Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Riitan lapsuuden unelmasta tuli totta – kevytyrittäjyyden kautta yrittäjäksi

riitta-luhtala

Riitta Luhtala ehti olla 25 vuotta työelämässä toisen palveluksessa ennen kuin hän päätti muuttaa uransa suuntaa. Irtisanoutumisen jälkeen piti miettiä, mihin omaa aikaa alkaisi käyttää. Kuin tilauksesta Riitan vanha asiakas antoi Riitalle kiinnostavan toimeksiannon.

– Pyörittelin ajatusta oman yrityksen perustamisesta, mutta mietin toisaalta, olisiko tätä toimeksiantoa varten olemassa joku helpompi ratkaisu.

Laskutuspalvelu oli se helpompi ratkaisu

Verkossa surffailu tuotti kuin tuottikin tulokseksi kolme erilaista laskutuspalvelua, jotka mahdollistaisivat työn tekemisen ilman oman yrityksen perustamista. Näistä kolmesta vaihtoehdosta UKKO.fi oli Riitan valinta:

– Verkkosivuilla oli paljon käyttäjien kokemuksia palvelusta, se antoi luetettavan kuvan yrityksestä. Lisäksi yrityksen nimi kuulosti kovin hauskalta. Ei päätöksen tekemiseen kummempia syitä tarvittu.

Riitan saama pitkäkestoinen toimeksianto tuli ulkomailta, joten laskutus oli hieman tavanomaista kinkkisempi. Hän kertoo olleensa yhteydessä asiakaspalveluun muutamaan otteeseen, jotta yhdellä laskulla laskutettu toimeksianto saatiin lähtemään varmasti oikein.

– Olin todella tyytyväinen palveluun ja saamaani apuun! Laskutuspalvelun käyttöä on älyttömän helppo tapa toimia. Ei kannata jäädä jahkailemaan ja miettimään, että miten kannattaisi edetä, vaan kokeilla laskuttamista omista töistä.

Vapaus on valttia yrittäjyydessä

Pohjanmaalta kotoisin oleva Riitta on yrittäjäperheestä, joten oman konsultointiyrityksen perustaminen tuntui luonnolliselta, vaikka laskutuspalvelua hän olisi voinut käyttää kauemminkin.

Osakeyhtiömuotoiseen yritykseen on myöhemmässä vaiheessa lähdössä mukaan myös Riitan mies, jolloin yrityksen toimiala hieman laajenee ja monipuolistuu logistiikka-alan konsultoinneista. Yksi syy oman yrityksen perustamiseen oli Riitan mukaan mahdollisuus rahojen tulouttamiseen yrityksen kautta.

Erilaisissa organisaatioissa toisen palveluksessa pitkän uran tehnyt Riitta osaa arvostaa valinnan vapautta:

– Yrittäjyydessä parasta on vapaus, kun saa valita omat asiakkaat sekä sen, kuinka paljon aikaa sorvin ääressä viettää.

Riitan perustama yritys on saanut lentävän lähdön, sillä työt on taattu jo seuraavaksi pariksi vuodeksi. Huhtikuun lopulla Riitta sai yrityksensä rekisteriin, mutta jo toukokuussa lähti ensimmäinen lasku tehdystä työstä. Asioiden sujuvuus on yllättänyt Riitan positiivisesti; kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan.

Pysyvä vaihtoehto tai välietappi

Riitta on kertonut laskutuspalveluiden käytöstä muillekin. Hän kehottaa myös muita kokeilemaan laskutuspalvelua, mikäli rohkeus ei riitä vielä oman yrityksen perustamiseen. Laskutuspalvelun mahdollistama matalan riskin toiminta helpottaa Riitan mukaan yritysidean kokeilua merkittävästi:

– UKKO.fi mahdollistaa hienosti oman yritysidean toimivuuden kokeilua niille, jotka hitusenkin epäilevät sitä. Jos palvelun kokee riittäväksi, voi työn tekemistä jatkaa laskutuspalvelun kautta tai oman asiakaskunnan vakiintuessa voi sitten siirtyä seuraavaan vaiheeseen eli oman yrityksen perustamiseen.

 

Riitan yritys on nimeltään Prontocon Oy ja sen toimipaikka sijaitsee Espoossa.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Meikkaaja-maskeeraaja Aarni Mikkola

  Kuka olet? Olen 23-vuotias, elämäniloa täynnä oleva Meikkaaja-Maskeeraaja Helsingistä joka tekee töitä omassa unelma-ammatissaan ja nauttii siitä täysin voimin! Mitä teet? Teen töitä Freelancer Meikkaaja-Makeeraajana mm. mainoskuvauksien, teatterin, television, muodin sekä artistitöiden parissa. Toimin myös Freelancer Makeup- Artistina Make Up For Ever Finlandilla sekä Svenska Teaternilla. Koulutukseltani valmistuin ensin Parturi-Kampaajaksi Lahdesta 2011 ja Meikkaaja-Maskeeraajaksi 2015 Helsingistä. Suomessa nämä alat kulkevat…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Leena Honkajuuri yhdistää rakkaan hevosharrastuksensa viestinnän ja markkinoinnin työpajoihinsa

  Olen Leena, 36-vuotias kahden lapsen äiti ja innokas hevosharrastaja. 5-vuotias poikani totesi, että olen palapelien rakentaja, ja näin koenkin. Rakentamieni palapelien palasina ovat kommunikaatio, viestintä ja markkinointi! Mitä teet? Teen viestintää ja markkinointia eri yrityksille: tehokkaita täsmäiskuja esimerkiksi ansaitun mediajulkisuuden tai oman verkkonäkyvyyden kasvattamiseksi tai oman viestinnän kirkastamiseksi. Autan asettamaan viestinnälle ja markkinoinnille mitattavat tavoitteet. Teen viestinnän suunnittelua ja toteutan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Valmentaja Oona Peltonen: "Kevytyrittäjyys toi varmuutta tekemiseen"

  Hei! Olen Oona Peltonen, 19-vuotias kevytyrittäjä ja valmentaja Vantaalta. Valmennustaustani on yläasteikäisestä asti kaikenikäisiä valmentaen ja ohjaten nykyisten lajien lisäksi esimerkiksi telinevoimistelussa, perheliikunnassa, leiritoiminnassa sekä erilaisissa jumpissa. Päätin tehdä rakkaasta ohjauksesta ammattini ja sen toteutin 2019 joulukuussa, kun valmistuin liikuntaneuvojaksi Kisakallion Urheiluopistosta. Kevytyrittäjänä toimin voimisteluseurassa joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun valmentajana. Valmennettavani ovat iältään suunnilleen 9-16-vuotiaita. Ohjaan myös lapsille akrobatiavoimistelua. Päivisin…

  Lue lisää