Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Jukka-Pekka on alan vaihtaja, joka teki harrastuksestaan ammatin

viikon-kevytyrittaja-jukka-pekka

Olen Jukka-Pekka Visuri, 40-vuotias mies Turusta. Olen naimisissa ja minulla on yksi poikapuoli.

Mitä teet?

Valokuvaan ja teen myös graafista suunnittelua ja toteutusta. Ammattinimikkeinä minulla on muun muassa audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto, julkaisugraafikko sekä valokuvaaja.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olin vuosia kokkina ravintoloissa, mutta koska minulla on mennyt molemmista käsistä veneluut huonoon kuntoon ja tehty myös luudutusleikkauksia, jouduin lopettamaan ne työt. Opiskelinkin sitten uuteen ammattiin, valokuvaajaksi.

Olin harrastanut kuvaamista jo vuosia, ja siksi päätin tehdä kuvaamisesta ammatin itselleni. Menin kouluun opiskelemaan alaa ja näin tapahtui. Valmistuin keväällä 2019 Paasikivi-opistosta.

Kevytyrittäjyys toiminimiyrittäjyyteen varrattuna on todella helppo vaihtoehto. Ei tarvitse kirjanpitäjää eikä tarvitse huolehtia muistakaan yrittäjän velvoitteista.

Kevytyrittäjänä olen ollut vasta hetken. Sitä ennen minulla on ollut toiminimi. Silloin tein nettisivuja yrityksille.

Kevytyrittäjyys toiminimiyrittäjyyteen varrattuna on todella helppo vaihtoehto. Ei tarvitse kirjanpitäjää eikä tarvitse huolehtia muistakaan yrittäjän velvoitteista, vaan voi vain keskittyä itse kuvaamiseen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Minulla ei ole mitään määrättyä kuvausjuttua, jota tekisin pelkästään. Tykkään kuvata kaikkea ja näin oppia samalla lisää.

Kuvaan studio- ja henkilökuvia, yritysesittelyitä, tapahtumia ja juhlakuvauksia sekä tuotekuvauksia. Teen myös kuvauksia urheiluseuroille.

Tämän lisäksi teen vaativia kuvankäsittelyjä ja graafista sunnittelua ja toteutuksia kuten esimerkiksi mainoksia, julisteita ja esitteitä. Tällä hetkellä yritän mainostaa palveluitani enemmän, jotta saisin lisää asiakkaita.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, että saan tehdä sitä, mistä tykkään!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää markkinointitaitojani ja tietenkin tulla paremmaksi kuvaajaksi.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

UKKO.fi on helppo palvelu kokeilla yrittäjyyttä!

Jukan kuvia pääset katsomaan hänen verkkosivuiltaan sekä Instagramista:

www.jukivisuri.fi

@jukivisuri_photography

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Asta Jansson on tarinankerronnan taituri, ja hän saa hyödyntää sitä päivittäisessä työssään

  Hei! Olen Asta Jansson, kirjoittaja, sisällöntuottaja ja copywriter. Olen kotoisin kauniista Ilomantsista, Pohjois-Karjalasta. Etsin uusia kokemuksia ja tykkään matkustelusta. Siksi opiskelinkin matkailua ja minusta tuli matkailualan restonomi. Kirjoittaminen on kuitenkin aina ollut suuri intohimoni. Opiskelujen jälkeen polkuni vei maailmalle, Espanjaan, jossa asuin monta vuotta. Työskentelin monissa eri töissä, myös Suomessa. Kirjoitin artikkeleita lehdille ja loin myös oman Mummot ja papat…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme, Esa Pesonen, on toimittaja, bloggari ja runoilija

  Olen Esa Pesonen, 41-vuotias toimittaja-bloggaaja-runoilija. Asun Helsingissä, alun perin olen Vantaalta. Pidän erilaisten näkökulmien ja asioiden löytämisestä. En ole suomalainen jörrikkä, mutta en konsulttikaan. Mitä teet? Freelancetoimittajana kirjoitan juttuja pääasiallisesti aikakauslehtiin. Olen kirjoittanut Hymyyn, Alibiin, Seuraan, Iltalehteen ja SuPer-lehteen. Lisäksi kirjoitan myös Publicon asiakaslehtiin. Ennen kevytyrittäjäksi ryhtymistä minulla oli 20 vuoden kokemus tiedottajan ja toimittajan vakituisissa työsuhteissa. Kirjoitan myös omaa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Yrittäjä-Erkin tarina

  Tässä on Erkki. Erkki on ahkera suomalainen rakennusmies. Harrastaa vapaa-ajallaan mökkeilyä ja kalastusta. Tai harrasti aikaisemmin. Nykyään Erkki on oikea yhteiskunnan tukiranka. Erkki perusti yrityksen rakennusalalle. Erkki on yksi niistä ihmisistä, jotka tulevat pelastamaan tämän maan. Erkki ja kymmenet tuhannet muut pienyrittäjät tulevat työllistämään seuraavien vuosikymmenten aikana yhä kasvavan joukon suomalaisia. Isot yritykset ”tehostavat toimintojaan”, mutta Erkki se vaan palkkaa lisää…

  Lue lisää