Blogi

13.9.2016

15-vuotias taikuri Aatu Itkonen on viikon kevytyrittäjä

Kuka olet?

Olen 15-vuotias Kouvolassa asusteleva taikuri. Käyn tälllä hetkellä Kouvolan yhteiskoulussa 9M-(musiikki)luokkaa. Olen esiintynyt aktiivisesti ympäri Kymenlaaksoa ja Etelä-Karjalaa jo kolmen vuoden ajan. Nykyään kierrän taikurina erilaissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa eri puolilla Suomea.

Mitä teet?

Teen taikurikeikkoja nykyään jo ihan ympäri Suomea. Esiintymispaikkoihini kuuluvat muun muassa syntymäpäivät, kauppakeskukset, yhdistysten juhlat, kaupunkitapahtumat, festivaalit, isot yleisötapahtumat ja ravintolat.

Isoimmat keikkani ovat olleet Kouvolan jäähallilla Kympinnainen-tapahtuman yhteydessä, Ylen Nenäpäivä show Tampereella, Itä-Länsi-pesäpallotapahtuma sekä erilaiset festarit eri puolilla Suomea. Tein ensimmäisenä vuonna noin 30–40 keikkaa ja pelkästään vuoden 2015 marras- ja joulukuussa yhteensä noin 30 esitystä. Viime vuodelta esityksiä kertyi noin 80–90 eli melkein 100 keikkaa vuodessa! Näistä iso osa oli pikkujouluja, juhlia ja erilaisia kaupunkitapahtumia.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun huomasin laskutuksen olevan tarpeellinen esimerkiksi yritysasiakkaille, jotka eivät voi muuten maksaa esiintymispalkkiota.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni kuuntelemaan ja keskittymään enemmmän. Olen myös huono odottamaan asioita.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa tässä on se, kun näkee ihmisten viihtyvän ja nauttivan taikurin esityksestä. Myös ihmisten reaktiot esimerkiksi temppuihin ovat hauskaa katseltavaa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen “keikkapäivä” minulla menee näin:

Minulla on etukäteen tiedossa missä pitää olla ja mihin aikaan. Tiedän myös mitä teen ja kuinka kauan minulle on varattu siihen aikaa.

Saavun tapahtumapaikalle ja heitän settini, mahdollisesti lavalla. Poistun lavalta ja jaan esimerkiksi ilmapalloja tai muuta sellaista, mitä yleisö toivoo.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Itse 15-vuotiaana voin sanoa, että kevytyrittäminen ei ole iästä kiinni, vaan omasta innostuksesta ja mielenkinnosta! Voisiko laskuttaminen enään helpompaa olla? Ei! Kevytyrittäminen laskutuspalvelussa on kyllä yksinkertaista ja viisasta!

Lisätietoa Aatun taikuudesta:

Taikuri Aatu Itkosen kotisivut
Taikuri Aatu Itkosen Facebook-sivut

(Vaikka Aatu onkin kerryttänyt kokemusta taikurina jo useamman vuoden, on hän työskennellyt UKKO.fi-palvelun kautta vasta 15 vuotta täytettyään.)

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.