Mindy Mad Magnolia – “Olen elinikäinen opiskelija ja asioiden tutkija”

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja--mindymadmagnolia-burleski

Olen performanssi- ja burleskiesiintyjä sekä burleskin ja ilmaisutaidon ohjaaja-opettaja Espoosta. Kotoisin olen Kotkan seudulta. Artistinimeni on Mindy Mad Magnolia.

Olen elinikäinen opiskelija ja asioiden tutkija – niimpä moni harrastukseni onkin elämän aikana muuttunut tavalla tai toisella ammatilliseksi. Niin myös esimerkiksi 16-vuotiaana aloitettu teatteriharrastus.

Harrastan myös valokuvausta, kuvataidenäyttelyissä käyntiä, käsitöitä sekä askartelua ja bändikeikoilla käymistä. Suosikkimusiikkiani onkin metalli. Lisäksi olen kiinnostunut Kalevalasta ja muinaissuomalaisuudesta.

Mitä teet?

Ohjaan burleskia muun muassa vapaan sivistystyön opistoissa ja esiinnyn itse erilaisissa burleskitapahtumissa. UKKO.fi-palvelua käytän juuri laskuttaessani burleski- ja performanssiesiintymisiä sekä työpajoja ympäri Suomen.

Lisäksi käytän UKKO.fi:tä laskuttaessani paria yrittäjää siitä, että pidän heidän työtilansa siistinä.

Kolmena päivänä viikossa taas autan ihmisiä kotipalvelutyöntekijänä heidän arjen kiireissään. Satunnaisesti toimin myös ohjaajana työpajatoiminnassa ja oppilaitoksissa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

En osaa itse tehdä kirjanpitoa ja laskutuksia, joten luotan UKKO.fi-palveluun ja heidän taloushallinnon ammattilaisiinsa. Esiintymisiä ja ohjauksia on satunnaisesti – kesäisin ei esimerkiksi oikeastaan ollenkaan.

Minun ei siis kannata perustaa omaa yritystä. Mieluummin maksan ammattilaiselle pienen korvauksen, kuin sählään raha-asioita itse.

Mindy Mad Magnolia esiintymässä

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Voisin melkein kysyä mitä tavallinen tarkoittaa. Työskentelyyni sisältyy paljon junissa ja busseissa vietettyä aikaa kohti keikkapaikkoja. Matkoilla kudon usein sukkia ja ehostan arkinaamani burleskihahmon överiin maskiin.

Matkustaessani ohjaustyön pariin teen usein ohjaussuunnitelmia ja kuuntelen musiikkia työskentelyä varten.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on, että tapaan uusia ihmisiä ja saan kiitosta osaamisestani. Erityisesti ilahduttaa nähdä, kuinka ohjattavat heittäytyvät leikkimään ja hassuttelemaan.

Esiintymisten jälkeen on puolestaan kiva, kun yleisö tulee kiittelemään muun muassa sanoin “rohkeaa ja hauskaa”.

Kiitosta on aina ihana saada – oli työ sitten mikä tahansa.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Olen turhan vaatimaton markkinoinnin suhteen, joten siinä kaikista suurin kehittymisen paikka. Esiintyjänä taas pitää vain harjoitella enemmän. Toivoisinkin, että minulla olisi enemmän mahdollisuuksia kouluttautua.

Seuraava etappini harrastusten ammatiksi muuttamisessa on kouluttautua kuntonyrkkeilyohjaajaksi ja aloittaa kuntonyrkkeilyn ohjaaminen jo nuoruusvuodet ohittaneille liikkujille.

Olen melko nopeatempoinen ja tempperamenttinen ihminen, joten huomaan usein ohjatessani meneväni eteenpäin kuin pendolino. Yritänkin siis jatkuvasti opetella hidastamaan.

Mindy Mad Magnolia kuva 3

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tehkää rohkeasti asioita, joita ette ehkä ole ikinä kuvitelleetkaan tekevänne. Työ tekijäänsä opettaa ja siinä ohessa voi suorittaa opintoja ja ammattitutkintoja.

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Satun yrittäjätarina: Kestävää hyvinvointia rakentamassa

  Nuorena rakensin elämääni kuten 80- ja 90-luvuilla tehtiin: yliopistoon ja sieltä uraputkeen. Vapauden kaipuuni vei kuitenkin pian voiton ja perustin ensimmäisen yritykseni vuonna 2001 (osakeyhtiön osakkuus, 1/3-osuudella). Lieneekö ollut se kuuluisa keski-iän kriisi, joka käynnisti vakavan itsetutkiskelun, joka johti vuonna 2014 osakuudestani luopumiseen, avioeroon ja uuden opiskeluun (mm. geronomi AMK). Halusin käyttää loppuelämäni johonkin merkitykselliseen, mutta en tiennyt vielä miten.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat YouTuben avulla täysipäiväiseksi yrittäjäksi – Kuukauden yrittäjä Eetu Pesonen

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Eetu Pesonen, netissä tuttavallisemmin eeddspeaks. Tuotan sisältöä Youtubeen ja muihin sosiaalisen median kanaviin. Jaan elämääni, arkeani, ajatuksiani ja kokemuksiani yli 300 000 seuraajalle Youtubessa jo kahdeksatta vuotta. Olen vuosien saatossa rakentanut eeddspeaks brändiäni siihen pisteeseen, että voin täysipäiväisesti elättää itseni sen avulla. Toteutan paljon kaupallisia yhteistöitä eli mainossisältöjen tuottamista kanavissani sekä puhujaesiintymisiä erilaisissa tapahtumissa.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tiina Lindström muuttaa tiloja toimiviksi ja kauniiksi kevytyrittäjänä

  Olen Tiina Lindström, sisustaja, sisustussuunnittelija, projektinvetäjä ja remontoija Siuntiosta. Asun maalla omakotitalossa yhdessä avopuolisoni ja kissani kanssa. Luonto ympärilläni saa minut voimaan hyvin Tutkin jo opintojen aikana, miten voisin työllistää itseni, niin ettei nyt ihan heti tarvitsisi perustaa omaa yritystä. Kevytyrittäjyys mahdollistaisi tämän! Mitä teet? Teen sisustuksia ja remontteja. Olin esimerkiksi pääsuunnittelijana ja koko projektinvetäjänä kesän mittaisessa toimistosuunnitteluprojektissa. 140m² toimisto…

  Lue lisää