Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Satu Hovi on Katajahovin yrttinainen

viikon-kevytyrittaja-satu-hovi

Valokuva: Marjo Heininen

Hei! Olen Satu Hovi, tietokirjailija, lehtijuttujen tekijä ja kurssien pitäjä.

Mitä teet?

Halusin tehdä työtä oman aikatauluni mukaan. Kirjoitan kirjoja yrttien käytöstä ravinnoksi ja terveydeksi.

Luen paljon ja etsin alaan liittyvää tietoa. Laajennan puutarhaani, jotta sinne mahtuisi useampi yrttikokeilu. Siirrän luonnonyrttejä puutarhaan, jotta niitä olisi helpommin saatavilla, kun etsin ruokaa tai haluan kokeilla jotakin uutta reseptiä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Halusin tehdä työtä oman aikatauluni mukaan. Kun aktiivinen kirjoitusprosessi on päällä, tyhjennän kalenterin kaikesta muusta ja vain kirjoitan, syön ja nukun. Niihin viikkoihin ei mahdu mitään muuta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää ei ole. Heräilen aina rauhassa ja hitaasti, sitten siirryn ulos yrttitarhaan tai työpöydän ääreen. Valitettavasti päivät tahtovat usein venyä!

Keskiaikainen yrttitarha

Miten Korona ja sosiaalinen etäisyys ovat vaikuttaneet sinun työarkeesi? Onko sinulla yhä töitä ja jos on, miten ne hoituvat näinä poikkeusaikoina?

Kaikki esiintymiset ja kurssit peruuntuivat maalis- heinäkuulta, ja kesän kurssien ja luentojen markkinointi kesän osalta hyytyi. Tänä aikana olen suunnitellut seuraavia kirjojani ja blogeja.

Oletko muokannut ja kehittänyt tarjoamaasi palvelua tilanteeseen sopivammaksi?

Olen päättänyt aloittaa tubettamisen, ja suunnittelen myös verkkokursseja.

Onko sinulla varasuunnitelmaa pärjäämisen varmistamiseksi?

Mietin sitä, että mitä muita vaihtoehtoja tiedon levittämiseen perinteisten kirjojen lisäksi olisi. Haen toki kaikkia korona-ajan apurahoja, joiden haku on auki.

Lisäksi kehitän omaa omavaraisuusastettani ravinnon suhteen, ja pyrin löytämään mahdollisimman helppoja ja vaivattomia kasveja. Tästä aiheesta tulette kuulemaan vielä lisää videoiden, kirjojen ja blogin muodossa…

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vapaus on parasta! Päätän itse, mitä kulloinkin teen. Olen onnellinen, kun saan tehdä luovaa työtä omaan tahtiini.

Satu Hovi yrttitarhassa

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Nopeutta voisin huolia lisää, ainakin kaksi käsiparia lisää. On etuoikeus saada valita työaikansa, paikkansa ja sen millaista työtä ottaa vastaan. Se on oman elämänkutsumuksen täyttämistä.

Millaisena näet tulevaisuutesi?

Näen tulevaisuuden mielenkiintoisena matkana uusiin kasveihin ja omavaraisuuteen, ja koen iloa siitä, että saan kertoa kasvien käytöstä muille.

Rakastan omaa vapauttani suunnitella työni ja työaikani itse.

Mikä tällä hetkellä motivoi sinua kaikista eniten ja mitä haluaisit sanoa muille kevytyrittäjille ja pienyrittäjille?

On etuoikeus saada valita työaikansa, paikkansa ja sen millaista työtä ottaa vastaan. Se on oman elämänkutsumuksen täyttämistä.

Minua motivoi eniten se, että saan opastaa ja jakaa tietoa ja innostustani muille, ja se, että tiedän, että työstäni on paljon hyötyä muille ihmisille.

Muille kevytyrittäjille voisin sanoa, että oman sydämensä ääntä kannattaa kuunnella, ja tiukan paikan tullessa etsiä vaihtoehtoisia tapoja toimia. Haasteen voittaminen innostaa jälleen hurjaa vauhtia eteenpäin. Tsemppiä!

Käy tutkimassa lisää yrteistä Katajahovin nettisivuilta täältä!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Elämäntapayrittäjä toivoo mahdollisimman pitkää uraa yrittäjänä

  Pia Lehtinen pyörittää joogakoulu Mysore Yoga Helsinkiä Sörnäisissä Helsingissä. Vuodesta 2017 alkaen yrittäjänä toimineelle Pialle oman joogasalin ja yrityksen perustaminen oli aina ollut leikkisä haave – yrittäjyys itsessään ei ollut hänelle se juttu, vaan päämääränä siinsi oma joogasali. Päätös yrittäjyydestä syntyi nopeasti. Vaihtoehtoina olivat ulkomaille lähteminen joogaa opettamaan tai astanga-joogan opetustarjonnan laajentaminen pääkaupunkiseudulla. Pia Lehtinen kertoo, että yrittäjyys tuntui parhaalta…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Wicked Violetta opettaa pooserausta ja tanssia — “Tärkein tavoitteeni on saada naiset rakastumaan itseensä”

  Kuvat: Sami Nurmi Olen 35-vuotias oman elämäni My Little Pony. Pidän kaikesta vähän sekopäisestä ja oudosta. Vedän Bombshell-intensiivitunteja sekä viikkotunteja syyslukukaudella Akaan Toijalassa sekä Kangasalla. Luonteeltani olen ehkä hivenen äkkipikainen ja kyllästyn, jos mitään ei tapahdu, vaikka rutiinit tietyin paikoin ovatkin paikallaan. Valmistuin vuonna 2003 artesaaniksi ja olenkin toiminut myös käsityöläisyrittäjänä. Askartelu, maalaus ja muu vie edelleen paljon aikaani —…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Yrittäjätarina: Hellevi Karppinen oikolukee ja tuottaa tekstejä

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Hellevi Karppinen, 54-vuotias entinen äidinkielen opettaja Rovaniemeltä. Teen toiminimellä Kielikeino ”tekstiduunia” eli erilaisia töitä suomen kielen ja kirjallisuuden parissa, esimerkiksi kielentarkistusta, editointia, sisällöntuottoa ja kustannustoimitusta. Kutsun itseäni mielelläni tekstityöläiseksi. Palvelen kaikkia kirjoittajia. Asiakkaina on ollut yrittäjiä, harrastajakirjoittajia, kirjailijoita, tutkijoita, opiskelijoita, kustantamoja, käännöstoimistoja ja mainostoimistoja. Miten päädyit yrittäjäksi? Jäin pois työelämästä tapaturman vuoksi v. 2015…

  Lue lisää