Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Viikonlopputyö hoituu kätevästi kevytyrittäjänä

viikonlopputyo-yrittajana

Kaipaatko lisätuloja? Tai onko sinulla jokin intohimo tai muu taito, jota et arkiviikkojen aikana pääse hyödyntämään? Tällöin viikonlopputyö voisi olla sinulle mainio vaihtoehto!

Jotkut työskentelevät viikonloppuisin esimerkiksi opintojensa ohella, toiset taas varsinaisen päivätyönsä lisäksi. Joillakin taas voi olla syystä tai toisesta mahdollisuus työskennellä pelkästään viikonloppuisin, kun arkiviikot kuluvat muissa kuvioissa.

Viikonlopputyö on usein myös osa sekä iltoja että viikonloppuja sisältävien, tuntityösopimusten työaikoja. Se voi lisäksi olla ylitöitä, kun arkiviikon tunnit eivät tunnu riittävän projektin loppuunsaattamiseksi.

Työmuotona se sopii käytännössä kenelle tahansa, jolla vain on viikonloppuisin intoa ja aikaa työskentelyyn. Muiden osa-aikatöiden tavoin viikonlopputöitä löytyy oikeastaan miltä alalta tahansa.

Miksi työskennellä viikonloppuisin?

Moni kokee viikonloppuna tehtävän lisätyön tarpeelliseksi tuntiessaan, että tulot eivät muuten riitä tarpeeksi hyvin arjessa pärjäämiseen.

Opiskelijat kaipaavat usein lisätuloja, kun opintotuki ei pelkästään kata heidän menojaan. Kaikkia ei kuitenkaan houkuttele ottaa suurta määrää opintolainaa.

Joillakin taas on syynä se, että pääasiallisen työn viikottainen tuntimäärä tuntuu liian vähäiseltä. Viikonlopputöiden syynä voi olla myös säästäminen tai toive oman elintason nostamisesta.

Työnantajien tarjoamat työsopimukset voivat kuitenkin olla tuntimääriensä ja ajankohtiensa vuoksi hankalia sovittaa omaan arkeen. Itselle mieluisia töitäkin saattaa olla hankala löytää; tällöin työt jäävät ottamatta ja lainavuori sen kuin kasvaa.

Luo itsellesi erilainen ja joustava viikonlopputyö!

Tällaisissa tapauksissa kevytyrittäjyys laskutuspalvelun kautta on paras mahdollinen vaihtoehto joustavaan työn tekemiseen. Voit myydä osaamistasi silloin, kun se sopii omaan aikatauluusi parhaiten!

UKKO.fi-kevytyrittäjänä toimit yrittäjämäisesti myyden osaamistasi. UKKO.fi hoitaa puolestasi laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut ja -ilmoitukset.

Sinä voit keskittyä markkinoimaan osaamistasi, palvelemaan asiakkaitasi ja tekemään sitä, mitä rakastat!

 • Päätä itse milloin, kenelle ja mihin hintaan työsi teet.
 • Et tarvitse omaa y-tunnusta, etkä ole kirjanpitovelvollinen
 • Hoidamme paperityöt puolestasi
 • Saat palkan tilillesi
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa.

  Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

  Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
  Lue lisää kevytyrittäjyydestä

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on uusi joustava työmuoto, joka mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan aloittamisen helposti ilman omaa y-tunnusta tai toiminimeä.

UKKO.fi-palvelun avulla voit siis laskuttaa tekemästäsi työstä yksityishenkilönä.

Kuvassa kevytyrittäjämies

Vuonna 2012 perustetulla palvelulla on jo yli 160 000 käyttäjää.

Luo itsellesi ilmainen käyttäjätili ja pääset heti luomaan ensimmäisen laskusi. Lasku on valmis alle viidessä minuutissa. Saat rahat palkkana tilillesi, kun asiakkaasi maksaa laskun. Helppoa ja vaivatonta!

Valitset itse omat asiakkaasi ja määrität itse omat hintasi. Sinun ei tarvitse kantaa huolta yrittäjän byrokratiasta, sillä me hoidamme kaikki vaadittavat paperityöt, kuten verot, vakuutusmaksut, maksumuistutukset sekä tarvittaessa perinnän puolestasi.

UKKO.fi-kevytyrittäjänä sinulla ei siis ole omaa y-tunnusta, etkä täten ole esimerkiksi kirjanpitovelvollinen.

Miksi UKKO.fi?

Haluamme toimia kevytyrittäjän kumppanina koko matkan ajan.

Jo ennen rekisteröitymistä, ladattavissasi on laaja määrä tuottamiamme kursseja ja oppaita, esimerkiksi hinnoittelun ja markkinoinnin saralla. Toivomme, että näistä oppaista on sinulle hyötyä, kun mietit kevytyrittäjyyden aloittamista.

Rekisteröidyttyäsi saat pääsyn omaan hallintapaneeliisi, josta pääset luomaan ja lähettämään laskuta. Lisäksi löydät hallintapaneelista valikoiman rahanarvoisia etuja, esimerkiksi co-working-tiloihin, autonvuokrauspalveluihin sekä erinäisiin koulutuksiin liittyen – näitä etuja voit hyödyntää heti rekisteröidyttyäsi!

Rekisteröidy veloituksetta ja ota selvää, kuinka helposti juuri sinusta voisi tulla kevytyrittäjä!

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä

Kokemuksia

Ihmemutsi krista

Ihmemutsi Krista on osa-aikainen kevytyrittäjä-vloggaaja
Sain ensimmäisen yhteistyötarjouksen You Tuben kautta. En alkuun oikein tiennyt mitä tehdä. Otin yhteyttä UKKO.fi:hin ja siitä se sitten lähti. Sain apuja ja laskutus yhteistyökumppanin kanssa oli vaivatonta. Teen siis videoita pääelinkeinoni rinnalla.
Lue Kristan haastattelu

katja saajanaho

Katri Saajanaho – eläintenhoitaja
"Tutustuin kevytyrittäjyyteen UKKO.fi-sivulla ja näin sivun, jossa oli juttua eläintenhoidosta. Kevytyrittäjyys on se miun juttu, kun ei tarvitse miettiä paperiasioita." "Olen eläinrakas ja työ eläinten parissa on kiinnostanut minua. Itselläni ei ole eläimiä, joten hienointa on se, että saa toisen lemmikistä seuraa!"

pauli tiitinen

Pauli Tiitinen, maalari
"Rohkeasti kokeilemalla totesin palvelun selkeyden; helppo tie kokeilla yrittäjyyttä kevyesti, ilman suurempaa paperisotaa. Palvelun käyttö oli mieluisaa ja sivuston ohjeistuksen avulla erittäin selkeää – tämän vuoksi valitsinkin UKKO.fi:n." Lue Paulin tarina

Mistä palkka muodostuu?

Paljonko saan palkkaa? Laskurin avulla näet helposti, mistä palkkasummasi koostuu ja kuinka eri maksut jakautuvat.

TULOLASKURI

Kuvassa mies pohtii palkkaansa hymyillen

UKK – kysymyksiä ja vastauksia

Mietityttääkö jokin? Täältä löydät vastauksia kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin!

UKK-KYSYMYKSET

Kuvassa nainen saa vastauksia ukkssa

UKKO.fi kevytyrittäjänä saat:

 • sopimus- ja tarjouspohjat
 • toimeksiantotodistus
 • kevytyrittäjän yhteistyöedut
 • kevytyrittäjyysoppaan ja markkinointikirjan
 • hinnoitteluoppaan

LUE LISÄÄ

Leena Honkajuuri

Leena on kokenut viestijä, joka innostuu tarinoista ja auttaa itsenäisiä yrittäjiä saamaan äänensä esille. Vapaa-ajalla Leenan löytää hevosten parista tallilta tai juoksulenkiltä ja yöpöydällä on aina vähintään kolme keskeneräistä kirjaa. Leena on UKKO.fin viestintäpäällikkö.

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

 • Työelämä Onnistuneen yhteistyön ainekset – näin loistat tiimeissä!

  Nykyisin vain melko harvassa ammatissa vietetään kaikki työpäivät oman toimiston suljetun oven takana istuen ja päätöksiä yksin miettien. Tiimityö ja verkostotyöskentely ovat levinneet oikeastaan alalle kuin alalle – ja niiden merkitys tulee kasvamaan lähivuosina entisestään. Näihin työmuotoihin tarvitaan sosiaalisten taitojen lisäksi muitakin tiettyjä työtaitoja, joista kerromme tässä kirjoituksessa! Erilaisia yhteistyökuvioita ja tiimejä muodostetaan niin organisaatioiden sisällä kuin firman sidosryhmienkin kesken.…

  Lue lisää
 • Työelämä Millaista on sujuva työ?

  Kun työ sujuu, tulee yleensä kokonaisvaltaisen hyvä fiilis ja toisin päin: kun töissä on hyvä olla, työ myös yleensä sujuu. Tämä ei toki ole kiveen hakattu fakta. Työ voi sujua hyvin, vaikka se ei toisikaan sen suurempaa iloa arkipäiviin. Työ kuitenkin on usein edes jokseenkin mielekästä, kun sen saa sujumaan hyvin ja mutkattomasti. Mielekkyys omaa työtä kohtaan luo erityisen hyvän…

  Lue lisää
 • Työelämä Vieraskynä: Sorrutko sinäkin näihin kielimokiin? 10 nyrkkisääntöä, joilla oikeinkirjoitus luonnistuu

  Suomen kieli ei ole aina helppoa meille äidinkielisillekään, ja oikeinkirjoitus voi olla toisinaan hankalaa. Tavallisimmat kielimokat liittyvät  muun muassa yhdyssanoihin, välimerkkeihin ja isoihin ja pieniin alkukirjaimiin.  21. helmikuuta vietettävän kansainvälisen äidinkielen päivän kunniaksi kevytyrittäjämme, suomen kielen ja viestinnän asiantuntija Tuija Metsäaho kertoo kymmenen nyrkkisääntöä kirjoittamiseen. Niitä noudattamalla tuotat jo huomattavasti parempaa tekstiä ja voit heittää pahimmat kielitoikkaroinnit tunkiolle! Jos saat…

  Lue lisää