Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Elmeri Härkönen, eli Dr. Bokeh, järjestää valokuvausretkiä

viikon-kevytyrittaja-Elmeri-Härkönen

Olen Elmeri Härkönen, valokuvaaja, kirjailija, elokuvakäsikirjoittaja, graafikko ja jatkuvasti itseäni kehittävä suhteellisen onnellinen ihminen, oikea persoona.

Mitä teet?

Olen toiminut media-alalla jo yli 25 vuotta. Perustin taannoin muutamia hyvin ja huonosti menestyneitä IT- ja pelialan yrityksiä. Pidin seitsemän vuoden tauon yrittämisestä, jolloin itseopiskelin muun muassa mediaa, elokuvakäsikirjoitusta ja valokuvausta. Nyt olen kevytyrittäjä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kaikista harrastuksistani valokuvaus on avannut minulle eniten ovia, joten halusin tehdä siitä ammattini. Kevytyrittäjyys oli kuin raikas tuulahdus yrittäjän arkeen.

UKKO.fi:n palvelun käyttöönotto oli yksinkertainen prosessi ja läpeensä ajateltu. Kunpa kunnalliset palvelut toimisivat näin!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Mainostan Hop On -valokuvausretkiä somessa. Järjestän siis valokuvaustapahtumia harrastajille, joissa he pääsevät ohjauksessani kuvaamaan oikeata mallia pienen päiväretken merkeissä.

Kuvaamme yleensä ulkona. Annan positiivista palautetta valokuvaajille ja vinkkejä, kuinka heidän valokuvaus voisi vielä parantua entisestään.

Jälkikäsittelen omat kuvani ja jaan ne osallistujille. Printtaan kuvat niitä tilaaville.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Parasta työssäni on yhteiset hetket nuotiolla onnistuneen kuvaussession jälkeen. Uskomatonta, että nyt saan kehittää omaa valokuvaustaitoani samalla, kun jaan tietoa muille.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Nautin kaikenlaisesta uuden oppimisesta ja kehitän itseäni aina kiinnostuksen kohteen vaatimalla tavalla. Tällä hetkellä kehitän itseäni valokuvausoppaan rooliin.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Olen avoin myös yhteistyöprojekteille. Järjestän yrityksille muun muassa fantasiakuvauksia, joissa muuntaudutaan erilaisiin rooleihin. Olen myös head shot- valokuvaaja eli kuvaan yrityksen edustajat parhaassa valossa.

Käy fiilistelemässä Elmerin Facebook-sivuilla!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Oletko innokas valokuvaaja ja haluaisit työskennellä kevytyrittäjänä? Lue tarkemmin tästä artikkelista: Kevytyrittäjän työ valokuvaajana.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Kerttu Komulainen päätti valjastaa sisällöntuotannon tietotaitonsa kevytyrittäjänä

    Hei! Olen Kerttu, 29- vuotias kuhmolainen nainen. Olen ammatiltani luonto-ohjaaja. Olen opiskellut myös muotoilua, mutta jätin koulun kesken. Valokuvausta olen harrastanut 7 vuotta, joten pikkuhiljaa uskallan kutsua itseäni myös valokuvaajaksi. Lisäksi olen pitänyt luontoaiheista blogia pari vuotta. Mitä teet? Kevytyrittäjänä teen kaikenlaista sisällöntuotantoa, enimmäkseen pienten yritysten someen ja kotisivuille. Yrittäjän halutessa otan hänen somekanavansa kokonaan hallintaani, jotta yrittäjä itse saa…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Janika ja Minna tekivät yhteisestä intohimostaan liiketoimintaa – Näin syntyi Kahden ystävän taide

    Oletko joskus pohtinut yritystoimintaa hyvän ystäväsi kanssa? Järvenpääläiset kevytyrittäjäkaverukset Minna (kuvassa vasemmalla) ja Janika kertovat tästä omia kokemuksiaan: he luovat ja myyvät yhdessä taidetta markkinointinimellä Kahden ystävän taide. Maalaaminen on ollut Janika Mitron, 28, ja Minna-Maija Kuitusen, 20, intohimo jo nuoresta iästä saakka. Alkuvuodesta 2021 he päättivät pitkän harkinnan jälkeen lopulta tuoda teoksensa myös yleisön nähtäväksi. Näin käynnistyi heidän yhteinen toimintansa, joka…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Kesäiset kevytyrittäjät: Susanna Leinonen johdattaa asiakkaansa Tampereen kattojen ylle

    Toinen kesäinen kevytyrittäjämme Susanna Leinonen ryhtyi elämysoppaaksi, kun hänen työnhakunsa keskeytyivät koronakevään aikana. Tämän ohessa hän toimii somemarkkinoijana ja suorittaa viimeistä opiskeluvuottaan. Susanna kehottaa kaikkia nauttimaan rankan kevään jälkeen täysin rinnoin Suomen kesästä ja hyödyntämään kotimaisten yrittäjien palveluita. Olen Susanna, 33-vuotias kevytyrittäjä Ylöjärveltä. Teen elämysoppaan töitä Tampereen Finlaysonilla Roofwalkilla sekä somemarkkinointia Niitty-Seppälän kesätorille. Tällä hetkellä teen töitä Tampereen lisäksi Pälkäneellä.…

    Lue lisää