Blogi

4.9.2017

Tiina haastaa itseään luovuuden koko kirjossa – “tämä on ketterä tapa toimia”

Arkkitehti

Kuka olet?

Olen Tiina Olli, arkkitehti, tanssinopettaja ja koreografi, joka uteliaana ja monista asioista kiinnostuneena on ehtinyt haastaa itseään laajasti taiteen ja luovuuden koko kirjossa.

Mitä teet?

Päätyökseni teen arkkitehtisuunnittelua, mutta sen ohella opetan tanssia vauvasta vaariin säännöllisillä viikkotunneilla, vedän tanssiin ja luovuuteen liittyviä työpajoja, koreografioin tanssiteoksia sekä valmennan tanssiryhmiä.

Tanssiteoksiini liittyy myös teoksen visuaalista ja teknistä suunnittelua; valot, puvut, maskeeraus sekä lavasteet, jotka pääsääntöisesti suunnittelen ja toteutan myös itse.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Suurimman osan työstäni teen palkkatyöläisenä, mutta kevytyrittäjänä voin tarjota osaamistani myös niille asiakkaille, jotka haluavat ostamistaan palveluista laskun. Toiminnan ollessa vielä melko pienimuotoista, tarjoaa kevytyrittäjyys myös omaa yritystä ketterämmän ja huolettomamman tavan toimia.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Eri projektien vaiheista riippuen päivään saattaa kuulua suunnittelukokouksia, työmaakäyntejä, mallintamista, presentaatio-materiaalien tuottamista sekä esimerkiksi kuvankäsittelyä. Kun itse voi päättää milloin ja missä työn suorittaa, lomittuu sen tekeminen mukavasti arjen keskelle. Tanssikuvioita voi hahmotella lieden ääressä perheelle kokkaillessa ja illan tanssituntien soittolistat syntyvät puolestaan esimerkiksi lapsen harrastukseen kuskaamisen lomassa.

Tiina

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa sekä jaettu oppimisen ja oivaltamisen ilo. Hienoa on myös monipuolisuus sekä se, että voi laajalla rintamalla tehdä kaikkea sitä missä kokee olevansa hyvä. Siitä saa voimavaroja ja joka päivä oppii jotakin uutta.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Arkkitehtuurissa ekologinen rakentaminen, toimiva ja asukaslähtöinen tilankäyttö, hengittävä rakenne ja laadukas sisäilma ovat itselleni tärkeitä seikkoja ja niissä pyrin myös kehittämään itseäni jatkuvasti.

Tanssinopetuksessa pyrin puolestaan kehittämään opetusmetodejani oppilaan omaa luovuutta vahvistaviksi.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Ainakin minulle, kevytyrittäjyys on osoittautunut todella oivalliseksi tavaksi kokeilla omien siipien kantavuutta yrittäjänä. Kevytyrittäjyys avaa myös mahdollisuuksia luoda harrastuksesta tai muusta intohimon kohteesta itsellensä mieluisan työn.

Hyppää siis rohkeasti mukaan!

Tiinan Tanssipajaan voit tutustua täällä sekä Facebookissa.

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.