Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Eeva Roots on somevaikuttaja ja itseoppinut valokuvaaja

Eeva-Roots-Kypärä

Olen Eeva, 34-vuotias helsinkiläinen itseoppinut valokuvaaja, sosiaalisen median vaikuttaja ja stylisti.

Olen todella intohimoinen luovaa, visuaalista ja kaupallista työtä kohtaan monipuolisesti. Nautin ehdottomasti monipuolisesta työstä sekä itseni kehittämisestä.

Mitä teet?

Työni ja myös työnkuvani on vaihteleva, mutta tällä hetkellä pääpiste on sosiaalisen median yhteistöissä, joita toteutan eri yritysten kanssa, Pääpiste vaihtui lopetettuani viimeisimmän palkkatyöni vaatekaupassa, vaikka siinäkin ohella tein ahkerasti sometöitä!

Trendivaatteet vaihtuvat pian myös raksavaatteisiin, sillä aloitan lisäksi remonttien parissa työskentelyn, muun muassa laatoittajana ja laminaattien asentajana.

Valokuvaus on kuitenkin suurin rakkauteni. Kuvaan esimerkiksi artisteille promokuvia, mikä onkin yksi mieleisimmistä kuvausgenreistäni, mutta paljon myös ihan omaan portfoliooni mieleisiäni projekteja joilla voin tuoda visuaalista mieltymystäni ja osaamistani esiin – sekä tietysti omaan sosiaaliseen mediaan lähes päivittäin!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Lopetettuani päivätyössäni tiesin, että haluan jatkaa monipuolista tekemistä ja sen, että sosiaalisen median yhteistöillä ei aivan heti voisi itseään täysin elättää, joten koin kevytyrittäjyyden helpoimmaksi vaihtoehdoksi näin alkuun.

Eeva Roots omakuva

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäivä ei kuulu sanavarastooni eikä elämääni – ja toivottavasti se myöskin pysyy näin!

Työpäiväni saattavat sisältää muun muassa kirjoittamista, kuvaamista, kuvien käsittelyä, kuvausten suunnittelua, sähköposteihin vastaamista, videoiden tekemistä, tapaamisia sekä yritysten kanssa kanssakäymistä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Kameran takana työskentely ehdottomasti. Kameran takana olen enemmän elossa kuin missään muualla. Rakastan kuvausten suunnittelua lokaatioista ja asuista kuvien teemaan ja tunnelmaan, asiakkaiden stailaamista, mallin/asiakkaan ohjaamista, kuvien editointia ja valmiin työn näkemistä.

Koko prosessi on järjettömän palkitsevaa ja joka kerta tuntuu, että saa toteuttaa itseään parhaalla mahdollisella tavalla.

Toivoisin, että yhä useampi kuuntelisi omaa sydäntään ja vaistojaan ja uskaltautuisi kokeilemaan omia intohimojaan tai vaikkapa harrastuksiaan työnä, edes osittain.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Myynnissä, myyntihenkisyydessä. Vaikka olen työskennellyt kaupan alalla yli kymmenen vuotta, kahdessa paikassa esimiehenä ja yhdessä omassa vaatealan yrityksessäni, ja vaikka kaupallisuus kulkee mukanani lähes kaikessa mitä päätän ja teen, en kuitenkaan vielä tänäkään päivänä hallitse itseni ja palveluideni myymistä.

Koen sen olevan vaikeampaa varsinkin siksi, että ala on luovaa ja varsinkin valokuvaus osittain taidetta; koen olevani artisti enemmän tänä päivänä kuin ennen.

Eeva Roots 2

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Toivoisin, että yhä useampi kuuntelisi omaa sydäntään ja vaistojaan ja uskaltautuisi kokeilemaan omia intohimojaan tai vaikkapa harrastuksiaan työnä, edes osittain. Uskon, että ihminen on onnellinen saadessaan toteuttaa itseään, kehittyessään ja laajentaessaan osaamistaan.

Kevytyrittäjyyden koen olevan riskitöntä – you have nothing to lose, only to gain!

Kurkista Eevan someen ja nettisivuille!

Instagram: eevaroots

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Susanne Aalto eli Pahalapsi on persoonallinen somevaikuttaja

  Kuka olet? Termosta pulloon! Olen joensuulainen makrovaikuttaja Susanne. Tai siis, Pahalapsi. En kylläkään ole oikeasti paha saati lapsi, kuten taiteilijanimeni perusteella voisi päätellä. Teen persoonallisia videoita YouTubeen yli yli 180 000 seuraajan kanavalle. Mitä teet? Kondiittorin päivätyön ohella teen YouTubeen videoita, jotka ilahduttavat arkea ja inspiroivat katsojaa olemaan parhaita versioita itsestään. Kevytyrittäjyys on tuntunut helpolta ja aikaa säästävältä tavalta hoitaa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme Moona Kansanen tarjoaa kestävää designia kierrätysfarkuista

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Moona Kansanen ja olen toiminut yrittäjänä tämän vuoden tammikuusta lähtien Piece of Jeans yrityksessäni. Yritykseni tarjoaa kestävää muotia ja asusteita naisille. Materiaalina käytämme kierrätettyjä farkkuja. Yrityksessäni hoidan ompelijoiden koordinointia, vaatesuunnittelua, asiakaspalvelua, markkinointia sekä verkkosivujen ja verkkokaupan ylläpitoa. Opiskelen tällä hetkellä myös Tampereen yliopistossa arkkitehdiksi ja yritystoimintani lisäksi työskentelen arkkitehtitoimistossa. Miten päädyit yrittäjäksi? Ajauduin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Bloggaaja Janina toimi kolme vuotta kevytyrittäjänä ennen seuraavaa siirtoa - "yrittäjyydessä kaikki oli alkuun uutta minulle"

  Espoolainen bloggaaja Janina Koskenniska siirtyi loppuvuodesta 2020 kevytyrittäjästä sivutoimiseksi yrittäjäksi. Jotkut yrittäjyyteen liittyvät asiat tuntuivat alkuun hankalilta – mutta ne alkoivat selkiytyä Janinalle nopeasti, kun hän otti niistä selvää soittelemalla ja neuvoa kysymällä. "Apua kannattaakin aina pyytää; tyhmiä kysymyksiä ei olekaan!" Janina K. -blogissaan Janina Koskenniska, 23, kirjoittaa muun muassa omasta arjestaan ja ajatuksistaan erilaisiin aiheisiin liittyen. Sen lisäksi hän…

  Lue lisää