Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Yhteisöllinen työpaikka on hyvä työpaikka – myös yksinyrittäjä kaipaa yhteisöä ympärilleen

yhteisollinen-tyopaikka-mies

Töissä pitää nykyisin olla kivaa. Työpaikan yhteisöllisyys ja hyvä ilmapiiri ovat nykyisessä työelämässä jo lähes itsestäänselvyyksiä, jos organisaatioon halutaan houkutella alan huippuosaajia.

Jos työntekijä ei viihdy töissä, saa kaipaamaansa tukea tai pääse riittävällä tavalla vaikuttamaan itseään ja työyhteisöään koskeviin asioihin, hän vaihtaa työpaikkaa tai ryhtyy yrittäjäksi, vaikka työn sisältö itsessään olisikin mielekästä ja sopivan haastavaa.

Yksi työpaikan isoimmista vetovoimatekijöistä on työpaikan lämmin ja yhteisöllinen ilmapiiri. Onnellinen työntekijä on tuottava työntekijä ja yhteisöön kuuluminen sekä yhteisöllisyyden tunteminen parantavat kommunikaatiota ja saavat työntekijät auttamaan toisiaan.

Kevytyrittäjäkin kaipaa yhteisöä ja työkavereita

Kevytyrittäjät ovat omissa töissään usein hyvin yksin. Vaikka oma työ tuntuu palkitsevalta ja tuottaa riemunkiljahduksia, voi se silti tuntua tyhjältä, jos ei ole ketään kenen kanssa jakaa työpäivän onnistumiset.

Iloinen työntekijä

Moni yksinyrittäjä kaipaakin rinnalleen työkaveria, jonka kanssa punnita haasteita ja juhlia voitttoja. Jos oma työ ei mahdollista työntekijän palkkaamista tai kanssayrittäjän ottamista mukaan omaan bisnekseen, kannattaa yrittää muilla tavoin luoda ympärilleen omanlaista yhteisöä.

Verkostoituminen oman alueen yrittäjien kanssa on yksi oivallinen keino. Erityisesti kannattaa suosia kasvokkaisia tapaamisia. Olisiko omalla alueellasi yrittäjäverkostoa, jonka toimintaan voisit mennä mukaan? Tai voisitko kutsua lähialueen yrittäjät vieraaksesi, jotta pääsisitte jakamaan ajatuksia?

Erilaiset yhteisölliset työtilat yleistyvät räjähdysmäisesti. Ne ovat oivia paikkoja tavata samanhenkisiä ihmisiä – coworking-tilat kokoavat saman katon alle itsenäisiä timanttisia osaajia, jotka kaipaavat kuitenkin lounasseuraa tai kollegojen keskistä ajatusten vaihtoa työpäivän aikana.

UKKO.fi on mainio työyhteisö

Myös UKKO.fi on omanlaisensa, mainio työyhteisö. Olemme kasvaneet yrityksenä viime vuosina hurjaa vauhtia ja sen myötä olemme saaneet ison joukon uusia, ihania työkavereita.

Töissä hassutellaan, jekkuillaan, nauretaan ja tehdään ahkerasti töitä, mutta pilke silmäkulmassa. Joustavan työn ansiosta moni tekee etätöitä ainakin silloin tällöin; toimistolle tuleminen ja kollegoiden näkeminen on kuitenkin jotain, jota aina etätöissä kaipaa.

Spontaanit aivoriihet kesken työpäivän tai naurun täyttämät (ja joskus hieman venähtävät) lounaat tekevät työpäivistä toimistolla astetta parempia.

Toimistollamme tapahtuu usein kaikkea kivaa, joka piristää arkeamme. Tänään olemme esimerkiksi herkutelleet ihanan kollegamme taiteilemilla vaaleanpunaisilla ja söpöillä kuppikakuilla.

Työpaikka cupcakes

Toivottavasti sinullakin on ihania työystäviä, jotka tuovat iloa arkiseen aherrukseen! Iloista ystävänpäivää!

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

 • Työelämä Vuorovaikutustaidot työelämässä – Miksi ne ovat tärkeitä ja miten niitä voi kehittää?

  Vuorovaikutus on mielenkiintoinen ala, jota on viime vuosina tutkittu todella paljon – ja monesti nimenomaan työelämäkontekstissa. Erilaiset vuorovaikutussuhteet tiimeissä sekä johtaja-alainen-suhteet ovat saaneet myös paljon näkyvyyttä mediassa. Mitä vuorovaikutus oikein on ja miksi se on niin kiinnostavaa? Erityisesti 2010-luvulla on työelämässä ja johtamisessa korostettu avoimen ja vuorovaikutteisen työyhteisön ideaalia. Vuorovaikutuksella tarkoitetaan kahden tai useamman asian vaikutusta toisiinsa. Suomen kielen sana…

  Lue lisää
 • Työelämä Itsensä työllistäjien määrä kasvaa – vaihtoehto perinteiselle palkkatyölle ja omalle yritykselle

  Itsensä työllistäjien määrä Suomessa on kasvanut viimeisen vuosikymmenen aikana kasvanut merkittävästi. Historiamme aikana erilaiset itsensä työllistämisen tavat ovat kasvattaneet suosiotaan erityisesti taloudellisesti epävarmoina aikoina. Tällä hetkellä itsensä työllistää Suomessa noin 190 000 henkilöä. Itsensä työllistäjiin lukeutuvat monet yksinyrittäjien lisäksi muun muassa freelancerit, ammatinharjoittajat, kevytyrittäjät ja apurahansaajat. Tässä artikkelissa käsitellään itsensä työllistämisen ilmiötä monipuolisesti. Tarkoituksena on huomioida muuttuvan työelämän vaikutuksia työmarkkinoihin,…

  Lue lisää
 • Työelämä UKKO.fi eläkeläisille – töitä omilla ehdoilla!

  UKKO.fi eläkeläisille Oletko pian jäämässä eläkkeelle? Olet ollut työelämässä vuosikymmenien ajan. Olet kehittänyt oman osaamisesi huippuunsa. Pian olisi kuitenkin aika hypätä pois oravanpyörästä viettämään leppoisia eläkepäiviä golfin ja bingon parissa. Miltä tämä kuulostaa sinun korvaasi? Kuulostaako se ihanalta vai stressaako ajatus siitä, että kuinka saat päiväsi täytettyä mielekkäästä tekemisestä eläköidyttyäsi? Jos asia jäi mietityttämään, jatka lukemista! Työntekoa niinkuin itse parhaaksi näet?…

  Lue lisää