Blogi

14.2.2019

Yhteisöllinen työpaikka on hyvä työpaikka – myös yksinyrittäjä kaipaa yhteisöä ympärilleen

yhteisöllisyys

Töissä pitää nykyisin olla kivaa. Työpaikan yhteisöllisyys ja hyvä ilmapiiri ovat nykyisessä työelämässä jo lähes itsestäänselvyyksiä, jos organisaatioon halutaan houkutella alan huippuosaajia.

Jos työntekijä ei viihdy töissä, saa kaipaamaansa tukea tai pääse riittävällä tavalla vaikuttamaan itseään ja työyhteisöään koskeviin asioihin, hän vaihtaa työpaikkaa tai ryhtyy yrittäjäksi, vaikka työn sisältö itsessään olisikin mielekästä ja sopivan haastavaa.

Yksi työpaikan isoimmista vetovoimatekijöistä on työpaikan lämmin ja yhteisöllinen ilmapiiri. Onnellinen työntekijä on tuottava työntekijä ja yhteisöön kuuluminen sekä yhteisöllisyyden tunteminen parantavat kommunikaatiota ja saavat työntekijät auttamaan toisiaan.

Kevytyrittäjäkin kaipaa yhteisöä ja työkavereita

Kevytyrittäjät ovat omissa töissään usein hyvin yksin. Vaikka oma työ tuntuu palkitsevalta ja tuottaa riemunkiljahduksia, voi se silti tuntua tyhjältä, jos ei ole ketään kenen kanssa jakaa työpäivän onnistumiset.

ystävänpäivä yhteisö

Moni yksinyrittäjä kaipaakin rinnalleen työkaveria, jonka kanssa punnita haasteita ja juhlia voitttoja. Jos oma työ ei mahdollista työntekijän palkkaamista tai kanssayrittäjän ottamista mukaan omaan bisnekseen, kannattaa yrittää muilla tavoin luoda ympärilleen omanlaista yhteisöä.

Verkostoituminen oman alueen yrittäjien kanssa on yksi oivallinen keino. Erityisesti kannattaa suosia kasvokkaisia tapaamisia. Olisiko omalla alueellasi yrittäjäverkostoa, jonka toimintaan voisit mennä mukaan? Tai voisitko kutsua lähialueen yrittäjät vieraaksesi, jotta pääsisitte jakamaan ajatuksia?

Erilaiset yhteisölliset työtilat yleistyvät räjähdysmäisesti. Ne ovat oivia paikkoja tavata samanhenkisiä ihmisiä – coworking-tilat kokoavat saman katon alle itsenäisiä timanttisia osaajia, jotka kaipaavat kuitenkin lounasseuraa tai kollegojen keskistä ajatusten vaihtoa työpäivän aikana.

UKKO.fi on mainio työyhteisö

Myös UKKO.fi on omanlaisensa, mainio työyhteisö. Olemme kasvaneet yrityksenä viime vuosina hurjaa vauhtia ja sen myötä olemme saaneet ison joukon uusia, ihania työkavereita.

Töissä hassutellaan, jekkuillaan, nauretaan ja tehdään ahkerasti töitä, mutta pilke silmäkulmassa. Joustavan työn ansiosta moni tekee etätöitä ainakin silloin tällöin; toimistolle tuleminen ja kollegoiden näkeminen on kuitenkin jotain, jota aina etätöissä kaipaa.

Spontaanit aivoriihet kesken työpäivän tai naurun täyttämät (ja joskus hieman venähtävät) lounaat tekevät työpäivistä toimistolla astetta parempia.

Toimistollamme tapahtuu usein kaikkea kivaa, joka piristää arkeamme. Tänään olemme esimerkiksi herkutelleet ihanan kollegamme taiteilemilla vaaleanpunaisilla ja söpöillä kuppikakuilla.cupcakes ystävänpäivä yhteisöllisyys

Toivottavasti sinullakin on ihania työystäviä, jotka tuovat iloa arkiseen aherrukseen! Iloista ystävänpäivää!

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.