Blogi

26.8.2019

Tuukka Taponen on kunnianhimoinen karting-kuski, joka hoitaa itse sponsorisopimuksensa

Vähän aikaa sitten UKKO.fi-toimistolle tuli yllättävä puhelu. Soittaja oli 12-vuotias lohjalainen karting-kuski Tuukka Taponen, joka tiedusteli, olisimmeko halukkaita sponsoriyhteistyöhön.

Meistä tämä kuulosti mainiolta, ja kutsuimmekin Tuukan ja hänen äitinsä Satu Taposen vierailulle toimistollemme! Tuukan haastattelun voit kuunnella tämän kirjoituksen lopusta.

Tuukka suhtautuu karting-uraansa suurella kunnianhimolla, ja se näkyy. Hänen kymmenvuotinen uransa on pitänyt sisällään runsaasti menestystä: Tuukka on voittanut useita luokkia, ja muun muassa vuoden 2017 Suomen juniorimestaruuskilpailuissa hän sijoittui ensimmäiseksi. Vuoden 2018 SM-kilpailuissa hän voitti pronssia OK-junior-luokassa.

Tänä vuonna Tuukka varmisti jo kauden puolivälin jälkeen Suomen mestaruuden samassa luokassa. Tuukka osallistui ensimmäisen kerran myös EM-sarjaan ja voitti ensimmäisen osakilpailun Ranskassa näytöstyyliin. Lopullisessa sarjassa sijoitus oli hieno neljäs, osallistujia ollessa lähes sata ympäri maailman!

Karting on sujuva osa arkea

Lajin pariin Tuukka päätyi vain parivuotiaana. Siihen hänet tutustutti isä Marko Taponen, joka on niin ikään innostunut autourheilusta.

”Isä on harrastanut jokamiehenluokkaa. Hän osti minulle myös ensimmäisen autoni”, Tuukka kertoo.

Nyt Tuukka on kokenut kuski, joka hoitaa yhteistyökumppaniasioitaan oma-aloitteisesti. Harrastus vie ison osan arjesta, mutta hänen mukaansa tasapainottelu kartingin ja koulun välillä on toistaiseksi sujunut hyvin – myös sosiaaliselta puoleltaan.

”Kavereita on tullut kartingin kautta paljon varsinkin täällä Suomessa. Ulkomaillakin olen tutustunut pariin, ja heitä tulee nähtyä aina kisapaikoilla.”

Tavoitteena formulat

Tuukka on saanut harrastuksensa kautta tutustua myös Keski-Eurooppaan, missä kilpailuja järjestetään paljon. Kisamatkoja on toisinaan jopa viikoittain, ja ne kohdistuvat varsinkin Italiaan ja Ranskaan. Kulttuurin ohella hän on päässyt tutustumaan paikallisiin ajotyyleihin, jotka ovat Suomen otteita selvästi rajumpia.

”Kylkiosumaa saa esimerkiksi ottaa enemmän.”

Kunnianhimoisella nuorella on selkeä määränpää, jota kohti hän pyrkii määrätietoisesti.

”Tavoitteeni on olla seuraava suomalainen F1-maailmanmestari. Siihen on tietysti vielä matkaa, ja töitä on tehtävä!”

Tuukka kilpailee seuraavaksi kartingin MM-kisoissa, jotka järjestetään Alahärmän PowerParkissa 5.–8. syyskuuta! Tapahtuma on ainutlaatuinen myös suomalaisittain, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun MM-kisat saatiin Suomeen. Esikisat käydään 24.–25.8. samalla radalla, joissa lohjalainen Tuukka on myös mukana.

Milla Alhanen
Kirjoittaja

Milla-Maria Alhanen

Milla-Maria on Porista kotoisin oleva, sittemmin espoolaistunut kynäniekka, joka inspiroituu vaikuttavista viestinnän ilmiöistä, koukuttavasta tarinankerronnasta sekä lennokkaista keskusteluista. Hän pyrkii pitämään tasapainon luovan tiimityön ja itsenäisen flow-tilan välillä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.