Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

5+4 kevytyrittäjän työvälinettä – joko hyödynnät näitä?

kevytyrittajan-tyovalineet

Kevytyrittäjyys! Monelle jo vanha tuttu, toisille vielä uusi tuttavuus. Mitä kaikkea kevytyrittäjä tarvitsee aloittaakseen?

Vastaus on yksinkertainen: kevytyrittäjyyden aloitukseen ei oikeastaan tarvita muuta kuin verokortti, henkilötunnus ja sähköpostiosoite.

Liiketoiminnan pyörittäminen jatkuvana kuitenkin helpottuu, kun osaa hyödyntää kaikkia tarjolla olevia apuvälineitä.

Vaikka kevytyrittäjyyden tunnuspiirteisiin kuuluukin itsenäinen työnteko ja yrittäjämäisyys, ei kevytyrittäjän tarvitse tehdä kaikkea itse. Byrokratian ja palkanmaksun hoitaa laskutuspalvelu ja myös muiden kevytyrittäjyyden osa-alueiden tueksi löytyy paljon hyödyllisiä työkaluja.

Kaikki eivät tarvitse kaikkea, mutta tarjolla olevat mahdollisuudet on hyvä tiedostaa. Kiinnitä siis kuvitteellinen työkaluvyö lanteille ja lisää itsellesi hyödyllisimmät kevytyrittäjän työvälineet käden ulottuville talteen!

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä

Kevytyrittäjän tärkeimmät työvälineet:

  1. Verokortti
    Verokortti tulee löytyä jokaiselta kevytyrittäjältä. Verokortteja on useita erilaisia eri työtapoihin, mutta käytännössä sillä on vain yksi tarkoitus: kertoa palkanmaksajalle, minkä suuruinen määrä palkasta pitää maksaa ennakonpidätyksinä verottajalle. Ohjeet oikean verokortin valintaan löydät täältä.
  2. Tulolaskuri
    Tulolaskuri on ehkä tärkein työkalu läpi kevytyrittäjän toiminnan. Sen avulla pystyy konkreettisesti tarkastelemaan laskutussumman jakautumista ja eri maksujen osuutta. Niinpä tulolaskurista on apua myös oman hinnoittelun miettimisessä. Hinnottelun tasapainottelua ei onneksi tarvitse pohtia aivan yksin – tulolaskurin lisäksi voit hyödyntää ilmaisen hinnoitteluoppaan.
  3. Kuitit ja niiden säilytys
    Mahdollisia kulukorvauksia varten tulee tietysti säilyttää kuluihin liittyvät kuitit. Kuitit voi lisätä laskulomakkeelle sähköisesti joko kuvana tai PDF-muodossa. Hyvä idea on napata kuva esimerkiksi puhelimella jo heti oston yhteydessä kuitin saadessasi – esimerkiksi Evernote on ilmainen sovellus, jonka sisäinen kamera vaalentaa ja rajaa nappaamasi kuvan automaattisesti parhaiten luettavaan muotoon.
  4. Oppaat
    Kaipaatko neuvoja oman työn markkinointiin, asiakkaiden hankintaan, sosiaaliturvaan tai hinnoitteluun liittyen? Tarjolla on lukuisia erilaisia kursseja ja oppaita käyttäjiemme avuksi. Oppaista saat napakkaa oppia juuri silloin kun haluat. Katso kaikki oppaat ja aloita liiketoiminnan kehittäminen täältä.
  5. UKK – kysymys ja vastauspankki
    Usein kysytyimmistä kysymyksistämme löydät vastaukset kaikkiin yleisimpiin kysymyksiin, olipa mielenpäällä sitten verotus, YEL, palkka, vakuutukset tai vaikka kevytyrittäjyys eri elämäntilanteissa. Katso kaikki usein kysytyimmät kysymykset täältä ja pian olet suorastaan ekspertti!

Rekisteröityneenä kevytyrittäjänä saat käyttöösi myös nämä:

  1. Sopimus- ja tarjouspohjat
    Ensimmäinen keikka sovittuna? Hienoa! Ensimmäisenä kannattaa varmistaa, että keikasta löytyy myös kirjallinen sopimus. Näin vältät mahdolliset epäselvät tilanteet helposti. Mikäli keikkaa ei ole vielä tullut, saattaa akuutimpi tarve olla tarjouspohjalle. Kumpaakaan ei onneksi tarvitse lähteä rustimaan alusta alkaen itse – ilmaisen toimeksiantosopimuspohjan löydät oman hallintapaneelin dokumenteista ja tarjouspohjan edut-osiosta.
  2. Toimeksiantotodistus
    Työskentelyyn käyttetty aika ja kevytyrittäjänä tienattu tulo on helppo osoittaa viranomaisille ja muille relevanteille tahoille toimeksiantotodistuksella. Todistuksesta käy ilmi, että olet käyttänyt palveluamme ja täten työllistänyt itsesi palvelun avulla. Kyseinen data voi olla mielenkiintoista koontia myös itselle. Lataa toimeksiantotodistus koneellesi suoraan omasta profiilista tai tulosta tarvittaessa.
  3. Tiimilaskutus
    Toisinaan työkeikka saatetaan toteuttaa yhdessä tuumin kollegojen kanssa. Tällöin helpoin tapa sekä kevytyrittäjälle että laskun saajalle on tiimilaskutus. Yksi tekijöistä luo laskun ilmoittaen samalla kunkin tekijän osuudet. Asiakas vastaanottaa ostamastaan palvelusta vain yhden laskun ja kukin tekijä saa oman osuutensa palkasta suoraan. Klikkaa tiimilaskutusta laskupohjalla.
  4. Edut
    Kevytyrittäjät nauttivat UKKO.fi:llä myös jatkuvasti päivittyvistä yhteistyöeduista. Etuihin lukeutuu mm. edullisempaa autonvuokrausta, edullisempia hotelliöitä, koulutusetuja, ensiapukoulutuksia ja paljon muuta. Kaikki edut löydät kootusti omasta hallintapaneelista.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä

Kirjoittaja Saara Teirivaara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Lue myös:

Täydelliset kotisivut ilmaiseksi

Kevytyrittäjän työkalupakki – Ajanhallinnan ohjelmat

Ilmainen kevytyrittäjyyskurssi

 

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjyys:

  • Yrittäjyys Suuri osa jouluisen Tuomaan markkinoiden osallistujista on pienyrittäjiä - Kävimme jututtamassa heitä!

    Jouluiset Tuomaan markkinat ovat tänä vuonna auki keskiviikkoon 22. joulukuuta saakka. Tapahtuma vetää mukaansa hyvin monipuolista yrittäjää – leipomoyrittäjistä kosmetiikan valmistajiin ja koruntekijöihin. Kävimme kyselemässä heidän fiiliksiään paikan päällä! Vuodesta 1994 asti järjestetyiden markkinoiden paikkana on viime vuosina ollut Senaatintori, mutta tällä kertaa ne pidetään poikkeuksellisesti meren äärellä Kauppatorilla. Yrittäjyyskoulumme suunnatessa paikan päälle katsastamaan fiiliksiä sää on Etelä-Suomen joulukuulle varsin…

    Lue lisää
  • Yrittäjyys Mikä on ammatinharjoittaja? – Suurin osa yrittäjistä mieltää itsensä ammatinharjoittajaksi

    Ammatinharjoittaja kuvaa monen yrittäjän identiteettiä. Yrittäjät ovat oman firmansa toimitusjohtajia, toiminimiyrittäjiä, yksityisiä elinkeinonharjoittajia, joskus jopa pakkoyrittäjiä. Kaikista eniten vastaajiin vetosi kuitenkin kuvaus ammatinharjoittaja, kertoo tuore markkinatutkimus. Mutta mikä on ammatinharjoittaja? Entäs itsenäisen ammatinharjoittajan määritelmä – oletko sinäkin ammatinharjoittaja verotus-mielessä? Itsenäinen ammatinharjoittaja määritelmä Ammatinharjoittajan kirjanpito – pakollinen paha? Yrittäjistä 61 % ei tavoittele kasvua Ammatinharjoittaja verotus Ammatinharjoittajan työttömyysturva Kuka voi ryhtyä…

    Lue lisää
  • Yrittäjyys Ketään ei lähtökohtaisesti kiinnosta yrityksesi – vakuuta heidät!

    Asiakkaiden hurmaaminen ei käy äkkiä. Useilla yrityksellä on mennyt jopa vuosia, ennen kuin ne ovat saaneet asiakkaiden huomion ja luottamuksen. Hurmaaminen ei tapahdu myöskään itsestään, vaan yrittäjän on paiskittava töitä sen eteen. Heillä on kuitenkin käytössään runsaasti keinoja, joilla yleisön vakuuttaminen onnistuu. Luettelemme tässä muutamia! Karu totuus on, että lähtökohtaisesti yrityksesi ei kiinnosta ketään. Jos mieleesi on siis juolahtanut mahtava…

    Lue lisää