Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Arvot ohjaavat UKKO.fi:n arjen toimintaa

arvo_traktori_palikka

Vaikka olemme kirjanneet UKKO.fi:n arvot ylös vasta vähän aikaa sitten, ovat ne olleet läsnä tekemisissämme koko yrityksen olemassaolon ajan. Vaikka arvoja ei valittaisi, heijastavat ne yrityksen työntekijöiden toimintaa.

Toisaalta, vaikka arvot olisivatkin olemassa, mutta ne on valittu väärin perustein, voi olla ettei niille tee yhtään mitään. Miten arvot sitten tulisi valita ja mitä niillä oikein tehdään? Kerromme tässä postauksessa arvoista UKKO.fi:n omien arvojen kautta.

Mihin arvoja tarvitaan?

Arvot ohjaavat valintoja, joita teemme päivittäisessä työssämme. Käytämme niitä apuna eteemme tulevissa uusissa tilanteissa, joihin meillä ei ole valmista menettelytapaa, käytäntöä tai vastausta. UKKO.fi:n arvot ovat apuväline, joka on osa yrityksemme arkea ja ne näkyvät jokaisen työntekijämme toiminnassa.

UKKO.fi:n arvot antavat suuntaa yrityksemme kaikkeen toimintaa sekä siihen, kuinka suhtaudumme palvelumme käyttäjiin, heidän asiakkaisiinsa, yhteistyökumppaneihimme ja ympäröivään yhteiskuntaan.

Miten arvot valitaan?

Yrityksen arvoja ei kuulu valita sen mukaan, mitä toivotaan muiden ajattelevan yrityksestä. Tiettyjä arvoja ei myöskään pidä valita vain siksi, että ne kuulostavat hyviltä ja yleviltä. Arvojen on tarkoitus näkyä jokapäiväisinä tekoina, jolloin niitä ei tarvitse aina erikseen nostaa esiin, sillä ne välittyvät ulospäin muutenkin. Ei riitä, että arvoista tehtyä komea taulu roikkuu toimiston seinällä tai näkyy verkkosivuilla.

Miten yrityksen arvot siis kannattaa valita, jotta ne ovat muutakin kuin tärkeän kuuloisia sanoja seinällä?

Valittujen arvojen pitää merkitä henkilökunnalle jotain, jotta he voivat ottaa arvot ohjenuorikseen päivittäiseen tekemiseen. Tietysti vielä parempi on, jos tämä on toisin päin eli arvot on nostettu esiin arjen rutiineista.

Kahvikuppi jossa vaahdossa sydän

Myös jokainen kevytyrittäjä voi miettiä omalle toiminnalleen arvoja listaamalla asioita, joiden mukaan tulee toimimaan. Sanojen sijaan kannattaa miettiä tekoja, joiden avulla toiminta konkretisoituu ja näkyy asiakkaalle. Arvot ovat koodi, jonka avulla haluaisit omaa toimintaasi pyörittää ja joiden avulla saat valintoja tehdyksi hankalissa tilanteissa.

UKKO.fi:n omat arvot

UKKO.fi on työelämän muutoksen etujoukoissa kulkeva palvelu, joka haluaa, että Suomessa olisi enemmän kannattavia yrityksiä ja yrittäjiä, jotta ihmiset saisivat yhä enemmän tehdä sitä, mitä rakastavat. Palvelumme tarkoituksena on tehdä yrittäjämäisen toiminnan aloittamisesta mahdollisimman helppoa madaltamalla kynnystä lähteä tavoittelemaan omia unelmia.

Tee sitä mitä rakastat on ollut yrityksemme slogan jo useamman vuoden ajan. Siihen kiteytyykin olennaisesti sekä kevytyrittäjyyden työn ydin että UKKO.fi:n työntekijöiden toiminnan keskeisin ajatus. Yrittäjyys ja yrittäjämäinen tapa tehdä työtä kertovat meille ennen kaikkea siitä, että työn suorittaja on motivoinut, sitoutunut ja innoissaan siitä, mitä hän tekee.

Toivomme kaikille rohkeutta tavoitella omia unelmiaan. Kannustammekin kevytyrittäjiä sekä kollegoitamme rohkeisiin, kunnianhimoisiin ja omannäköisiin ratkaisuihin työssä ja elämässä.

Intohimo omaan työhön takaa myös jatkuvan kehittymisen. Me UKKO.fi:llä näemme työssämme jatkuvasti asioita, joita voimme tehdä vieläkin paremmin. Uskallamme etsiä uusia ratkaisuja ja kyseenalaistaa vanhaa – samaa toivomme myös palvelumme käyttäjiltä.

Olemme ylpeitä siitä, miten muutamme suomalaista työelämää ja siitä, kuinka voimme tarjota tuhansille kevytyrittäjille mahdollisuuden päästä tavoittelemaan omia unelmiaan avullamme. Kun myös käyttäjämme ovat ylpeitä omista saavutuksistaan, ovat heidän asiakkaansakin tyytyväisiä työn tuloksiin.

Ketteryys näkyy kaikessa tekemisessämme. Kehitämme palveluamme aktiivisesti, huomioimme käyttäjiemme erikoisimmatkin pulmat ja vastaamme kysymyksiin ripeästi. Emme vain puhu, vaan saamme asioita aikaiseksi. Myös kevytyrittäjät toimivat ketterästi palvellessaan omia asiakkaitaan keskittyen siihen, minkä parhaiten osaavat ja jättäen monimutkaiset paperityöt meidän huoleksemme.

Finanssialalla ei ole mahdollista toimia ilman yrityksen ja sen asiakkaiden keskinäistä luottamusta. Olemme huolellisia, hienotunteisia ja huomaavaisia käsitellessämme käyttäjiemme ja heidän asiakkaidensa rahoja. Haluamme myös aina pitää kiinni siitä, mitä lupaamme.

Me UKKO.fi:n työntekijät muodostamme yhdessä palvelumme kevytyrittäjien kanssa yhden suuren UKKO.fi-jengin. Kuljemme yhdessä muuttuvan työelämän kärkijoukoissa tekemällä asioita, joita muut eivät ole vielä tehneet. Kehitämme palveluamme kuuntelemalla alan parhaita asiantuntijoita eli käyttäjiämme, sillä yhdessä saamme aikaan enemmän.

Kirjoittaja Piia Peiponen
Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>

Muita artikkeleita aiheesta UKKO yhtiönä:

 • UKKO yhtiönä Maksaako UKKO.fi palkkaa?

  Sosiaalisessa mediassa on hiljattain keskusteltu ahkerasti siitä, maksaako UKKO.fi käyttäjilleen palkkaa ja toimii UKKO.fi käyttäjiensä työllistäjänä. Ajattelin vastata näihin kysymyksiin tällä blogipostauksella. Ensin perustiedot siitä mitä UKKO.fi tekee: UKKO.fi on verkkopalvelu, jonka kautta yksityishenkilö voi laskuttaa työsuoritteensa ilman omaa yritystä. Työntekijä luo laskun palvelussamme ja me maksamme rahat pankkitilille verokorttia vastaan. UKKO.fi:n taustalla on SLP Group Oy -niminen yritys. Maksaako…

  Lue lisää
 • UKKO yhtiönä UKKO.fi avaa oman asiakaspalvelunsa koirille – ”lemmikeissä on suuri yrittäjäpotentiaali”

  UKKO.fi:n Yrittäjyyskoulu kertoi 19. maaliskuuta havannankoira Vilin tarinan. Vili on paitsi somevaikuttaja, myös toiminimiyrittäjä. Vilin yrittäjätarinan esittelyn jälkeen asiakaspalvelun puhelin on soinut kuumana ja nyt UKKO.fi on päättänyt reagoida asiaan. ”Olemme olleet hyvin hämmästyneitä kyselyiden määrästä, mutta toisaalta sosiaalisen median aikana on hyvinkin ymmärrettävää ja luontevaa, että koiratkin tekevät tiliä. Olemme nyt ymmärtäneet, että lemmikeissä on suuri yrittäjäpotentiaali”, kommentoi viestintäpäällikkö…

  Lue lisää
 • UKKO yhtiönä Freelancermarkkinat kasvavat tulevaisuudessa merkittävästi - Henrico ja UKKO.fi yhteistyöhön

  Maailma on muuttunut uusien teknologioiden ja digitalisoitumisen kautta ihan kaikissa asioissa – kaikki liikemallit ovat uudelleenajattelun kohteena. Digitaaliset liiketoiminnat kasvavat kovaa vauhtia monilla eri toimialoilla. Pysyäkseen mukana kovassa globaalissa kilpailussa suomalaiset yritykset tarvitsevat ammattimaisia digialan osaajia. StaffPoint konserniin kuuluva Henrico Digital ja yrittäjyyspalveluita tarjoava UKKO.fi aloittivat yhteistyön digialan osaajien yhteentörmäyttämisessä. – Etenkin digin ja ohjelmistoalan asiantuntijat haluavat tehdä työnsä itsenäisesti…

  Lue lisää