Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Mindy Mad Magnolia – “Olen elinikäinen opiskelija ja asioiden tutkija”

viikon-kevytyrittaja--mindymadmagnolia-burleski

Olen performanssi- ja burleskiesiintyjä sekä burleskin ja ilmaisutaidon ohjaaja-opettaja Espoosta. Kotoisin olen Kotkan seudulta. Artistinimeni on Mindy Mad Magnolia.

Olen elinikäinen opiskelija ja asioiden tutkija – niimpä moni harrastukseni onkin elämän aikana muuttunut tavalla tai toisella ammatilliseksi. Niin myös esimerkiksi 16-vuotiaana aloitettu teatteriharrastus.

Harrastan myös valokuvausta, kuvataidenäyttelyissä käyntiä, käsitöitä sekä askartelua ja bändikeikoilla käymistä. Suosikkimusiikkiani onkin metalli. Lisäksi olen kiinnostunut Kalevalasta ja muinaissuomalaisuudesta.

Mitä teet?

Ohjaan burleskia muun muassa vapaan sivistystyön opistoissa ja esiinnyn itse erilaisissa burleskitapahtumissa. UKKO.fi-palvelua käytän juuri laskuttaessani burleski- ja performanssiesiintymisiä sekä työpajoja ympäri Suomen.

Lisäksi käytän UKKO.fi:tä laskuttaessani paria yrittäjää siitä, että pidän heidän työtilansa siistinä.

Kolmena päivänä viikossa taas autan ihmisiä kotipalvelutyöntekijänä heidän arjen kiireissään. Satunnaisesti toimin myös ohjaajana työpajatoiminnassa ja oppilaitoksissa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

En osaa itse tehdä kirjanpitoa ja laskutuksia, joten luotan UKKO.fi-palveluun ja heidän taloushallinnon ammattilaisiinsa. Esiintymisiä ja ohjauksia on satunnaisesti – kesäisin ei esimerkiksi oikeastaan ollenkaan.

Minun ei siis kannata perustaa omaa yritystä. Mieluummin maksan ammattilaiselle pienen korvauksen, kuin sählään raha-asioita itse.

Mindy Mad Magnolia esiintymässä

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Voisin melkein kysyä mitä tavallinen tarkoittaa. Työskentelyyni sisältyy paljon junissa ja busseissa vietettyä aikaa kohti keikkapaikkoja. Matkoilla kudon usein sukkia ja ehostan arkinaamani burleskihahmon överiin maskiin.

Matkustaessani ohjaustyön pariin teen usein ohjaussuunnitelmia ja kuuntelen musiikkia työskentelyä varten.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on, että tapaan uusia ihmisiä ja saan kiitosta osaamisestani. Erityisesti ilahduttaa nähdä, kuinka ohjattavat heittäytyvät leikkimään ja hassuttelemaan.

Esiintymisten jälkeen on puolestaan kiva, kun yleisö tulee kiittelemään muun muassa sanoin “rohkeaa ja hauskaa”.

Kiitosta on aina ihana saada – oli työ sitten mikä tahansa.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Olen turhan vaatimaton markkinoinnin suhteen, joten siinä kaikista suurin kehittymisen paikka. Esiintyjänä taas pitää vain harjoitella enemmän. Toivoisinkin, että minulla olisi enemmän mahdollisuuksia kouluttautua.

Seuraava etappini harrastusten ammatiksi muuttamisessa on kouluttautua kuntonyrkkeilyohjaajaksi ja aloittaa kuntonyrkkeilyn ohjaaminen jo nuoruusvuodet ohittaneille liikkujille.

Olen melko nopeatempoinen ja tempperamenttinen ihminen, joten huomaan usein ohjatessani meneväni eteenpäin kuin pendolino. Yritänkin siis jatkuvasti opetella hidastamaan.

Mindy Mad Magnolia kuva 3

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tehkää rohkeasti asioita, joita ette ehkä ole ikinä kuvitelleetkaan tekevänne. Työ tekijäänsä opettaa ja siinä ohessa voi suorittaa opintoja ja ammattitutkintoja.

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Tarmo Majasaari: ”Yrittäjä tuulettaa isommin”

  Joensuulainen Tarmo Majasaari on kokenut mainonnan suunnittelija ja visuaalinen suunnittelija. Alalle hän päätyi graafisen viestinnän opintojen kautta jo 2000-luvun alkupuolella. Tarmo valmistui Kuopiosta medianomiksi ja kääri heti hihat mainosalan töissä. Työurallansa Tarmo on ehtinyt työskennellä useassa eri mainosalan toimistossa. Toisten toimistossa työskentelyn Tarmo on nyt vaihtanut yrittäjyyteen: ”Itse olen tietoisesti pyrkinyt välttämään termin mainostoimisto käyttämistä, koska teen töitä yksin. Näen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme Moona Kansanen tarjoaa kestävää designia kierrätysfarkuista

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Moona Kansanen ja olen toiminut yrittäjänä tämän vuoden tammikuusta lähtien Piece of Jeans yrityksessäni. Yritykseni tarjoaa kestävää muotia ja asusteita naisille. Materiaalina käytämme kierrätettyjä farkkuja. Yrityksessäni hoidan ompelijoiden koordinointia, vaatesuunnittelua, asiakaspalvelua, markkinointia sekä verkkosivujen ja verkkokaupan ylläpitoa. Opiskelen tällä hetkellä myös Tampereen yliopistossa arkkitehdiksi ja yritystoimintani lisäksi työskentelen arkkitehtitoimistossa. Miten päädyit yrittäjäksi? Ajauduin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Wicked Violetta opettaa pooserausta ja tanssia — “Tärkein tavoitteeni on saada naiset rakastumaan itseensä”

  Kuvat: Sami Nurmi Olen 35-vuotias oman elämäni My Little Pony. Pidän kaikesta vähän sekopäisestä ja oudosta. Vedän Bombshell-intensiivitunteja sekä viikkotunteja syyslukukaudella Akaan Toijalassa sekä Kangasalla. Luonteeltani olen ehkä hivenen äkkipikainen ja kyllästyn, jos mitään ei tapahdu, vaikka rutiinit tietyin paikoin ovatkin paikallaan. Valmistuin vuonna 2003 artesaaniksi ja olenkin toiminut myös käsityöläisyrittäjänä. Askartelu, maalaus ja muu vie edelleen paljon aikaani —…

  Lue lisää