Satu Hovi on Katajahovin yrttinainen

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-satu-hovi

Valokuva: Marjo Heininen

Hei! Olen Satu Hovi, tietokirjailija, lehtijuttujen tekijä ja kurssien pitäjä.

Mitä teet?

Halusin tehdä työtä oman aikatauluni mukaan. Kirjoitan kirjoja yrttien käytöstä ravinnoksi ja terveydeksi.

Luen paljon ja etsin alaan liittyvää tietoa. Laajennan puutarhaani, jotta sinne mahtuisi useampi yrttikokeilu. Siirrän luonnonyrttejä puutarhaan, jotta niitä olisi helpommin saatavilla, kun etsin ruokaa tai haluan kokeilla jotakin uutta reseptiä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Halusin tehdä työtä oman aikatauluni mukaan. Kun aktiivinen kirjoitusprosessi on päällä, tyhjennän kalenterin kaikesta muusta ja vain kirjoitan, syön ja nukun. Niihin viikkoihin ei mahdu mitään muuta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää ei ole. Heräilen aina rauhassa ja hitaasti, sitten siirryn ulos yrttitarhaan tai työpöydän ääreen. Valitettavasti päivät tahtovat usein venyä!

Keskiaikainen yrttitarha

Miten Korona ja sosiaalinen etäisyys ovat vaikuttaneet sinun työarkeesi? Onko sinulla yhä töitä ja jos on, miten ne hoituvat näinä poikkeusaikoina?

Kaikki esiintymiset ja kurssit peruuntuivat maalis- heinäkuulta, ja kesän kurssien ja luentojen markkinointi kesän osalta hyytyi. Tänä aikana olen suunnitellut seuraavia kirjojani ja blogeja.

Oletko muokannut ja kehittänyt tarjoamaasi palvelua tilanteeseen sopivammaksi?

Olen päättänyt aloittaa tubettamisen, ja suunnittelen myös verkkokursseja.

Onko sinulla varasuunnitelmaa pärjäämisen varmistamiseksi?

Mietin sitä, että mitä muita vaihtoehtoja tiedon levittämiseen perinteisten kirjojen lisäksi olisi. Haen toki kaikkia korona-ajan apurahoja, joiden haku on auki.

Lisäksi kehitän omaa omavaraisuusastettani ravinnon suhteen, ja pyrin löytämään mahdollisimman helppoja ja vaivattomia kasveja. Tästä aiheesta tulette kuulemaan vielä lisää videoiden, kirjojen ja blogin muodossa…

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vapaus on parasta! Päätän itse, mitä kulloinkin teen. Olen onnellinen, kun saan tehdä luovaa työtä omaan tahtiini.

Satu Hovi yrttitarhassa

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Nopeutta voisin huolia lisää, ainakin kaksi käsiparia lisää. On etuoikeus saada valita työaikansa, paikkansa ja sen millaista työtä ottaa vastaan. Se on oman elämänkutsumuksen täyttämistä.

Millaisena näet tulevaisuutesi?

Näen tulevaisuuden mielenkiintoisena matkana uusiin kasveihin ja omavaraisuuteen, ja koen iloa siitä, että saan kertoa kasvien käytöstä muille.

Rakastan omaa vapauttani suunnitella työni ja työaikani itse.

Mikä tällä hetkellä motivoi sinua kaikista eniten ja mitä haluaisit sanoa muille kevytyrittäjille ja pienyrittäjille?

On etuoikeus saada valita työaikansa, paikkansa ja sen millaista työtä ottaa vastaan. Se on oman elämänkutsumuksen täyttämistä.

Minua motivoi eniten se, että saan opastaa ja jakaa tietoa ja innostustani muille, ja se, että tiedän, että työstäni on paljon hyötyä muille ihmisille.

Muille kevytyrittäjille voisin sanoa, että oman sydämensä ääntä kannattaa kuunnella, ja tiukan paikan tullessa etsiä vaihtoehtoisia tapoja toimia. Haasteen voittaminen innostaa jälleen hurjaa vauhtia eteenpäin. Tsemppiä!

Käy tutkimassa lisää yrteistä Katajahovin nettisivuilta täältä!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kevytyrittäjyys valmisti Emiliaa yrittäjyyteen: "Yrityksen perustaminen oli pelottavimpia asioita, joita olen tehnyt"

  Olen Emilia Peuhkuri, monipuolinen kauneusalan yrittäjä. Liikkeeni KauneusStudio Emilia Peuhkuri sijaitsee Torikadulla Forssassa. Valmistuin vuonna 2013 meikkaaja-maskeeraajaksi ja viime vuonna parturi-kampaajaksi. Ennen ammattiopintojani olin kartuttanut työkokemusta kesätöissä. Lukion aikana työskentelin kesäisin huoltamon kassalla, baaritiskin takana ja kotona sikatilalla. UKKO.fi-laskutuspalvelua aloin käyttää kynsi- ja meikkipalveluiden laskuttamiseen opiskellessani hiusalaa. Kevytyrittäjyys oli minulle luonteva tapa päästä tekemään oman alani töitä opiskelun ohessa. Varsinainen yrittäjyys…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Katariina Valkeinen valmentaa pk-yritykset voittoon markkinoinnin haasteissa!

  Kuvaaja: Soluna Image Vuoden 2021 ensimmäinen viikon kevytyrittäjämme on markkinoinnin moniottelija Katariina Valkeinen. Hänellä on pitkä markkinoinnin työkokemus, jota hän nykyisin hyödyntää konsultoiden pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Katariinalla on myös oma Ketterä-niminen palvelu, jonka sivuilla hän jakaa hyödyllisiä vinkkejä markkinointiin. Hän kertoo motivoituvansa siitä, kuinka hän pääsee näkemään työnsä tulokset konkreettisesti: “Nautin, kun sain vaikuttaa myynnin kasvuun ja yrityksen menestykseen!”…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Piritan työt ovat lisääntyneet koronakriisin aikana

  Hei! Olen Piritta, 38-vuotias nainen Oulusta. Olen henkisen puolen osaaja. Teen erilaisia energiahoitoja, asiakkaan ohjausta, kursseja, ja monenlaista auttamistyötä ja liputan ennen kaikkea kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta. Autan ihmisiä löytämään oman sisäisen rauhan ja tulemaan tietoisemmaksi omasta itsestään, tunnepuolen jutuista, energiasta, ajatuksista, eli millaista loopia mieli pyörittää päivän mittaan. Autan löytämään todellisen voiman ja potentiaalin, mikä jokaisessa ihmisessä on rajaton! Miten…

  Lue lisää