Blogi

15.1.2018

Mindy Mad Magnolia – ”Olen elinikäinen opiskelija ja asioiden tutkija”

VKY - Mindy Mad Magnolia

Kuka olet?

Olen performanssi- ja burleskiesiintyjä sekä burleskin ja ilmaisutaidon ohjaaja-opettaja Espoosta. Kotoisin olen Kotkan seudulta. Artistinimeni on Mindy Mad Magnolia.

Olen elinikäinen opiskelija ja asioiden tutkija – niimpä moni harrastukseni onkin elämän aikana muuttunut tavalla tai toisella ammatilliseksi. Niin myös esimerkiksi 16-vuotiaana aloitettu teatteriharrastus.

Harrastan myös valokuvausta, kuvataidenäyttelyissä käyntiä, käsitöitä sekä askartelua ja bändikeikoilla käymistä. Suosikkimusiikkiani onkin metalli. Lisäksi olen kiinnostunut Kalevalasta ja muinaissuomalaisuudesta.

Mitä teet?

Ohjaan burleskia muun muassa vapaan sivistystyön opistoissa ja esiinnyn itse erilaisissa burleskitapahtumissa. UKKO.fi-palvelua käytän juuri laskuttaessani burleski- ja performanssiesiintymisiä sekä työpajoja ympäri Suomen.

Lisäksi käytän UKKO.fi:tä laskuttaessani paria yrittäjää siitä, että pidän heidän työtilansa siistinä.

Kolmena päivänä viikossa taas autan ihmisiä kotipalvelutyöntekijänä heidän arjen kiireissään. Satunnaisesti toimin myös ohjaajana työpajatoiminnassa ja oppilaitoksissa.

Kevytyrittäjä Mindy Mad Magnolia / burleskitaiteilija

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

En osaa itse tehdä kirjanpitoa ja laskutuksia, joten luotan UKKO.fi-palveluun ja heidän taloushallinnon ammattilaisiinsa. Esiintymisiä ja ohjauksia on satunnaisesti – kesäisin ei esimerkiksi oikeastaan ollenkaan.

Minun ei siis kannata perustaa omaa yritystä.

Mieluummin maksan ammattilaiselle pienen korvauksen, kuin sählään raha-asioita itse.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Voisin melkein kysyä mitä tavallinen tarkoittaa. Työskentelyyni sisältyy paljon junissa ja busseissa vietettyä aikaa kohti keikkapaikkoja. Matkoilla kudon usein sukkia ja ehostan arkinaamani burleskihahmon överiin maskiin.

Matkustaessani ohjaustyön pariin teen usein ohjaussuunnitelmia ja kuuntelen musiikkia työskentelyä varten.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on, että tapaan uusia ihmisiä ja saan kiitosta osaamisestani. Erityisesti ilahduttaa nähdä, kuinka ohjattavat heittäytyvät leikkimään ja hassuttelemaan.

Esiintymisten jälkeen on puolestaan kiva, kun yleisö tulee kiittelemään muun muassa sanoin ”rohkeaa ja hauskaa”.

Kiitosta on aina ihana saada – oli työ sitten mikä tahansa.

Viiikon kevytyrittäjä / burleskitaiteilija

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Olen turhan vaatimaton markkinoinnin suhteen, joten siinä kaikista suurin kehittymisen paikka. Esiintyjänä taas pitää vain harjoitella enemmän. Toivoisinkin, että minulla olisi enemmän mahdollisuuksia kouluttautua.

Seuraava etappini harrastusten ammatiksi muuttamisessa on kouluttautua kuntonyrkkeilyohjaajaksi ja aloittaa kuntonyrkkeilyn ohjaaminen jo nuoruusvuodet ohittaneille liikkujille.

Olen melko nopeatempoinen ja tempperamenttinen ihminen, joten huomaan usein ohjatessani meneväni eteenpäin kuin pendolino. Yritänkin siis jatkuvasti opetella hidastamaan.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tehkää rohkeasti asioita, joita ette ehkä ole ikinä kuvitelleetkaan tekevänne. Työ tekijäänsä opettaa ja siinä ohessa voi suorittaa opintoja ja ammattitutkintoja.

Ryhdy kevytyrittäjäksi!
Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kommentit

 1. Petri sanoo:

  Pitäisi painottaa, että palvelumaksu on veroista vähennettävissä, eikä näin pienennä ansioita.
  Toinen painotuksen paikka on YEL-maksu, kannattaa maksaa ja kerryttää eläkettä, koska maksu on veroista vähennettävissä.

  1. Saara Teirivaara sanoo:

   Hei Petri

   Kiitos kommentistasi! Lisätietoa kevytyrittäjän verovähennyksistä löytyy helposti mm. täältä ja täältä.

   YEL-maksua tulee kevytyrittäjänä maksaa, kun työtulo on vähintään 7656,26 € (2018) 12 kk ajanjaksolla. Lisää työtulosta ja YEL-vakuutuksesta löytyy paljon paitsi blogistamme, myös usein kysyttyjen kysymysten YEL-osiosta.

   – Saara

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta