Jenna Heino luotsaamaan UKKO.fi:n uudistunutta Yrittäjyyskoulua!

Arvioitu lukuaika: 4 minuuttia

jenna-heino-sininen-tausta

Eräänä joulukuisena sunnuntaina pohdiskelin itsekseni, milloin asuntoni mahtaa mennä kaupaksi, tulenko valituksi lukemaan äänikirjaa ja mistä löydän seuraavan ison yritysasiakkaani.

Keskiviikkoon mennessä asuntoni oli myyty, sain ensimmäisen äänikirjan luettavakseni ja sanoin isosti kyllä UKKO.fi:n uuden Yrittäjyyskoulun luotsaamiselle. Mikä päräyttävä lähtölaukaus uuteen ja innostavaan vuoteen!

Tervehdys, olen Jenna! Uudessa työssäni Yrittäjyyskoulun päätoimittajana pidän huolen siitä, että yrittäjille ja yrittäjyydestä haaveileville löytyy UKKO.fi:n sisällöistä jatkossakin kädestä pitävä kaveri – sellainen opastava ja rento, jonka haluat tavata toistekin.

Lupaan, että artikkeleissa ja blogeissamme mutkat ajetaan pehmeästi ja selitämme asiat aina niin ymmärrettävästi, että yhä useampi oivaltaa pääviestimme jyvän: aina kannattaa yrittää.

Ja ajatella, että verokikkojen oppiminen olisi koulussamme sekä helppoa että hauskaa. Haluan esimerkilläni näyttää, että se on myös mahdollista!

Mikä Ukko.fi:n Yrittäjyyskoulu oikein on?

Yrittäjyyden perusasioihin liittyy paljon huolenaiheita ja pelkoja, jotka ovat voitettavissa ihan asiallisella tiedolla. Tuota asiallista tietoa Yrittäjyyskoulu juuri tarjoaa, mutta se tekee sen helpossa muodossa, jopa mukavan rennosti.

Kysymme tyhmäksi koetut kysymykset lukijoiden puolesta ja selvitämme sopivissa paloissa vaikeaksi koettua liiketoiminnan byrokratiaa.

Yrittäjyyskoulussa vietetty aika sataa suoraan yrittäjien ja yrittäjyydestä haaveilevien pankkiin, koska meillä asiat väännetään tarvittaessa rautalangasta. Se johtaa parhaaseen ymmärrykseen ja siihen, että omassa arjessaan yrittäjä voi säästää koulumme vinkeillä aikaa, euroja ja ennen kaikkea itseään.

Iloinen nuori nainen pitelee väripalettia

Olemme olemassa jo aloittaneille kevyt- ja toiminimiyrittäjille, mutta palvelemme aiheillamme kaikkia, joita yrittäjyys ja sen eri muodot ylipäätään houkuttavat. Sisällöistämme voi oppia paljon uutta, mutta samalla inspiroimme yrittäjätarinoilla sekä muistuttelemme myös ajankohtaisista muutoksista.

Palettimme on tulevaisuudessa yhä monipuolisempi kattaus uteliaita ja mielenkiintoisia yrittäjyysaiheita, joiden pariin haluaa palata yhä uudelleen!

Miksi Yrittäjyyskoulu päätettiin perustaa?

UKKO.fi on tuottanut yrittäjiä auttavaa sisältöä jo vuodesta 2012 lähtien, ja meillä on koossa jo huikea arkisto oivaltavia artikkeleita ja blogikirjoituksia. Talossa toisin sanoen havahduttiin siihen, että meillähän on jo näpeissämme koko paketti, mutta vain nimi puuttuu.

Yrittäjyyskoulu ei siis lähde nollasta, koska sen alle ajettua sisältöä on jo mieletön määrä! Tajusimme palvelun olevan jo niin kattava, että sitä voi jo oikeastaan luonnehtia kouluksi.

Jatkossa Yrittäjyyskoulun toimintaa kehitetään ja konseptoidaan entistä huolellisemmin. Aika koulun lanseeraukselle oli myös oikea juuri nyt, koska koko UKKO.fi uudistuu kokonaisvaltaisesti helmikuussa. Tuolloin palvelumme monipuolistuvat merkittävästi ja koko UKKO.fi:n tuoteperhe tulee saman verkkosivun alle.

Mitä Yrittäjyyskoulu haluaa sanoa yrittäjyydestä?

Kyllä meidän pääviestimme on se, että aina kannattaa yrittää, sillä yrittämättä jättäminen vasta kannattamatonta onkin. Koulumme rohkaisee vähintään kokeilemaan, sillä kevytyrittäjänä sen voi tehdä hyvin riskittömästi. Toinen suosittu muoto on toiminimiyrittäjyys ja siihenkin sisällöistämme löytyy paljon apua ja jeesiä.

Yrittäjyys voi olla koko elämän mittainen opintomatka, jonka varrella jo opittua pitää päivittää ja omia toimintatapoja täytyy muuttaa moneen kertaan. Yrittäjyyskoulu on pitämässä kädestä tämän koko matkan aikana ja tekee kaikkensa sen eteen, että yhä useampi paitsi ryhtyy yrittäjäksi, myös pärjää tällä antoisalla polulla.

Mies työskentelee tietokoneella ja ottaa muistiinpanoja

Yrittäjyyteen ei myöskään ole pakko hypätä heti kokonaisvaltaisesti, vaan siitä voi hakea maistiaisia oman palkkatyön ohessa. Esimerkiksi kevytyrittäjissä monet ovat saaneet harrastuksestaan toisen tulonlähteen. Harrastajien joukossa on esimerkiksi muusikoita, valokuvaajia ja villasukkien kutojia.

Kannattaako aina yrittää?

No ainahan kannattaa yrittää! Yrittäjyyskoulumme kirjoittaa jatkossa myös työelämän uutuuksista, pitää yrittäjät mukana ajankohtaisissa muutoksissa ja tarjoilee parhaat vinkkinsä siihen, miten jokainen voi menestyä omissa bisneksissään. Sillä me ukkolaiset haluamme, että paitsi yrität, myös onnistut.

Työskentelen muuten itsekin sivutoimisena yrittäjänä, joten kannustan reippaasti muitakin kokeilemaan. Usko pois, saatat yllättyä iloisesti. Niin kävi nimittäin minullekin, kun itselleni rakas kirjoittaminen alkoi kilistä suoraan omaan kukkarooni.

Miltä tuntuu aloittaa päätoimittajana?

Työskentelen päätoimittajana nyt jo kolmatta kertaa. Kymmenvuotiaana perustin koulukaverini kanssa Hevosenkenkä-lehden, jotta saimme kerättyä markkoja ratsastusleiriä varten. Se onnistui. Yliopistossa päätoimitin kirjallisuustieteen ainejärjestölehteä neljän numeron verran. Sekin onnistui.

Kolmaskin onnistuminen näyttää hyvältä, sillä olen koko tammikuun kahlannut läpi Yrittäjyyskoulun sisältöä, jota löytyy jo satojen artikkelien verran kannastamme. Siihen kipinäkeitaaseen on ollut ilo upota ja odotan jo malttamattomattamana, mitä kaikkea uutta tänä vuonna keksimmekään!

Ennen ukkolaiseksi päätymistä juoksin melkoisen uramaratonin. Matka alkoi toimittajana vihtiläisestä paikallislehdestä, kaarsi hektisen verkkotoimituksen kautta asiantuntijajärjestöön ja laskeutui Italian kautta viestintäyrittäjäksi. Siinä meni lähes 18 vuotta, mutta kenties nyt olen viimein maalissa.

Ympärilläni on mahtavan rentoa porukkaa, työpöydällä on jälleen journalismia ja uusi kotikin löytyy taas synnyinkunnastani Espoosta. Uusi alku ei ole koskaan tuntunut näin hyvältä.

Me UKKO.fissä toimimme oppaana yrittäjyyteen ja olemme saattaneet jo yli 100 000 kevytyrittäjää yrittämisen polulle. Lisäksi olemme apuna myös silloin, kun on tarve ottaa seuraava askel, eli perustaa y-tunnuksellisen yritys. Toiminimipalvelumme on jo auttanut tuhansia itsenäisiä yrittäjiä yrittäjyyden matkallaan.

Olemme myös koonneet Yrittäjyyskouluumme helppotajuisimmat ja ammattitaitoisimmat sisällöt kaikesta yrittämiseen liittyvästä ihan jokaisen saataville. Informaatio on ymmärrettävästi ja asiantuntevasti esitelty alasta riippumatta. Haluamme olla yrittäjämentori ja sparrausapu olipa kyseessä pienempi pyrähdys yrittäjyyden maailmaan tai koko elämän mittainen matka. Palvelujemme käyttö on äärimmäisen helppoa ja yksinkertaista.

Me haluamme olla Suomen paras yrittäjämentori! Meidän mielestämme aina kannattaa yrittää.

Lue myös

Leena Honkajuuri yhdistää rakkaan hevosharrastuksensa viestinnän ja markkinoinnin työpajoihinsa

Milla-Maria täydentämään UKKO.fi:n viestintätiimiä!

Miltä näyttää UKKO.fin asiakaspalvelijan työviikko? Milka piti Yrittäjyyskoululle päiväkirjaa

Kevytyrittäjyys vai toiminimiyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on oikea vaihtoehto kun:

 • Et tarvitse omaa yritystä tai Y-tunnusta
 • Toimintasi on sivutoimista tai keikkaluontoista
 • Sinulla on liikeidea, jota haluat testata turvallisesti
 • Et halua miettiä ennakkoveroja, alveja tai muita ilmoituksia
 • Sinulla on keikka, josta haluat rahat nopeasti tilille

Toiminimiyrittäjyys on sinua varten kun:

 • Tarvitset toimintaasi varten oman Y-tunnuksen
 • Aiot toimia yrittäjänä säännöllisesti
 • Sinulla on jo valmis idea siitä, millaista yritystoimintaa haluat harjoittaa
 • Sinulla on paljon hankintoja, joiden arvonlisäverot haluat vähentää
 • Haluat hakea starttirahaa toimintasi alkuun
Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>
Jenna Heino

Jenna kirjoittaa runsaasti sekä työkseen että huvikseen. Vapaa-ajallaan hän ideoi käsikirjoituksia, juo liikaa kahvia ja nauttii mökkeilystä. Jenna päätoimittaa Yrittäjyyskoulua.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjyys:

 • Yrittäjyys Yrittäjän joulu – näin hyödynnät hiljaiset päivät tai vietät rentouttavan joululoman!

  Töistä irtautuminen voi olla yrittäjälle hankalaa jopa jouluna. Kokosimme käyttöösi vinkkejä siihen, kuinka voit käyttää loppuvuoden hiljaiset päivät liiketoimintasi kehittämiseen – tai, jos tilanteesi vain sallii, järjestät itsellesi stressittömän joululoman! Joulu se tulla jolkottaa, mikä tarkoittaa monille meistä työstä irrottautumista ja rentoutumista viikoksi tai pariksi. Joulukuun viimeiset viikot ovat ihanaa aikaa latailla akkuja uutta vuotta varten. Yrittäjillä tilanne voi kuitenkin…

  Lue lisää
 • Yrittäjyys Kevytyrittäjän työkalupakki – Ajanhallinnan ohjelmat

  Kevytyrittäjäksi ryhtyvä ei välttämättä alussa tarvitse mitään työkaluja omien töidensä hoitamiseen. UKKO.fi hoitaa laskutuksen ja palkanmaksun, eikä paperitöistä tarvitse huolehtia. Asiakasmäärien kasvaessa voi usean projektin samanaikainen hoitaminen asettaa haasteita työntekemiseen. Nämä ohjelmat auttavat oman työn hallinnoimisessa ja ajankäytön tehostamisessa. Perusohjelmat Google tarjoaa lähes voittamattoman paketin perustyökaluja. Gmail Googlen Gmail on ilmainen sähköpostipalvelu, jota voi käyttää myös omalla uniikilla domainillaan. Saat…

  Lue lisää
 • Yrittäjyys Yrittäjän sairausloma – Mitä tapahtuu kun yrittäjä sairastuu?

  Jokainen meistä sairastaa joskus. Toiset sairastavat kaikki kausiflunssat – jotkut jopa useampaan kertaan ja toiset eivät kerta kaikkiaan tunnu sairastuvan millään. Jos työntekijä sairastaa, hän on sairauslomalla ja työnantaja tai Kela maksaa korvauksen tältä ajalta. Mutta mitä jos yrittäjä sairastuu? Kuka tekee työt ja ennen kaikkea: mistä silloin saa korvauksen? Tästä artikkelista saat tärkeimmät vastaukset yrittäjän sairaslomaan liittyviin kysymyksiin. Sairauksia…

  Lue lisää