Mindy Mad Magnolia – “Olen elinikäinen opiskelija ja asioiden tutkija”

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja--mindymadmagnolia-burleski

Olen performanssi- ja burleskiesiintyjä sekä burleskin ja ilmaisutaidon ohjaaja-opettaja Espoosta. Kotoisin olen Kotkan seudulta. Artistinimeni on Mindy Mad Magnolia.

Olen elinikäinen opiskelija ja asioiden tutkija – niimpä moni harrastukseni onkin elämän aikana muuttunut tavalla tai toisella ammatilliseksi. Niin myös esimerkiksi 16-vuotiaana aloitettu teatteriharrastus.

Harrastan myös valokuvausta, kuvataidenäyttelyissä käyntiä, käsitöitä sekä askartelua ja bändikeikoilla käymistä. Suosikkimusiikkiani onkin metalli. Lisäksi olen kiinnostunut Kalevalasta ja muinaissuomalaisuudesta.

Mitä teet?

Ohjaan burleskia muun muassa vapaan sivistystyön opistoissa ja esiinnyn itse erilaisissa burleskitapahtumissa. UKKO.fi-palvelua käytän juuri laskuttaessani burleski- ja performanssiesiintymisiä sekä työpajoja ympäri Suomen.

Lisäksi käytän UKKO.fi:tä laskuttaessani paria yrittäjää siitä, että pidän heidän työtilansa siistinä.

Kolmena päivänä viikossa taas autan ihmisiä kotipalvelutyöntekijänä heidän arjen kiireissään. Satunnaisesti toimin myös ohjaajana työpajatoiminnassa ja oppilaitoksissa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

En osaa itse tehdä kirjanpitoa ja laskutuksia, joten luotan UKKO.fi-palveluun ja heidän taloushallinnon ammattilaisiinsa. Esiintymisiä ja ohjauksia on satunnaisesti – kesäisin ei esimerkiksi oikeastaan ollenkaan.

Minun ei siis kannata perustaa omaa yritystä. Mieluummin maksan ammattilaiselle pienen korvauksen, kuin sählään raha-asioita itse.

Mindy Mad Magnolia esiintymässä

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Voisin melkein kysyä mitä tavallinen tarkoittaa. Työskentelyyni sisältyy paljon junissa ja busseissa vietettyä aikaa kohti keikkapaikkoja. Matkoilla kudon usein sukkia ja ehostan arkinaamani burleskihahmon överiin maskiin.

Matkustaessani ohjaustyön pariin teen usein ohjaussuunnitelmia ja kuuntelen musiikkia työskentelyä varten.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on, että tapaan uusia ihmisiä ja saan kiitosta osaamisestani. Erityisesti ilahduttaa nähdä, kuinka ohjattavat heittäytyvät leikkimään ja hassuttelemaan.

Esiintymisten jälkeen on puolestaan kiva, kun yleisö tulee kiittelemään muun muassa sanoin “rohkeaa ja hauskaa”.

Kiitosta on aina ihana saada – oli työ sitten mikä tahansa.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Olen turhan vaatimaton markkinoinnin suhteen, joten siinä kaikista suurin kehittymisen paikka. Esiintyjänä taas pitää vain harjoitella enemmän. Toivoisinkin, että minulla olisi enemmän mahdollisuuksia kouluttautua.

Seuraava etappini harrastusten ammatiksi muuttamisessa on kouluttautua kuntonyrkkeilyohjaajaksi ja aloittaa kuntonyrkkeilyn ohjaaminen jo nuoruusvuodet ohittaneille liikkujille.

Olen melko nopeatempoinen ja tempperamenttinen ihminen, joten huomaan usein ohjatessani meneväni eteenpäin kuin pendolino. Yritänkin siis jatkuvasti opetella hidastamaan.

Mindy Mad Magnolia kuva 3

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tehkää rohkeasti asioita, joita ette ehkä ole ikinä kuvitelleetkaan tekevänne. Työ tekijäänsä opettaa ja siinä ohessa voi suorittaa opintoja ja ammattitutkintoja.

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Sisustuskirvesmies Timo löysi uutta intoa remontoimiseen kevytyrittäjyyden avulla

  Kajaanilainen Timo Leinonen on tehnyt lähes 30-vuotisen urapolkunsa saneeraustöiden parissa. Hänen mielenkiintonsa remontointia kohtaan alkoi 17-vuotiaana, ja näkyy hänen harrastuksissaankin: vapaa-ajalla hän tekee moottoripyörärakentelua. Kevytyrittäjänä Timo on toiminut nelisen vuotta ja kokee saavansa tehdä työtä, josta todella pitää. Töitä on monipuolisesti eri paikoissa ja päivät vaihtelevat. Yrittäjänä Timolle ovat tärkeitä tyytyväiset asiakkaat ja oman remontointijäljen näkeminen. Myös positiiviset asiakaspalautteet ja…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Elmeri Härkönen, eli Dr. Bokeh, järjestää valokuvausretkiä

  Olen Elmeri Härkönen, valokuvaaja, kirjailija, elokuvakäsikirjoittaja, graafikko ja jatkuvasti itseäni kehittävä suhteellisen onnellinen ihminen, oikea persoona. Mitä teet? Olen toiminut media-alalla jo yli 25 vuotta. Perustin taannoin muutamia hyvin ja huonosti menestyneitä IT- ja pelialan yrityksiä. Pidin seitsemän vuoden tauon yrittämisestä, jolloin itseopiskelin muun muassa mediaa, elokuvakäsikirjoitusta ja valokuvausta. Nyt olen kevytyrittäjä. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Kaikista harrastuksistani valokuvaus on avannut…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jani tarjoaa kitaratunteja kaikenikäisille ja eritaitoisille!

  Valokuvaaja: Mari Manninen Hei! Olen Jani Kilponen, 29-vuotias kitaristi ja laulaja itä-Helsingistä. Olen itseoppinut muusikko, joka on saanut oppia lukuisilta musiikkipedagogian ammattilaisilta. Minulla on useamman vuoden kokemus kitaransoitosta, live-esiintymisestä, laulujen kirjoittamisesta sekä soitonopetuksesta. Omia tuotoksiani voit kuunnella Facebookissa ja Instagramissa: @janiartist @kaspiankaski @kitaratuntejanuorille Mitä teet? Tarjoan kitaratunteja kaiken ikäisille, tällä hetkellä suurimpana kohderyhmänä ovat nuoret ja nuoret aikuiset. Opetettavieni ei…

  Lue lisää