Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Mihin katosi 10,6 miljoonaa?

kulut3 (1)

Emme ole kadottaneet omia tai käyttäjiemme rahoja otsikossa mainitun yli kymmenen miljoonan edestä, vaan tilitimme tuon sievoisen summan palkan sivukuluina muun muassa verottajalle ja työttömyysvakuutusrahastolle. Maksamillamme veroilla pidetään yllä yhteiskunnan kannalta tärkeitä rakenteita, kuten sosiaaliturvaa, koulutusta ja terveydenhuoltoa. Suomalaisten verorahojen käytön jakaantumista voi lukea Veromaksajat.fi-sivulta.

Meiltä UKKO.fI:stä kysellään usein yrityksemme liikevaihdosta ja muista tunnusluvuista. Haluamme olla tässä asiassa mahdollisimman avoimia, ja siksi julkaisemmekin tässä postauksessa tarkemmin yrityksemme tunnuslukuja. Avaamme myös liikevaihdon sisältöä hieman täsmällisemmin ja erittelemme esimerkiksi juuri sen, kuinka paljon veroja olemme maksaneet viime vuonna.

UKKO.fi:n liikevaihto

UKKO.fi:n taustalla on SLP Group OSK -niminen osuuskunta. Osuuskunnan liikevaihto on kehittynyt vuosien varrella seuraavasti:

  • 2012 – 60 000 euroa
  • 2013 – 3,5 miljoonaa euroa
  • 2014 – 13,7 miljoonaa euroa
  • 2015 – 26 miljoonaa euroa

UKKO.fi:n liikevaihdoksi lasketaan kaikki kevytyrittäjiemme laskutus. Käytännössä siis liikevaihtomme koko on sidoksissa käyttäjiemme määrään ja heidän keskilaskutukseensa. Tällä hetkellä palvelussamme on miltei 24 000 käyttäjää.

Maksaako UKKO.fi veroja?

Mediassa on ollut laajalti esillä erilaiset veroparatiisit ja muu verosuunnittelu. Veroasioiden ollessa vielä ajankohtaisia haluamme mekin tuoda esiin kevytyrittäjyyden verotusta. Kerromme tässä, kuinka paljon veroja ja muita lakisääteisiä maksuja olemme maksaneet. Aivan kuten liikevaihdokin osalta, valtaosa maksamistamme veroista syntyy käyttäjiemme tekemästä työstä ja laskutuksesta.

Työnantajamaksut

26 miljoonan euron liikevaihdosta noin 5,4 miljoonaa euroa tilitetään työntantajamaksuina.

Työnantajamaksut sisältävät mm.

  • ryhmähenkivakuutuksen,
  • sosiaaliturvamaksun,
  • tapaturmavakuutusmaksun,
  • työeläkemaksun,
  • työttömyysvakuutusmaksun.

Työnantajamaksujen suuruus on noin 20% laskutetusta summasta. Työnantajamaksujen suuruus vaihtelee kuitenkin esimerkiksi työntekijän iän mukaan. Voit lukea tarkemmin työntekijämakuista oheisesta artikkelista: Mitkä työnantajamaksut?

Työntekijän pidätykset

Työnantajamaksujen lisäksi työntekijältä pidätetään ennen palkanmaksu työntekijän pidätykset.

Työntekijän pidätysten kokonaissumma 26 miljoonan liikevaihdosta oli vuonna 2015 noin 5,2 miljoonaa euroa.

Työntekijän pidätykset sisältävät mm.

  • työeläkemaksun,
  • työttömyysvakuutusmaksu,
  • ennakonpidätysprosentti.

UKKO.fi:n käyttäjien keskimääräinen ennakonpidätysprosentti oli noin 20 %.

Näiden pakollisten kulujen jälkeen maksoimme käyttäjillemme palkkana noin 14,1 miljoonaa euroa.

Kokonaisuudessaan UKKO.fi:n on tilittänyt vuonna 2015 10,6 miljoonaa euroa palkan sivukuluja veroina, vakuutusmaksuina ja sosiaaliturvamaksuina.

Tietojen erittelyssä on käytetty UKKO.fi:n tulolaskuria. Testaa itse, kuinka paljon saat tilillesi eri laskutussummista: Kokeile laskuria!

Olli Kopakkala

Olli on toiminut tulospohjaisen markkinoinnin parissa lähes kymmenen vuotta. Hän rakastaa rugbyä, ja huonoa huumoria. Olli on ollut mukana perustamassa UKKO.fi:tä vuonna 2012.

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

  • Ajankohtaista Annoimme iloa ja aikaa yksinäiselle ja vähävaraiselle vanhukselle!

    Vanhuusvuosien pitäisi olla meille niitä onnellisimpia. Valitettavasti monelle näin ei kuitenkaan ole; suuri osa Suomen vanhuksista kärsii yksinäisyydestä ja masennuksesta. Joka toinen päivä suomalainen vanhus tekee itsemurhan. Yhteistyökumppanimme Gubbe tekee ansiokasta työtä vanhusten hyväksi Suomessa, samalla työllistäen eri ikäisiä ihmisiä. Lokakuun alusta UKKO on ollut mukana tukemassa Gubben toimintaa. – Koemme meille luontaiseksi tavaksi kantaa kortemme kekoon antamalla Gubbe-sydänystävän iloa…

    Lue lisää
  • Ajankohtaista Mitä kaikkea tapahtui vuonna 2014?

    Kaunis valkoinen joulu on takanapäin ja jouluruokia on vedetty enemmän kuin laki sallii. Uuden vuoden kunniaksi istahdimme vielä hetkeksi alas ja kävimme läpi mitä kaikkea ehtikään viime vuoden aikana tapahtua.   Alkuvuosi messujen ja rekrytoinnin merkeissä Alkuvuonna olimme mukana monessa tapahtumassa ja näistä suurimmat olivat Lahden Duuniexpo ja Oma Yritys 14-tapahtuma. Meille on tärkeätä osallistua eri puolella Suomea järjestettäviin messuihin ja tapahtumiin, koska…

    Lue lisää
  • Ajankohtaista Palkkaa vappuna? – UKKO.fi ja Suomen ensimmäinen pikapalkka

    UKKO.fi on yhdessä rahansiirtopalvelu Pikasiirto.fi:n kanssa lanseerannut Suomen ensimmäisen pikapalkan. Yhteistyön ansiosta UKKO.fi-laskutuspalvelun asiakkaat pystyvät nostamaan palkan omalle pankkitililleen reaaliaikaisesti ympäri vuorokauden. Suomessa tällä hetkellä ainoa laatuaan oleva pikapalkka sai ansaittua huomiota myös valtakunnallisessa mediassa. Tyypillisesti pankkien välisissä rahansiirroissa on yhden yön pankkiviive, sillä rahansiirrot tapahtuvat öisin. Pankkien välillä raha liikkuu ainoastaan pankkipäivinä eli arkisisin, joten pankkiviive on tavallisesti 1–3 päivää. Pahimmillaan viive UKKO.fi…

    Lue lisää