Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Jenni Ekkala on kirjoittajien tukena oikolukijana

Kuka olet?

Olen Jenni, 30-vuotias, päivätyökseni myyntisihteerinä työskentelevä, aloitteleva kevytyrittäjä.
Perheeseeni kuuluvat yrittäjänä toimiva avomies ja aina osan viikosta myös 10-vuotias bonustytär. Asumme Helsingin Töölössä.

Mitä teet?

Tarjoan oikoluku- ja kielenhuoltopalveluita sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Olen huomannut, että kirjoitus- ja kielioppivirheitä voi tulla vastaan ihan valtamedioissakin, puhumattakaan yksittäisten yritysten markkinointimateriaaleista.

Oikein kirjoitettu teksti antaa yrityksestä luotettavan kuvan. Tämä pätee myös esimerkiksi työhakemuksiin ja ansioluetteloihin – työnhakijana erotut joukosta positiivisesti, kun hakemuksesi on selkeä ja hyvin kirjoitettu!

Tekstin käyttö oikolukijalla on pieni hinta siitä, että yrittäjä voi huoletta markkinoida omaa osaamistaan parhaalla mahdollisella aineistolla.

Yrityksen on järkevää panostaa mainosmateriaalinsa laatuun. Matkamessuilla käydessäni huomasin näytteilleasettajan, jonka jokainen roll up -mainos sekä muut materiaalit olivat epäselviä ja täynnä kirjoitusvirheitä. Tällä osastolla ei ollut yhtäkään asiakasta. Sen sijaan vieressä ollut, toimintaansa selkeästi mainostava saman alan yritys oli kerännyt kiinnostuneita ihmisiä tungokseen asti.

Yrityksen panostus omaan ulkoasuunsa antaa yrityksestä laadukkaan kuvan. Varsinkin printtiesitteitä painetaan kerralla paljon, joten mahdolliset virheet jäävät kummittelemaan helposti jopa vuosiksi. Tekstin käyttö oikolukijalla on pieni hinta siitä, että yrittäjä voi huoletta markkinoida omaa osaamistaan parhaalla mahdollisella aineistolla.

Uskon myös, että Suomessa on paljon innokkaita harrastelijakirjoittajia tai siitä unelmoivia, jotka eivät uskalla esimerkiksi lukihäiriön takia julkaista omia tekstejään omakustanteena tai blogeissa. Tämän ei tarvitse olla este unelmien toteuttamiselle.

Minulle voi lähettää luettavaksi minkä tahansa julkaistavaksi aiotun tekstin tai mainoksen. Käyn läpi kieliasun ja kirjoitusvirheet, minkä jälkeen palautan korjatun tekstin asiakkaalle. Luen tekstit ehdottoman luottamuksellisesti, joten asiakkaan ei tarvitse pelätä tietojensa vuotamista vääriin käsiin.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päivätyöhöni kuuluu myös työpaikkani markkinoinnista ja kieliasusta huolehtiminen. Sain taannoin ison projektin tarkistaa erään tuotteen englannista suomeksi käännetyn käyttöohjeen. Siinä oli todellakin tekemistä, jotta sen sai korjattua ymmärrettäväksi ja tajusin, että tätä palvelua voisivat varmasti muutkin tarvita. Kääntäjät eivät aina tunne erikoissanastoa, ja ilman oikolukuani käyttöohjeessa olisi puhuttu väärästä tuotteesta.

Tässä työssä kevytyrittäjyys oli selkeästi paras ratkaisu, sillä kyse on palvelun, ei tuotteen myynnistä ja paperityöt hoituvat laskutuspalvelun kautta helposti.

Tämän oikolukutyön jälkeen otin selvää kevytyrittäjyyden ja toiminimen eroista. Tässä työssä kevytyrittäjyys oli selkeästi paras ratkaisu, sillä kyse on palvelun, ei tuotteen myynnistä ja paperityöt hoituvat laskutuspalvelun kautta helposti.

Kotona yrittäjyyteen kannustettiin ja eipä aikaakaan, kun avasin kotisivut ja tunnuksen Ukko.fi-palveluun, joka on erinomainen apu kevytyrittäjälle.

Olen aina ollut hyvä äidinkielessä ja kesällä löytämäni vanhat ainekirjoitukset sekä muut lapsuusvuosien tekstit todistivat, että muistan oikein. Ilahduin kovasti myös saamistani tsemppiviesteistä, mitkä vahvistivat uskoani siihen, että olen oikealla alalla.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni koostuu päätyöni laskutus-, asiakaspalvelu- ja markkinointitöistä. Alkuillasta ja viikonloppuisin keskityn omiin asiakasprojekteihini.

Toiveeni on, että jonain päivänä voin elättää itseni tällä ja silloin koko maailma on avoinna, koska tarvitsen vain tietokoneen ja nettiyhteyden!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on, että tätä työtä voi tehdä missä vaan! Toiveeni on, että jonain päivänä voin elättää itseni tällä ja silloin koko maailma on avoinna, koska tarvitsen vain tietokoneen ja nettiyhteyden.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Kielioppi on asioiden muistamista ja sisäistämistä. Onneksi epävarmat kohdat on helppo tarkistaa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Jos mietit, uskaltaisitko aloittaa yritystoiminnan, esitä itsellesi kysymys: mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua? Palveluita tarjoavalle yrittäjälle, joka ei tarvitse erillisiä toimitiloja, rahallinen riski on hyvin pieni.

Kannattaa kokeilla – koskaan ei tiedä, mitä parhaimmillaan voi tapahtua!

Tutustu Jenniin lisää ja tilaa häneltä oikoluku tekstillesi!

www.jenniekkala.fi

Facebook: Jenni Ekkala – Oikoluku & kielenhuolto

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa valkoisen paimenkoiran, Fredin, kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Reija Eva palasi kolmatta kertaa yrittäjäksi: Päätin, että enää en voi luottaa tulevaisuuttani muiden käsiin

  Reija Evan uskomaton yrittäjätarina hakee vertaistaan. Aluksi yrittäminen oli hauskaa kaverin kanssa. Toisella kertaa se ajoi lähes hermoromahduksen partaalle. Kolmannella kerralla yrittäjyys palasi takaisin kuvioihin dramaattisten käänteiden jälkeen, jolloin Eva ymmärsi elämän voivan loppua koska tahansa. Nyt yrittäjyys tekee elämästä nautinnollisen vapaata ja on tässä hetkessä juuri kaikkea sitä, mitä pitääkin. Kosmetologi Reija Eva perusti oman kauneushoitolan pienelle paikkakunnalle Sastamalaan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Maikki Kiilavuo kouluttaa eläimiä käyttäytymisanalyysia hyödyntäen

  Kuka olet? Hei vaan! Olen Maikki Kiilavuo, eläintenkouluttaja Haminasta. Olen suorittanut ammattitutkinnon ja tällä hetkellä jatkan opintojani alalla käyttäytymisanalyysiperusteisessa eläinkouluttajien koulutuksessa Tampereen Yliopistossa. Olen työntekijänä kahdessa eri yrityksessä, mutta rakkaudesta eläimiin, niiden hyvinvointiin ja sen parantamiseen kouluttamisen keinoin, aloitin vähän aikaa sitten kevytyrittäjänä UKKO.fi-palvelun avulla. Minulla on myös päivätöitä, joten kevytyrittäjyys oli nopea ja helppo väylä päästä tekemään työtä, jossa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Oululainen Jarno Tuovinen: parissa vuodessa kevytyrittäjästä sarjayrittäjäksi

  Hakukoneoptimointia tarjoavan Kranun perustaja ja toimitusjohtaja Jarno Tuovinen syttyy, kun asiakas haluaa näkyä verkossa ja lisätä myyntiään. Jarno Tuovisen hakukoneoptimointiin erikoistunut yritys Kranu Oy on Oulussa sijaitseva, palveluiltaan koko maan kattava asiantuntijayritys. Perustajansa lisäksi Kranu työllistää yhden kokoaikaisen ja yhden osa-aikaisen työntekijän. Tuovisen tie hakukonenäkyvyyden ja digimarkkinoinnin asiantuntijaksi sai alkunsa tietotekniikan diplomi-insinööriopinnoista. Kolmantena opiskeluvuotenaan Tuovinen sai ensimmäisen oman alansa työpaikan…

  Lue lisää