Blogi

30.9.2019

Aki Haikonen on esineiden heittelyn ammattilainen – eli jongleeri

Aki Haikonen

Kuka olet?

Olen Aki Haikonen, Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin oleva 22-vuotias nuorimies, joka tätä nykyä opiskelee Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulussa.

Mitä teet?

Aloitin jongleerauksen harrastuksena kaveripiirin mukana, kun olin 9-vuotias. Alkuun välineenä toimi diabolo ja myöhemmin mukaan tulivat myös tutummat välineet kuten pallot, renkaat ja keilat.

Muutaman vuoden harrastelun jälkeen kavereiden into lajiin lopahti, mutta itse koin kuitenkin suurta motivaatiota jatkaa. Kun 14-vuotiaana kuulin sirkuskoulusta Tukholmassa, oli varmaa, mihin lukion jälkeen suuntaisin.

Aloittaminen on lähes aina se vaikein etappi, oli kyseessä sitten lenkki tai yrittäjyys. Itse koen, että sain erinomaisen alun kevytyrittäjänä UKKO.fi-sivuston kautta ja loistavat eväät myöskin tulevaan.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Taitojen karttuessa alkoi myös kysyntä kasvaa työrintamalla.

Alkuun homma rokkasi hyvin pientä korvausta vastaan esiintyen koulun juhlissa, synttäreillä ja muissa pienissä juhlatilaisuuksissa, mutta kun viime kesänä esiinnyin useampaan kertaan Veljekset Keskisen kyläkaupalla, oli aika siirtyä kevytyrittäjäksi.

Aki Haikonen

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Monet mieltävät esiintyvän taiteilijan työpäiväksi vain esiintymispäivät. Todellisuudessa työ vaatii kuitenkin ahkeraa ja määrätietoista harjoittelua päivittäin sekä pitkäjänteisyyttä. Tuhansien toistojen myötä temput siirtyvät lihasmuistiin ja sitä kautta toimivat myös yleisön edessä.

Usko omaan tekemiseen kasvaa toistojen kautta ja kova työ palkitsee aina tekijänsä tavalla tai toisella.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Koen, että jongleerauksessa yhdistyy elementtejä sekä urheilusta että taiteesta sopivassa suhteessa. Halutessani ylittää itseni teknisellä tasolla lisään temppuun yhden renkaan tai teen saman tempun pitäen kuitenkin yhtä rengasta otsalla tasapainossa samanaikaisesti.

Kun koen tarvetta luoda jotain uutta, kehitän uusia tapoja heittää palloa tai yhdistän kaksi vanhaa temppua uudeksi kuvioksi. Tekemistä riiittää aina!

Aki Haikonen

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Olen ottanut vasta ensiaskeleet esiintyjän uralla, joten haluan ilman muuta kehittää itseäni sekä lavakarismassa että jongleerauksessa. Aina tietysti riittää uusia temppuja, joita on kiva treenata.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Aloittaminen on lähes aina se vaikein etappi, oli kyseessä sitten lenkki tai yrittäjyys. Itse koen, että sain erinomaisen alun kevytyrittäjänä UKKO.fi-sivuston kautta ja loistavat eväät myöskin tulevaan.

Usko omaan tekemiseen kasvaa toistojen kautta ja kova työ palkitsee aina tekijänsä tavalla tai toisella.

Käy ihastelemassa Akin taitavaa esiintymistä ja inspiroidu aloittamaan oma tekeminen!

Akin Instagramiin

Akin YouTube-kanavalle

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

pauliina
Kirjoittaja

Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.