Blogi

3.8.2020

Jesse Nykänen yhdistää kevytyrittäjyyden, urheilun ja opinnot mielekkäästi toisiinsa!

Olen Jesse Nykänen, 24-vuotias kevytyrittäjä, opiskelija ja urheilija.

Mitä teet?

Kilpailen painonnostossa Suomen maajoukkueessa ja opiskelen tradenomiksi Lahdessa. Opiskeluiden ja urheilu-urani ohella teen yksilövalmennuksia painonnostossa ja järjestän painonnostokursseja asiakkailleni.

Hienointa omassa työssäni on asiakkaiden saama hyvän olon tunne kovan harjoituksen jälkeen!

Aloitin painonnostossa kilpailun vuonna 2005, jolloin olin ainoastaan 9-vuotias. Juniorina pelasin jääkiekkoa ja nostelin painoja samaan aikaan. Jääkiekko jäi 12-vuotiaana, jolloin painonnosto muuttui totisemmaksi.

18 vuoden iässä huomasin, että voin saavuttaa painonnostossa paljon, ja siitä lähtien olen yrittänyt toteuttaa urheilua mahdollisimman ammattimaisesti. Painonnostossa olen voittanut kolme kertaa Suomen mestaruuden, sekä kerran Pohjoismaiden mestaruuden aikuisten sarjassa. 23-vuotiaiden ikäluokassa korkein sijoitus Euroopan mestaruuskilpailuissa on kahdeksas.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Minun suuntaani oli tullut paljon kysyntää painonnoston valmentamisesta ja ohjaamisesta. Mietin, miten hoitaisin laskutuksen ja rahaliikenteen fiksusti.

Ystäväni vinkkasi UKKO.fi-palvelusta, jonka jälkeen tein profiilin ja olen innostunut yrittämisessäni oikein kunnolla! Huolettomuus ja helppous raha- ja maksuliikenteen osalta antaa minulle enemmän aikaa suunnitella hyviä ja laadukkaita harjoituksia asiakkaille, sekä suunnitella markkinointia.

Opintojen, kevytyrittäjyyden ja urheilun yhdistäminen on sujunut vaivattomasti.

Lahden Ammattikorkeakoulussa pystyn yhdistämään sekä urheilua että kevytyrittäjyyttä. Kesän painonnostokursseista – jotka on itse suunniteltu, markkinoitu, laskutettu ja hinnoiteltu – saan myös opintopisteitä, mikä on aivan huippujuttu!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni kevytyrittäjänä alkaa avaamalla Whatsapp-sovelluksen, jonne valmennattavani lähettävät videoita nostamisesta. Minä vastaan heille, mikä menee hyvin ja missä on kehitettävää.

Päivällä nostan itse ja illalla valmennan, joko ryhmiä tai yhtä asiakasta kerrallaan.

Jesse Nykänen

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa omassa työssäni on asiakkaiden saama hyvän olon tunne kovan harjoituksen jälkeen. Lisäksi huippua on nähdä, kun “lamppu syttyy” asiakkaalla ja he oivaltavat uusia juttuja nostamisessa, ja onnistuvat sen jälkeen nostamaan ennätyspainoja hyvällä nostotekniikalla.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluisin kehittää itseäni tietotekniikan ja laitteiden kanssa; lataamaan ja oppia käyttämään kaikkia hienoja applikaatioita, joista voisi olla hyötyä niin itse työssä kuin sen markkinoinnissa. Toistaiseksi olen käyttänyt markkinoinnissa omaa Instagram- ja Facebook-tiliäni.

Lisäksi painonnostokurssia markkinoitiin myös painonnostoseuramme Facebook-sivuilla. TikTok-sovellusta en ole ladannut, mutta sinne voisi omalla hauskalla tyylillään luoda videoita, joista välittyisi painonnoston ilosanoma.

Ei ole kyse pelkästään hikisestä ja raivoisasta nostelusta, vaan harjoituksissani on oikeasti kivaa ja se on myös tehokasta!

Tiedän myös, että painonnostoon on luotu appeja, joilla pystyy mittaamaan tangon liikerataa ja nopeuksia, mutta niihin en ole vielä syventynyt.

Terveisiä ja vinkkejäsi muille kevytyrittäjille?

Muille tuleville kevytyrittäjille haluaisin sanoa, että aloittakaa heti! Itse pohdin varmaan vuoden verran, että aloitanko, ja miten aion yrittäjyyden toteuttaa.

Lisäksi kevytyrittäjyydessä oppii paljon hinnoittelusta, joka on ehdottoman tärkeä taito myös ihan oikeassa yrittäjyydessä!

Jessen Facebook-sivut: facebook.com/jessenykane

Instagram-sivut: instagram.com/jessenykanen

 

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa alta ja käy täyttämässä lomake.

Täytä lomake

Milla Alhanen
Kirjoittaja

Milla-Maria Alhanen

Milla-Maria on Porista kotoisin oleva, sittemmin espoolaistunut kynäniekka, joka inspiroituu vaikuttavista viestinnän ilmiöistä, koukuttavasta tarinankerronnasta sekä lennokkaista keskusteluista. Hän pyrkii pitämään tasapainon luovan tiimityön ja itsenäisen flow-tilan välillä.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.