Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Ansu Airas tekee monenlaista taidetta kevytyrittäjänä

viikon-kevytyrittaja-Ansu-Airas

Olen turkulainen freelancer-kuvataiteilija. Tänä syksynä edustan muun muassa Blow Up -festivaaleilla, ensi vuonna Turku Saatanalle -festareilla sekä turkulaisessa teatterituotannossa visualistina ja kuvataiteilijana.

Mitä teet?

Teen taidemaalausta, graafista suunnittelua, piirustusta sekä tatuointitaidetta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tein alaa pidemmän aikaa harrastuspohjalta, ja päätoimen ohella oli helppoa ja todella kätevää antaa ammattilaisten hoitaa hallinnolliset asiat, kun itse saa vaan työskennellä!

Hienointa työssäni on luovuus ja ilmaisunvapaus.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Jollen ole sosiaalialan ohjaustehtävissä päätoimisella alalla, olen joko digitaalisella tyopisteellä Macilla tai kynäruiskun ja tussien kanssa lehtiön kimpussa. Myös muutamien valokuvaajien kanssa tulee tehtyä yhteistyötä sekä kuvallista ilmaisua ajoittain.

Ansu Airas lehtijuttu

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on luovuus ja ilmaisunvapaus. Oma jälki, jota voi kehittää haluamaansa suuntaan ja jota tilataan nykyään erityisesti tiettyihin tilaisuuksiin ja tietystä tyylistä pitävälle asiakkaalle.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Digitaalisen taiteen ja taideprinttien kanssa työskentely kiinnostaisi kokopäiväisesti, työn alla sekin!

Taidenäyttely

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Vahva suositus kevytyrittäjyydestä ja UKKO.fi:stä erityisesti. UKKO.fi ei jätä ketään kylmäksi. Jollet jo ole kokeillut, kannattaa kokeilla ASAP.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Yrittäjätarina: Hellevi Karppinen oikolukee ja tuottaa tekstejä

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Hellevi Karppinen, 54-vuotias entinen äidinkielen opettaja Rovaniemeltä. Teen toiminimellä Kielikeino ”tekstiduunia” eli erilaisia töitä suomen kielen ja kirjallisuuden parissa, esimerkiksi kielentarkistusta, editointia, sisällöntuottoa ja kustannustoimitusta. Kutsun itseäni mielelläni tekstityöläiseksi. Palvelen kaikkia kirjoittajia. Asiakkaina on ollut yrittäjiä, harrastajakirjoittajia, kirjailijoita, tutkijoita, opiskelijoita, kustantamoja, käännöstoimistoja ja mainostoimistoja. Miten päädyit yrittäjäksi? Jäin pois työelämästä tapaturman vuoksi v. 2015…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Hanne Kivioja pitää etälaulutunteja poikkeusaikana

  Kuka olet? Minä olen Hanne Kivioja, laulaja ja laulunopettaja. Asun tällä hetkellä Jyväskylässä, missä opiskelen musiikkipedagogiikkaa. Mitä teet? Olen yksi niistä onnekkaista, joka saavat tehdä työkseen sitä, mitä rakastaa eniten koko maailmassa! Musiikki on aina ollut iso osa elämääni laulamisen muodossa. Laulunopettamisen myötä kokonaiskäsitykseni musiikin ja laulamisen eheyttävästä voimasta on vielä entisestään moninkertaistunut. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen ollut kevytyrittäjänä jo…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat 7 vuotta kevytyrittäjänä ennen toiminimen perustamista – viihdealan yrittäjä Aatu, 20, kertoo, miksi oikea aika uudelle yritysmuodolle oli juuri nyt

  Taikuri, juontaja ja media-alan ammattilainen Aatu Itkonen menetti keväällä 2020 kymppitonnin edestä työkeikkoja. Nuori yrittäjä käytti kuitenkin korona-ajan uuden ideointiin ja tulevan suunnitteluun – ja rakentaa nyt Tampereelle valo- ja videokuvausstudioa omalla toiminimellä. Aatun nimi saattaa kuulostaa monen korvaan tutulta. Aatu on nähty aiemmin Talent Suomessa, monen median haastatteluissa ja täällä UKKO-sivustollakin. Joku saattaa muistaa nähneensä Aatun myös patsaana, eikä…

  Lue lisää