Blogi

27.7.2018

Lomaltapaluu – näin selätät bluesin!

Lomaltapaluu blues vinkit

Herätyskello tärähti ja edellinen ilta venyi, koska elimistö oli vielä niin loma-aikataulussa. Heinäkuun loppu tuo monelle karkean lomaltapaluu-bluesin.

Heinäkuun helteet jättivät jo pelkkien lämpötilojen johdosta monille ikimustoisia kesämuistoja. Siksi töihin paluu voi tuntua yllättävänkin hämmentävältä ja asennoituminen työntouhuun vieraalta. Eikö pallogrilliä laitetakaan tänään tulille?

Miksi lomaltapaluu-blues ja miten siitä selviää?

Ei syytä huoleen, vaikka työstään nauttivana henkilönä kokisitkin nyt mökkimaisemista tulikuumaan (tai ilmastoinnin jäädyttämään) toimistoon pienenä kulttuurishokkina. Tämä on täysin normaalia, eikä missään nimessä tarkoita, ettei itse työ maistuisi jatkossakin. Herätyskellon aiheuttamiin sydämentykytyksiin tottuu taas hetkessä, kunhan noudattaa alla olevia ohjeita.

Ohessa myös tunnisteen #lomaltapaluu parasta antia suoraan Twitteristä, sillä mikäpä sen parempaa kuin vertaistuki!

Rauhoita aamu
Aamuvirkulle lomaltapaluu on todennäköisesti astetta helpompaa, mutta meille iltanuokkujille herätyskellon pärähdys on paitsi karu muistutus arkeenpaluusta, myös keskisormi lomalla vallan ottaneelle unirytmille. Ensimmäinen aamu kannattaakin (mahdollisuuksien mukaan) ottaa rauhallisesti – kenties voit saapua töihin tuntia myöhemmin ja nauttia aamukahvin rauhassa ajatuksia kasaillen. Samalla ehdit varmistaa, että kassista ei löydy erehdyksessä vaikka snorkkeli tai grillipihdit läppärin sijaan.

Lomaltapaluu vinkit

Lomaltapaluu vinkit

Jäädytä sähköposti vielä yhdeksi päiväksi
Jätä lomavastaaja päälle vielä yhdeksi päiväksi. Näin voit varata ensimmäisen päivän surutta jo kertyneiden sähköpostien perkaamiseen ja tulevan työviikon suunnitteluun ilman painetta napata saapuvat viestit heti kiinni. Jos inboxin luku todella näyttää tuhansia voi olla fiksuinta vilkuilla maileista läpi vain otsakkeet ja liputtaa niiden perusteilla oikeasti huomiotasi vaativat. Poista loput ja luota siihen, että jos jollain todella on sinulle asiaa, hän lähestynee toiseenkin kertaan.

Lomaltapaluu vinkit

Lomaltapaluu vinkit

Sovi itsellesi mieluista afterwork-tekemistä
Lomalta paluu voi tuntua raskaalta, etenkin jos sää ulkona muistuttaa edelleen loman ihanuudesta. Suunnittele ensimmäiselle työpäivän illalle jotakin sellaista tekemistä, josta oikeasti nautit. Työpäivän asiat eivät täytä koko ajatuskapasiteettia saman tien, kun ajatuksen valtaa toisinaan tuleva iltapiknik kaverin kanssa tai kotoilu hyvän ruoan merkeissä.

Satsaa parempaan lounaaseen
Sovi lounastreffit takuuvarmaan lounaspaikkaan. Lounaan merkeissä on helppo vaihtaa kuulumiset työkaverin kanssa. Jos haluat varmistaa lomafiiliksen, kannattaa tehdä lounaallekin pöytävaraus ja napata siten ulkoterassin paras pöytä. Hyvän ruuan merkeissä unohtuneet salasanat ja muut kootut selitykset vitkuttaa työhön ryhtymistä jäävät pian unholaan ja hommat maistuu taas!

Lomaltapaluu vinkit

Palauta myös kroppa lomalta
Monelle lomaltapaluu tarkoittaa usein myös istumiseen totuttelemista. Järvipulahdusten ja grillailun jälkeen kropalta menee todennäköisesti hetki tottua jälleen 8 tunnin istumamaratoniin. Muista siis liikkua vähintään kahvikoneelle säännöllisin väliajoin.

Lomaltapaluu

Älä siis huolehdi – lomaltapaluu on vaikeaa muillekin, vaikka itse työ mukavaa olisikin. Ole armollinen itsellesi ja muista, että nyt kun edellinen loma on lusittu voit innolla alkaa suunnittelemaan jo seuraavaa. Työt sujuvat kuin itsestään, kun seuraavat suunnitelmat siintävät motivaattorina mielessä!

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta