Blogi

5.3.2019

Viikon kevytyrittäjämme Krista on Ihmemutsi, joka vloggaa elämän pienistä hyvistä asioista

Kuka olet?

Olen Krista, 36-vuotias keravalainen äiti ja vaimo sekä videovloggaaja sekä varhaiskasvattaja.

Sain ensimmäisen yhteistyötarjouksen YouTuben kautta. En alkuun oikein tiennyt mitä tehdä. Otin yhteyttä UKKO.fi:hin ja siitä se sitten lähti.

Mitä teet?

Teen videoita YouTube-kanavalle nimeltä Ihmemutsi.

Kanava on lifestylekanava ja teen videoita asioista, jotka kiinnostavat minua, kuten erityislapsen vanhemmuus, minimalismi, eettinen kuluttaminen sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi. Opettelen kierrättämään, hymyilemään enemmän, nauttimaan rakkaudesta ja ystävyydestä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Sain ensimmäisen yhteistyötarjouksen You Tuben kautta. En alkuun oikein tiennyt mitä tehdä. Otin yhteyttä UKKO.fi:hin ja siitä se sitten lähti.

Sain apuja ja laskutus yhteistyökumppanin kanssa oli vaivatonta. Teen siis videoita pääelinkeinoni rinnalla.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Jos on arkipäivä, eli menen päiväkodille ”oikean työni” pariin, niin herään kello 6. Laitan lapset kouluun ja lähden itse ajelemaan töihin. Päiväkodin työ on nopeatempoista, joten sivutoimi unohtuu siinä ja keskityn lapsiin.

Kahvitauolla usein saatan tehdä YouTubeen liittyviä juttuja, kuten lisään kuvan Instagramiin, vastaan kommenteihin tai mahdollisiin meileihin.

Työpäivän jälkeen menen kotiin, teen päivällistä ja vietän aikaa perheeni kanssa. Illalla jatkan sometusta ja videoiden suunnittelua.

Viikonloppuna, kun ei ole päiväkodille menoa, keksityn perheeseeni ja mahdollisesti kuvaan lasten kanssa MyDay- eli minun päivä -tyyppistä videota. Viikonloppuaamuisin tai -iltaisin edition videoita ja lataan niitä YouTubeen.

Otan tuoteyhteistöitä  vain tuotteista, joista oikeasti tykkään ja teen videoita vain aiheista, jotka oikeasti kiinnostavat minua.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Videoiden tekemisessä vain taivas on rajana. Saan toteuttaa itseäni juuri niin kuin haluan.

Otan tuoteyhteistöitä  vain tuotteista, joista oikeasti tykkään ja teen videoita vain aiheista, jotka oikeasti kiinnostavat minua.

Hienoa on vapaus tehdä mitä haluan ja se, että pääsen vaikuttamaan muun muassa nuoriin ihmisiin, koska suurin osa kanavani tilaajista on alle 20-vuotiaita.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää editointitaitojani ja viilata vielä sosiaalisen median taitojani. Joka päivä opin jotain uutta; olen silmät avoinna kaikelle uudelle ja aina valmis uuden oppimiselle.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tee sitä mitä rakastat!

Aloita Ihmemutsin seuraaminen YouTubessa, Instagramissa, Facebookissa, Pinterestissä ja Twitterissä. Käy myös lukemassa Ihmemutsin kuulumisia hänen blogistaan!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

pauliina
Kirjoittaja

Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta

Mari Tastula

Mari Tastula laittaa yrityksen kerralla kuntoon

Kuka olet? Olen erilaisissa hankkeissa, kansainvälisissä ja kotimaisissa yrityksissä, myynnin ja markkinoinnin parissa työkokemuksensa hankkinut ”hands-on”-nainen. Monessa liemessä minua on keitetty ja pitkään marinoitu...
23.3.2020 Lue lisää »