn alla sekin!

Taidenäyttely

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Vahva suositus kevytyrittäjyydestä ja UKKO.fi:stä erityisesti. UKKO.fi ei jätä ketään kylmäksi. Jollet jo ole kokeillut, kannattaa kokeilla ASAP.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Virpi ihmetteli, miten äiti ei tiennyt keittää kahvia kohta saapuville yllätysvieraille – nyt hän on työskennellyt selvännäkijänä 12 vuotta

  Virpi juoksi pihaleikeistä katsomaan, että keittäähän äiti kahvia kohta saapuville yllätysvieraille. Äiti katsoi tyttöä hämmästyneenä ja lähetti hänet takaisin leikkimään – ei ollut kahviaika, eikä vieraita kutsuttu. Virpin päästessä raput alas, yllätysvieraat jo kurvasivat pihaan. Virpi on tiennyt jo pikkutytöstä asti aistivansa enemmän kuin muut. Vieraskahvien keitto on ensimmäisiä muistoja, joissa Virpi muistaa aistineensa jotain, mitä muut eivät tienneet. Hämmästys…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sisustuskirvesmies Timo löysi uutta intoa remontoimiseen kevytyrittäjyyden avulla

  Kajaanilainen Timo Leinonen on tehnyt lähes 30-vuotisen urapolkunsa saneeraustöiden parissa. Hänen mielenkiintonsa remontointia kohtaan alkoi 17-vuotiaana, ja näkyy hänen harrastuksissaankin: vapaa-ajalla hän tekee moottoripyörärakentelua. Kevytyrittäjänä Timo on toiminut nelisen vuotta ja kokee saavansa tehdä työtä, josta todella pitää. Töitä on monipuolisesti eri paikoissa ja päivät vaihtelevat. Yrittäjänä Timolle ovat tärkeitä tyytyväiset asiakkaat ja oman remontointijäljen näkeminen. Myös positiiviset asiakaspalautteet ja…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Eläinlääkäri ja koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo

  Viikon kevytyrittäjämme, eläinlääkäri Kirsi Zibelina Armassalo, hoitaa suurella sydämellä niin pienet kuin suuretkin eläinpotilaat! Kuka olet? Olen eläinlääkäri-koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo. Toimin kevytyrittäjänä pisteessä Konitohtori Nalle Karhulassa, Kotkassa. Olen terveydenhuoltoeläinlääkäri usealle sikalalle. Teen mielelläni kotikäyntejä niin pien- kuin suureläimille. Mitä teet? Hoidamme Konitohtorin puolesta kaikkia eläimiä, niin isoja kuin pieniäkin. Repertoaariimme kuuluu kaikki perushoidot ja -leikkaukset sekä lisäksi fysioterapeuttiset…

  Lue lisää