Blogi

21.11.2016

Valokuvaaja-Jenna arvostaa kevytyrittämisessä vaihtelevuutta

Kuka olet?

Olen helsinkiläinen freelance-valokuvaaja Jenna. Olen valmistunut ammattivalokuvaajaksi kaksi vuotta sitten Pekka Halosen akatemiasta, valokuvausta kokonaisuudessaan on takana kuutisen vuotta.

Mitä teet?

Valokuvaan pääasiassa tapahtumia, henkilökuvia ja ruokaa laidasta laitaan, sekä yksityisille että yrityksille. Yksityisille olen kuvannu pääasiassa häitä. Yrityspuolella erilaiset tapahtumat ovat ominta alaani aina pikkujouluista yksityistilaisuuksiin, myös ruokakuvaus nostaa jatkuvasti päätään.

Suurimpia asiakkaitani ovat tähän mennessä olleet MTV3 ja Music Finland. Näistä ensimmäiselle kuvasin promokuvat ja Music Finlandille dokumentoin heidän järjestämänsä kolmipäiväisen musiikkitapahtuman.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun huomasin, että yritysasiakkaita saadakseni minun on voitava laskuttaa. Myös yksityiset henkilöt ovat hyötyneet laskutuspalvelusta, silloin he voivat olla varmoja ettei työtä tehdä pimeänä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin olla parempi markkinoimaan itseäni, valokuvaajana on nykyään erittäin tärkeää hallita eri sosiaalisen median kanavat ja brändätä itsensä oikein. Hyväkin valokuvaaja voi jäädä ilman keikkaa, jos markkinointi on pielessä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on itsenäisyys ja vapaus valita milloin työskentelen. Pidän myös siitä, että työpäiväni ovat vaihtelevia. Myös mahdollisuudet päästä työn puolesta paikkoihin, joihin ei normaalisti pääsisi, ovat osa työni hienoutta. Olen ollut kuvaamassa muun muassa vesitornin katolla ja dokumentoinut päivän ajan rockbändin keikkakiertuetta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää ei olekaan, mutta esimerkiksi hääpäivän kuvaus voisi sujua näin:

Saavun kirkolle 45 minuuttia ennen vihkimistä. Kuvaan vihkimisen ja joissakin tapauksissa vihkimisen jälkeen käymme parin kanssa ottamassa heistä potretit häävieraiden siirtyessä juhlapaikalle. Siirrymme juhlapaikalle ja dokumentoin tapahtumia ruokailua lukuunottamatta sovittuun ajankohtaan asti. Toisinaan hääpäivien kuvaukset venyvät jopa 12 tuntisiksi. Kotona puran kuvat koneelle ja valitsen parhaat otokset kuvienkäsittelyyn. Asiakkaat saavat yksilöllisesti käsitellyt kuvat noin viikon kuluttua kuvauksesta riippuen muiden töideni määrästä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Laskutuspalvelun kautta kannattaa rauhassa kokeilla siipiään yrittäjänä ilman paperisotkuja.

Jennaan ja hänen töihinsä voi tutustua tarkemmin hänen verkkosivuillaan sekä Facebookissa.

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.