Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Jukka-Pekka on alan vaihtaja, joka teki harrastuksestaan ammatin

viikon-kevytyrittaja-jukka-pekka

Olen Jukka-Pekka Visuri, 40-vuotias mies Turusta. Olen naimisissa ja minulla on yksi poikapuoli.

Mitä teet?

Valokuvaan ja teen myös graafista suunnittelua ja toteutusta. Ammattinimikkeinä minulla on muun muassa audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto, julkaisugraafikko sekä valokuvaaja.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olin vuosia kokkina ravintoloissa, mutta koska minulla on mennyt molemmista käsistä veneluut huonoon kuntoon ja tehty myös luudutusleikkauksia, jouduin lopettamaan ne työt. Opiskelinkin sitten uuteen ammattiin, valokuvaajaksi.

Olin harrastanut kuvaamista jo vuosia, ja siksi päätin tehdä kuvaamisesta ammatin itselleni. Menin kouluun opiskelemaan alaa ja näin tapahtui. Valmistuin keväällä 2019 Paasikivi-opistosta.

Kevytyrittäjyys toiminimiyrittäjyyteen varrattuna on todella helppo vaihtoehto. Ei tarvitse kirjanpitäjää eikä tarvitse huolehtia muistakaan yrittäjän velvoitteista.

Kevytyrittäjänä olen ollut vasta hetken. Sitä ennen minulla on ollut toiminimi. Silloin tein nettisivuja yrityksille.

Kevytyrittäjyys toiminimiyrittäjyyteen varrattuna on todella helppo vaihtoehto. Ei tarvitse kirjanpitäjää eikä tarvitse huolehtia muistakaan yrittäjän velvoitteista, vaan voi vain keskittyä itse kuvaamiseen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Minulla ei ole mitään määrättyä kuvausjuttua, jota tekisin pelkästään. Tykkään kuvata kaikkea ja näin oppia samalla lisää.

Kuvaan studio- ja henkilökuvia, yritysesittelyitä, tapahtumia ja juhlakuvauksia sekä tuotekuvauksia. Teen myös kuvauksia urheiluseuroille.

Tämän lisäksi teen vaativia kuvankäsittelyjä ja graafista sunnittelua ja toteutuksia kuten esimerkiksi mainoksia, julisteita ja esitteitä. Tällä hetkellä yritän mainostaa palveluitani enemmän, jotta saisin lisää asiakkaita.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, että saan tehdä sitä, mistä tykkään!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää markkinointitaitojani ja tietenkin tulla paremmaksi kuvaajaksi.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

UKKO.fi on helppo palvelu kokeilla yrittäjyyttä!

Jukan kuvia pääset katsomaan hänen verkkosivuiltaan sekä Instagramista:

www.jukivisuri.fi

@jukivisuri_photography

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Yksityinen: Mira Forsberg hoitaa sisustusliikettä kevytyrittäjänä

  Olen Mira Forsberg, suomenruotsalainen sisustussuunnittelija kotoisin rannikkokylästä Etelä-Suomessa. Tällä hetkellä asun poikaystäväni ja kissamme Herbertin kanssa Turussa. Ennen kuin muutin tänne asuin ja opiskelin Pietarsaaressa neljä vuotta. Mitä teet? Tällä hetkellä olen töissä sisustusliikkeessä Turussa. Täällä toimin myyjänä ja pidän kauppaa siistinä. Vapaa-ajallani suunnittelen erilaisia kortteja, huonekaluja ja luen blogeja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Äitini näki jutun sanomalehdessä uudesta sisustusliikkeestä Turussa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Opettaja Mari Hakanen viettää pitkät kesälomansa valokuvaustyön parissa

  Kuvaaja: Lauri Hakanen Joensuussa asuva Mari on ammatiltaan maantiedon ja biologian opettaja, mutta sen ohessa hän toimii valokuvaajana. ”Nämähän ovat sinänsä hyvin samanlaisia töitä: molemmissa saa tavata ihmisiä ja tutustua heihin”, toteaa Mari tyytyväisenä. Ensimmäisen kameransa Mari sai joululahjaksi jo 6-vuotiaana, jolloin hän muistelee ottaneensa taiteellisia kuvia lähinnä ovenkahvoista. Varsinainen kiinnostus valokuvausta kohtaan alkoi syntyä vasta myöhemmin opiskeluaikoina, ja Mari…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Bloggaaja Emiilia tekee hoitovapaansa ohessa sitä mitä rakastaa!

  Hei! Olen Emiilia Leppänen, bloggaaja ja 1- ja 3-vuotiaiden lasten kotiäiti. Mitä teet? Teen yrityksille mainoksia Instagramiin ja blogiin. Näihin yrityksiin kuuluvat muun muassa Visit Vantaa, Rush Trampoliinipuisto, parturi-kampaamoketju Cutters, KUUMA-seutu, Pienelle.fi-nettikirppis ja Sukkamestarit. Olen blogannut neljän vuoden ajan, mutta blogin kaupallistamisen aloitin vasta viime vuoden lopulla ja vasta tänä vuonna olen alkanut saada mainoksista rahapalkkioita. Aluksi oli vain tuoteyhteistöitä.…

  Lue lisää