Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Yrityksen perustaminen työttömänä

yrityksen-perustaminen-tyottomana

Jokaisella on joku erityisosaaminen, eikä sitä kannata heittää hukkaan. Itsensä työllistäminen on yleistyvä työnteon malli – eikä vaadi tänä päivänä enää oman yrityksen pystyyn laittamista.

UKKO.fi:n kautta voit helposti laskuttaa työt ilman omaa y-tunnusta! Me hoidamme palkanmaksuun ja laskuttamiseen liittyvät paperityöt ja velvoitteet, eikä sinun tarvitse murehtia kirjanpidosta tai muista yrittäjän paperitöistä. (Jos kuitenkin haluat perustaa oman yrityksen, katso tästä yrityksen perustaminen vaiheet)

Keskity omaan ydinosaamiseen ja työllistä itse itsesi!

Tee sitä mitä rakastat – jätä paperityöt UKKO.fi:n huoleksi!

  • Et tarvitse omaa y-tunnusta
  • Ei kirjanpitovelvollisuutta
  • Päätä itse milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan
  • Asiakkaan maksettua laskun voit nostaa palkan suoraan tilille
  • Ei sitoumuksia, eikä juoksevia kuluja – maksat vain kun kauppa käy

Kevytyrittäjä luetaan työttömyysturvassa yrittäjäksi. Työssäolo- ja jäsenyysehtojen täytyttyä kevytyrittäjänä on myös mahdollista saada ansioihin perustuvaa työttömyyspäivärahaa yrittäjien työttömyyskassasta.

Kevytyrittäjällä on mahdollisuus työttömyysturvaan, jos

  • toiminta on sivutoimista
  • olet palkansaajaan rinnastettava yrittäjä
  • yritystoiminta on päättynyt

Aloittaessasi kevytyrittäjyyden työttömänä ollessasi, ei toiminnan pää- tai sivutoimisuutta arvioida neljän ensimmäisen kuukauden aikana. Voit siis rauhassa kokeilla siipiesi kantavuutta. Kevytyrittäjyys on mahdollista lopettaa milloin tahansa mikäli huomaat, ettei toimintasi ole kannattavaa.

Kysymyksiä ja vastauksia liittyen kevytyrittäjyyteen ja työttömyysturvaan. Lue lisää!

Lue myös

Yrittäjän ja kevytyrittäjän työttömyysturva käytännössä

Kevytyrittäjä ja ulosotto – estävätkö menneisyyden rahaongelmat kevytyrittäjyyden?

Starttirahan hakeminen – Vältä yleisimmät virheet!

Mitä yrittäjyys vaatii? Tarkistuslista yrittäjäksi aikovalle

 

Muita artikkeleita aiheesta Liiketoiminnan aloittaminen:

  • Liiketoiminnan aloittaminen Työosuuskunta vai laskutusosuuskunta

    Työosuuskuntaa voidaan luonnehtia sellaiseksi yhteisyritykseksi, jonka tarkoituksena on luoda ja ylläpitää työpaikkoja omistajilleen, eli työntekijöilleen. Yleensä se myös markkinoi jäsentensä tekemää työtä ja heidän tarjoamiaan palveluita. Huomaathan, että UKKO.fi-palvelu ei ole työosuuskunta. UKKO.fi tarjoaa vaihtoehdon, jossa työsuoritteet voi laskuttaa helposti verkkopalvelun kautta ilman, että tarvitsee perustaa omaa yritystä. UKKO.fi:n käyttäjät rekisteröityvät palvelun käyttäjäksi. UKKO.fi-palvelun tarjoaa UKKO Yrittäjyyspalvelut Oy niminen yritys,…

    Lue lisää
  • Liiketoiminnan aloittaminen “Minusta ei pitänyt tulla yrittäjää, mutta toisin kävi”

    Yrittäjäksi voi ryhtyä käytännössä kuka tahansa ja missä iässä vain. Joillekin yrittäjyys on aina ollut kutsumus, toiset päätyvät sille tielle odottamatta. Onko sinunkin kohdallesi osunut yllättävä liikeidea? Osa saattaa keksiä tuottavan liikeidean tai ratkaisun johonkin ongelmaan, eivätkä he malta olla hyödyntämättä tilaisuutta. Toiset taas päätyvät yrittäjäksi olosuhteiden ajamana ja saattavat innostua toiminnasta pikkuhiljaa. On mielenkiintoista kuulla yrittäjien omia tarinoita siitä,…

    Lue lisää
  • Liiketoiminnan aloittaminen Starttiraha: Starttirahan hakeminen ja kaikki muu starttirahasta

    Starttiraha tukee uutta yrittäjää sinä aikana, jona yrityksen toimeentulo ei ole vielä vakiintunut. Yrityksen ja yrittäjän starttirahan hakeminen antaa alkusysäyksen uudelle yritykselle, mutta jatkuva tukimuoto se ei ole. Tässä kirjoituksessa kerromme, miten yrityksen starttirahan hakeminen tapahtuu sekä milloin sitä kannattaa hakea. Kerromme myös uusien yrittäjien starttiraha-kokemuksia. Artikkelin sisältö Mikä on starttiraha? Starttirahan edellytykset Milloin starttirahaa ei voi saada? Starttirahan hakeminen…

    Lue lisää