Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Ansu Airas tekee monenlaista taidetta kevytyrittäjänä

viikon-kevytyrittaja-Ansu-Airas

Olen turkulainen freelancer-kuvataiteilija. Tänä syksynä edustan muun muassa Blow Up -festivaaleilla, ensi vuonna Turku Saatanalle -festareilla sekä turkulaisessa teatterituotannossa visualistina ja kuvataiteilijana.

Mitä teet?

Teen taidemaalausta, graafista suunnittelua, piirustusta sekä tatuointitaidetta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tein alaa pidemmän aikaa harrastuspohjalta, ja päätoimen ohella oli helppoa ja todella kätevää antaa ammattilaisten hoitaa hallinnolliset asiat, kun itse saa vaan työskennellä!

Hienointa työssäni on luovuus ja ilmaisunvapaus.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Jollen ole sosiaalialan ohjaustehtävissä päätoimisella alalla, olen joko digitaalisella tyopisteellä Macilla tai kynäruiskun ja tussien kanssa lehtiön kimpussa. Myös muutamien valokuvaajien kanssa tulee tehtyä yhteistyötä sekä kuvallista ilmaisua ajoittain.

Ansu Airas lehtijuttu

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on luovuus ja ilmaisunvapaus. Oma jälki, jota voi kehittää haluamaansa suuntaan ja jota tilataan nykyään erityisesti tiettyihin tilaisuuksiin ja tietystä tyylistä pitävälle asiakkaalle.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Digitaalisen taiteen ja taideprinttien kanssa työskentely kiinnostaisi kokopäiväisesti, työn alla sekin!

Taidenäyttely

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Vahva suositus kevytyrittäjyydestä ja UKKO.fi:stä erityisesti. UKKO.fi ei jätä ketään kylmäksi. Jollet jo ole kokeillut, kannattaa kokeilla ASAP.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme Minna Tuokko suunnittelee koira-aiheisia printtituotteita

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Minna Tuokko, 34-vuotias Tampereella avopuolison ja koiran kanssa asustava yrittäjä sekä osa-aikatyöläinen. Eläimet, ja erityisesti koirat ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Tästä johtuen olen päätynyt tuottamaan erilaisia koira-aiheisia printtituotteita osa-aikaisen työni ohessa. Miten päädyit yrittäjäksi? Kiinnostukseni harvinaisiin koirarotuihin ajoi minut syksyllä 2019 perustamaan oman yritykseni, Goofy Paws:in. Lisäksi kaipasin hieman lisäansiota osa-aikaisen työni oheen.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tea Sirén on englannin kielen ammattilainen, joka työllistää itsensä taidollaan

  Kuka olet? Olen Tea, 26-vuotias englannin kielen taitaja. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja englannin opettaja; lisäksi olen eläinrakas, liikunnasta nautiskelija ja elokuvafriikki. Mitä teet? Olen tehnyt UKKO.fi:n kautta suomi–englanti-käännöstöitä muun muassa muotialan yritykselle. Opetan myös englantia yksityisesti kaikille eri ikäisille, jotka haluavat syystä tai toisesta ekstrapreppausta. Opetan esimerkiksi aikuisia, jotka haluavat parantaa englantiaan työelämää varten ja nuoria, jotka reenaavat yo-…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kevytyrittäjä Michael Bleu – “Tuntuu, että maailma on ohjannut minua yrittäjäksi lapsesta saakka”

  Olen Michael Bleu, viihteellisen alan työnarkomaniasta kärsivä ja nauttiva musiikki- ja leffatyyppi. Viime mainitut asiat sanelivat jo lapsuudessa elämänpolkuni. Rantauduin Pohjanmaalta, Mustasaaresta Helsinkiin vuonna 2009, jonka jälkeen elämä on oikeastaan pyörinyt jatkuvan tekemisen parissa. Olemiseni määrittyy melko vahvasti luomisesta ja vuorovaikutuksesta ihmisten kanssa. Kaikella tosin on kääntöpuolensa, koska valitsemani työt ja harrastukset tapahtuvat usein omassa seurassa neljän seinän sisällä. Viimeiset…

  Lue lisää