Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Yrityksen perustaminen työttömänä

yrityksen-perustaminen-tyottomana

Jokaisella on joku erityisosaaminen, eikä sitä kannata heittää hukkaan. Itsensä työllistäminen on yleistyvä työnteon malli – eikä vaadi tänä päivänä enää oman yrityksen pystyyn laittamista.

UKKO.fi:n kautta voit helposti laskuttaa työt ilman omaa y-tunnusta! Me hoidamme palkanmaksuun ja laskuttamiseen liittyvät paperityöt ja velvoitteet, eikä sinun tarvitse murehtia kirjanpidosta tai muista yrittäjän paperitöistä. (Jos kuitenkin haluat perustaa oman yrityksen, katso tästä yrityksen perustaminen vaiheet)

Keskity omaan ydinosaamiseen ja työllistä itse itsesi!

Tee sitä mitä rakastat – jätä paperityöt UKKO.fi:n huoleksi!

  • Et tarvitse omaa y-tunnusta
  • Ei kirjanpitovelvollisuutta
  • Päätä itse milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan
  • Asiakkaan maksettua laskun voit nostaa palkan suoraan tilille
  • Ei sitoumuksia, eikä juoksevia kuluja – maksat vain kun kauppa käy

Kevytyrittäjä luetaan työttömyysturvassa yrittäjäksi. Työssäolo- ja jäsenyysehtojen täytyttyä kevytyrittäjänä on myös mahdollista saada ansioihin perustuvaa työttömyyspäivärahaa yrittäjien työttömyyskassasta.

Kevytyrittäjällä on mahdollisuus työttömyysturvaan, jos

  • toiminta on sivutoimista
  • olet palkansaajaan rinnastettava yrittäjä
  • yritystoiminta on päättynyt

Aloittaessasi kevytyrittäjyyden työttömänä ollessasi, ei toiminnan pää- tai sivutoimisuutta arvioida neljän ensimmäisen kuukauden aikana. Voit siis rauhassa kokeilla siipiesi kantavuutta. Kevytyrittäjyys on mahdollista lopettaa milloin tahansa mikäli huomaat, ettei toimintasi ole kannattavaa.

Kysymyksiä ja vastauksia liittyen kevytyrittäjyyteen ja työttömyysturvaan. Lue lisää!

Lue myös

Yrittäjän ja kevytyrittäjän työttömyysturva käytännössä

Kevytyrittäjä ja ulosotto – estävätkö menneisyyden rahaongelmat kevytyrittäjyyden?

Starttirahan hakeminen – Vältä yleisimmät virheet!

Mitä yrittäjyys vaatii? Tarkistuslista yrittäjäksi aikovalle

 

Muita artikkeleita aiheesta Liiketoiminnan aloittaminen:

  • Liiketoiminnan aloittaminen Rakennusalan yrittäjäksi - Mitä kannattaa ottaa huomioon?

    Monet rakennusalan ammattilaiset haaveilevat oman firman perustamisesta. Oman rakennusalan yrityksen perustaminen tarjoaa vapautta määrittää työaikansa, oman hintansa ja sen millaisia töitä haluaa ottaa vastaan. Melkeinpä kaikki rakennusalalla pitkään töitä tehneet, ovat päätyneet tekemään jonkinlaista firaabelihommaa tuttaville ja sukulaisille. Tämä vielä kasvattaa kiinnostusta oman yrityksen perustamiseen. Yrittäminen ei ole erityisen hankalaa, mutta se tuo mukanaa monia vastuita, joihin täytyy varautua. Tässä…

    Lue lisää
  • Liiketoiminnan aloittaminen Mitä yrittäjyys vaatii? Tarkistuslista yrittäjäksi aikovalle

    Yrittäjyys on nyt trendikästä! Monelle tulee yrittäjyydestä ensimmäisenä mieleen vapaus päättää itse omista työajoista ja olla oma pomonsa. Kokosimme tarkistuslistan, joka yrittäjyydestä kiinnostuneiden on hyvä käydä läpi ennen toiminnan aloittamista! Kukaan ei ole väittänyt, että yrittäjyys on helppoa – mutta toisaalta sanonta myös kuuluu, että aina kannattaa yrittää.  Ennen oravanpyörästä hyppäämistä ja yrittäjäksi ryhtymistä kannattaa punnita tarkkaan oman liikeidean lisäksi…

    Lue lisää
  • Liiketoiminnan aloittaminen Toiminimen perustaminen eläkkeellä

    Vihdoinkin aikaa tehdä, mitä haluat! Työn teon jatkaminen tavalla tai toisella eläkeiässä on kasvattanut suosiotaan; yhä useampi ryhtyy yrittäjäksi ja perustaa esimerkiksi toiminimen eläkkeellä. Erityisesti itsensä työllistäjien määrä on kasvanut tällä vuosituhannella merkittävästi ja nimenomaan eläkeläisten osuus sivutoimisista eli osa-aikaisista yrittäjistä yleistyy jatkuvasti. Miksi näin on? Työuran loppupuolella monella on mielessä, että nyt pääsee vihdoin puuhaamaan ihan mitä haluaa. Yksi on…

    Lue lisää