Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Yhteisöllinen työpaikka on hyvä työpaikka – myös yksinyrittäjä kaipaa yhteisöä ympärilleen

yhteisollinen-tyopaikka-mies

Töissä pitää nykyisin olla kivaa. Työpaikan yhteisöllisyys ja hyvä ilmapiiri ovat nykyisessä työelämässä jo lähes itsestäänselvyyksiä, jos organisaatioon halutaan houkutella alan huippuosaajia.

Jos työntekijä ei viihdy töissä, saa kaipaamaansa tukea tai pääse riittävällä tavalla vaikuttamaan itseään ja työyhteisöään koskeviin asioihin, hän vaihtaa työpaikkaa tai ryhtyy yrittäjäksi, vaikka työn sisältö itsessään olisikin mielekästä ja sopivan haastavaa.

Yksi työpaikan isoimmista vetovoimatekijöistä on työpaikan lämmin ja yhteisöllinen ilmapiiri. Onnellinen työntekijä on tuottava työntekijä ja yhteisöön kuuluminen sekä yhteisöllisyyden tunteminen parantavat kommunikaatiota ja saavat työntekijät auttamaan toisiaan.

Kevytyrittäjäkin kaipaa yhteisöä ja työkavereita

Kevytyrittäjät ovat omissa töissään usein hyvin yksin. Vaikka oma työ tuntuu palkitsevalta ja tuottaa riemunkiljahduksia, voi se silti tuntua tyhjältä, jos ei ole ketään kenen kanssa jakaa työpäivän onnistumiset.

Iloinen työntekijä

Moni yksinyrittäjä kaipaakin rinnalleen työkaveria, jonka kanssa punnita haasteita ja juhlia voitttoja. Jos oma työ ei mahdollista työntekijän palkkaamista tai kanssayrittäjän ottamista mukaan omaan bisnekseen, kannattaa yrittää muilla tavoin luoda ympärilleen omanlaista yhteisöä.

Verkostoituminen oman alueen yrittäjien kanssa on yksi oivallinen keino. Erityisesti kannattaa suosia kasvokkaisia tapaamisia. Olisiko omalla alueellasi yrittäjäverkostoa, jonka toimintaan voisit mennä mukaan? Tai voisitko kutsua lähialueen yrittäjät vieraaksesi, jotta pääsisitte jakamaan ajatuksia?

Erilaiset yhteisölliset työtilat yleistyvät räjähdysmäisesti. Ne ovat oivia paikkoja tavata samanhenkisiä ihmisiä – coworking-tilat kokoavat saman katon alle itsenäisiä timanttisia osaajia, jotka kaipaavat kuitenkin lounasseuraa tai kollegojen keskistä ajatusten vaihtoa työpäivän aikana.

UKKO.fi on mainio työyhteisö

Myös UKKO.fi on omanlaisensa, mainio työyhteisö. Olemme kasvaneet yrityksenä viime vuosina hurjaa vauhtia ja sen myötä olemme saaneet ison joukon uusia, ihania työkavereita.

Töissä hassutellaan, jekkuillaan, nauretaan ja tehdään ahkerasti töitä, mutta pilke silmäkulmassa. Joustavan työn ansiosta moni tekee etätöitä ainakin silloin tällöin; toimistolle tuleminen ja kollegoiden näkeminen on kuitenkin jotain, jota aina etätöissä kaipaa.

Spontaanit aivoriihet kesken työpäivän tai naurun täyttämät (ja joskus hieman venähtävät) lounaat tekevät työpäivistä toimistolla astetta parempia.

Toimistollamme tapahtuu usein kaikkea kivaa, joka piristää arkeamme. Tänään olemme esimerkiksi herkutelleet ihanan kollegamme taiteilemilla vaaleanpunaisilla ja söpöillä kuppikakuilla.

Työpaikka cupcakes

Toivottavasti sinullakin on ihania työystäviä, jotka tuovat iloa arkiseen aherrukseen! Iloista ystävänpäivää!

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

 • Työelämä Vuosi vaihtui, mikä työaikalaissa muuttui? – Työaikalaki 2020

  Suomen työaikalaki on pääosin 25 vuotta vanhaa, mutta vihdoin nyt vuodenvaihteessa se koki paljon muutoksia. Koska työelämä muuttuu, oli nyt aika myös uudistaa työaikoja koskevia lakeja. Työaikalaki 2020 on maltillinen uudistus tuoda työaikalainsäädäntöä nykypäivään ja helpottaa erityisesti koko ajan yleistyvää etätyötä. Listaamme tässä artikkelissa pykäliä, jotka muuttuivat ja kerromme, mitä muutokset oikein tarkoittavat. Uudet työaikalakimuutokset koskevat perinteistä työsuhteessa tehtävää työtä.…

  Lue lisää
 • Työelämä Alan vaihto – uusi ura houkuttelee monia

  Elinikäinen oppiminen on avaintermi, kun pohditaan tulevaisuuden työelämää. Ammatit, teknologiat ja työelämä muuttuvat niin nopeasti, että tämän päivän tutkinnot eivät mitenkään voi vastata tarpeeseen, joka jollakin alalla on vaikkapa 30 vuoden kuluttua. Omaa osaamista pitää syventää, laajentaa ja päivittää työuran edetessä, vaikka pysyisikin saman ammatin parissa vuosikymmeniä – mitä merkittävä osa suomalaisista ei tule tekemään. Elinikäisestä oppimisesta on puhuttu mediassa…

  Lue lisää
 • Työelämä Ammatillinen kehittyminen: kuinka toteuttaa sitä tietoisesti?

  Opiskeluaikana saa työelämälleen tietopohjan ja lähtölaukauksen – mutta suurin kehitys tapahtuu vasta ammattia harjoittaessa. Nykyisessä työelämässä harvoin jämähdetään paikalleen, vaan uutta pääsee oppimaan jatkuvasti. Työn mukana kehittymistä ja oppimista tapahtuu huomaamattakin, mutta näihin voi itsekin vaikuttaa paljon! Ammatillinen kehittyminen on niin työnantajan kuin työntekijän itsensäkin vastuulla. Työntekijällä se voi tarkoittaa hänen sen hetkiseen toimeensa liittyvää osaamisen laajentamista, syventämistä tai tiedon…

  Lue lisää