Blogi

19.6.2017

Viikon kevytyrittäjä Mikael toteuttaa unelmiaan graafisen suunnittelun parissa – “saan valtavia onnistumisen fiiliksiä”

Kuka olet?

Mikael Heinz, 31-vuotias kiemuraviiksinen taiteilija Vaasasta.

Mitä teet?

Olen päätynyt elämän eri mutkien kautta Vaasan Setlementtiyhdistyksen tarjoamaan kuntouttavaan työtoimintaan. Hienointa on kuitenkin se, että saan samalla toteuttaa työunelmiani tekemällä graafisen alan töitä (mainoksia, nettisivujen ulkoasu) kevytyrittäjänä. Pääosin olen tehnyt mainoksia (standi yms.) vaasalaiselle kahvilalle sekä nyt viimeisimpänä olen päivittänyt heidän kotisivujensa ulkoasun.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Taisin nähdä televisiossa UKKO.fi:n mainoksen, joka herätti mielenkiintoni. Rupesin tutkimaan, mistä on kysymys ja riemuhan siitä syntyi. Kevytyrittäjänä saan tehdä töitä oman jaksamisen puitteissa, valita työajat ja saada valtavia onnistumisen fiiliksiä. Näin saan myös helpolla tavalla maksettua verot ja kannettua oman korteni kekoon yhteiskunnassamme. Näin voin stressittömästi “kasvattaa” yrittäjyyttäni ja harjoitella, kunnes ehkä jonain päivänä työtä on tarjolla niin, että voin siirtyä kokopäiväisesti graafikoksi.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Iltaihmisenä työtekoni tuppaa yleensä menemään päivän ehtoopuolelle ja “yövuoroja” tulee tehtyä. Työnteon määrä riippuu asiakkaan kanssa sovitusta deadlinesta ja päivän muista askareista. Toisina päivinä saan tehtyä enemmän, toisina vähemmän. Se kevytyrittäjyydessä onkin mahtavaa, ettei tarvitse orjallisesti katsoa kelloa, vaan voi mennä myös fiiliksen mukaan; aikatauluista tietysti kiinni pitäen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Saan toteuttaa luovaa itseäni. Olen leikkinyt kuvankäsittelyohjelmilla jo yläasteelta asti ja muutenkin aina tykännyt piirtää. Näin saan yhdistettyä työn ja huvin. Onnistumisen tunteet ovat mahtavia silloin, kun joutuu ensin funtsimaan asiakkaan materiaalin puitteissa työtä, ja saa sitten nähdä hymyn asiakkaan kasvoilla ja kuulla sanat: “Oi, että kun tuli hieno!”.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Graafisessa osaamisessa. Usein vain mielikuvitus on teoreettisena rajana, mutta oma osaaminen ei aina välttämättä kohtaa, joutuu esimerkiksi YouTube-tutoriaalien kautta opettelemaan uusia juttuja, joita haluaa tehdä asiakkaan työhön. Myös oman osaamisen markkinointi on asia, joka vaatii tietynlaisia taitoja ja niissäkin on totta kai kehittämisen varaa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Kehittäkää taitojanne, harjoitelkaa, ylittäkää tämän hetkinen osaamisenne ja muistakaa markkinoida itseänne mahdollisimman monen eri kanavan kautta!

Mikaelin valittuja töitä voit käydä kurkkaamassa täällä.

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kommentit

  1. tuula Taskinen sanoo:

    Hyvä Mikael hienoja kuvia

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.