Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Matilda Komulainen teki lahjakkuudestaan osa-aikaisen työn

viikon-kevytyrittaja-Matilda-Komulainen-blogiin

Olen Matilda Komulainen, 19-vuotias juuri lukiosta ylioppilaaksi valmistunut nuori nainen Lahdesta.

Mitä teet?

Toteutan kaupallisia yhteistöitä pääosin Instagramissa erilaisten yrityksien kanssa. Lisäksi suoritan valokuvauskurssia, joka avaa minulle ovet valokuvaajan ammattiin.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen aina ollut luova ja omasta mielestä lahjakas – etenkin tässä valokuvausjutussa. Tykkään tehdä asioita itse ja toteuttaa niitä haluamallani tavalla. Olen panostanut aina kuviini, jotka ensi kertaa vuosia sitten saavuttivat kiinnostuneita yrityksiä. Tartun itseäni kiinnostaviin ehdotuksiin, jos meillä on asiakkaan kanssa yhteinen tavoite ja päämäärä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Olen viettänyt viimeiset 12 vuotta elämästäni koulun penkillä. Tänä kesänä suoritan valokuvauskurssin, jonka jälkeen pidän välivuoden opiskelusta töiden parissa. Tsekkaan päivittäin sähköpostit, joihin pyrin vastaamaan mahdollisimman pian. Päivitän somea, editoin kuvia ja kuvaan kirjaimellisesti – kaikkialla!

Matilda Komulainen valokuva

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. On mahtavaa päästä toteuttamaan omia ideoita ja saada lopputulos, johon asiakas sekä minä itse ollaan tyytyväisiä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Itsensä kehittäminen lienee ikuinen projekti. Aina voi kehittyä ja kouluttautua lisää!

Olen innokkaana oppimassa uutta, mutta tällä hetkellä inspiraationi ja halukkuus kehittyä keskittyy valokuvaukseen. Mutta koskaan ei tiedä, mistä esimerkiksi vuoden päästä itsensä löytää!

Matilda Komulainen valokuva 2

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Kaikki on mahdollista – kunhan vain uskot niin! Ihanaa ja aurinkoista kesää, muistakaa myös levätä. ?

Matildan hienoja kuvia voit seurata somessa:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Bloggaaja Emiilia tekee hoitovapaansa ohessa sitä mitä rakastaa!

    Hei! Olen Emiilia Leppänen, bloggaaja ja 1- ja 3-vuotiaiden lasten kotiäiti. Mitä teet? Teen yrityksille mainoksia Instagramiin ja blogiin. Näihin yrityksiin kuuluvat muun muassa Visit Vantaa, Rush Trampoliinipuisto, parturi-kampaamoketju Cutters, KUUMA-seutu, Pienelle.fi-nettikirppis ja Sukkamestarit. Olen blogannut neljän vuoden ajan, mutta blogin kaupallistamisen aloitin vasta viime vuoden lopulla ja vasta tänä vuonna olen alkanut saada mainoksista rahapalkkioita. Aluksi oli vain tuoteyhteistöitä.…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Mariko Härkönen luo ihastuttavia tarinoita kirjojen ja animaatioiden muodossa

    Olen Mariko Härkönen, lastenkirjailija, miniatyyrien rakentaja ja animaatio-ohjaaja. Koulutukseltani olen elokuvataiteen maisteri ja visualisti. Mitä teet? Kirjoitan ja kuvitan pienoismallikuvauksella toteutettuja lastenkirjoja ja ohjaan animaatioelokuvia. Lisäksi opetan visuaalista tarinankerrontaa ja toimin dramaturgina. Olen erikoistunut komediaan ja mykkäkerrontaan. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen aiemmin toiminut osuuskuntayrittäjänä, mutta tällä hetkellä kevytyrittäjyys sopii tarpeisiini parhaiten. Kevytyrittäjyys mahdollistaa lyhyiden työkeikkojen tekemisen oman taiteellisen työn ohella.…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Tuore yrittäjä Jake: “Rohkeutta on heittäytyä uusiin tilanteisiin”

    Kuvat: Jouni Ranta / Hotei Productions Helsinkiläinen Jake Vilmusenaho on entinen kevytyrittäjämme, joka on vastikään siirtynyt toiminimiyrittäjäksi. Tähän tilanteeseen hän on päätynyt seuraten omia intohimojaan seuraamalla omia unelmia ja kulkemalla päättäväisesti kohti omia tavoitteitaan. Jake huomasi jo nuorena haluavansa työskennellä itsenäisesti ja päästä toteuttamaan omia unelmiaan. Koska IT-ala oli kiinnostanut häntä lapsesta asti, hän lähti opiskelemaan datanomiksi. 20 ikävuoden kieppeillä…

    Lue lisää