Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Jenna Heino luotsaamaan UKKO.fi:n uudistunutta Yrittäjyyskoulua!

jenna-heino-sininen-tausta

Eräänä joulukuisena sunnuntaina pohdiskelin itsekseni, milloin asuntoni mahtaa mennä kaupaksi, tulenko valituksi lukemaan äänikirjaa ja mistä löydän seuraavan ison yritysasiakkaani.

Keskiviikkoon mennessä asuntoni oli myyty, sain ensimmäisen äänikirjan luettavakseni ja sanoin isosti kyllä UKKO.fi:n uuden Yrittäjyyskoulun luotsaamiselle. Mikä päräyttävä lähtölaukaus uuteen ja innostavaan vuoteen!

Tervehdys, olen Jenna! Uudessa työssäni Yrittäjyyskoulun päätoimittajana pidän huolen siitä, että yrittäjille ja yrittäjyydestä haaveileville löytyy UKKO.fi:n sisällöistä jatkossakin kädestä pitävä kaveri – sellainen opastava ja rento, jonka haluat tavata toistekin.

Lupaan, että artikkeleissa ja blogeissamme mutkat ajetaan pehmeästi ja selitämme asiat aina niin ymmärrettävästi, että yhä useampi oivaltaa pääviestimme jyvän: aina kannattaa yrittää.

Ja ajatella, että verokikkojen oppiminen olisi koulussamme sekä helppoa että hauskaa. Haluan esimerkilläni näyttää, että se on myös mahdollista!

Mikä Ukko.fi:n Yrittäjyyskoulu oikein on?

Yrittäjyyden perusasioihin liittyy paljon huolenaiheita ja pelkoja, jotka ovat voitettavissa ihan asiallisella tiedolla. Tuota asiallista tietoa Yrittäjyyskoulu juuri tarjoaa, mutta se tekee sen helpossa muodossa, jopa mukavan rennosti.

Kysymme tyhmäksi koetut kysymykset lukijoiden puolesta ja selvitämme sopivissa paloissa vaikeaksi koettua liiketoiminnan byrokratiaa.

Yrittäjyyskoulussa vietetty aika sataa suoraan yrittäjien ja yrittäjyydestä haaveilevien pankkiin, koska meillä asiat väännetään tarvittaessa rautalangasta. Se johtaa parhaaseen ymmärrykseen ja siihen, että omassa arjessaan yrittäjä voi säästää koulumme vinkeillä aikaa, euroja ja ennen kaikkea itseään.

Iloinen nuori nainen pitelee väripalettia

Olemme olemassa jo aloittaneille kevyt- ja toiminimiyrittäjille, mutta palvelemme aiheillamme kaikkia, joita yrittäjyys ja sen eri muodot ylipäätään houkuttavat. Sisällöistämme voi oppia paljon uutta, mutta samalla inspiroimme yrittäjätarinoilla sekä muistuttelemme myös ajankohtaisista muutoksista.

Palettimme on tulevaisuudessa yhä monipuolisempi kattaus uteliaita ja mielenkiintoisia yrittäjyysaiheita, joiden pariin haluaa palata yhä uudelleen!

Miksi Yrittäjyyskoulu päätettiin perustaa?

UKKO.fi on tuottanut yrittäjiä auttavaa sisältöä jo vuodesta 2012 lähtien, ja meillä on koossa jo huikea arkisto oivaltavia artikkeleita ja blogikirjoituksia. Talossa toisin sanoen havahduttiin siihen, että meillähän on jo näpeissämme koko paketti, mutta vain nimi puuttuu.

Yrittäjyyskoulu ei siis lähde nollasta, koska sen alle ajettua sisältöä on jo mieletön määrä! Tajusimme palvelun olevan jo niin kattava, että sitä voi jo oikeastaan luonnehtia kouluksi.

Jatkossa Yrittäjyyskoulun toimintaa kehitetään ja konseptoidaan entistä huolellisemmin. Aika koulun lanseeraukselle oli myös oikea juuri nyt, koska koko UKKO.fi uudistuu kokonaisvaltaisesti helmikuussa. Tuolloin palvelumme monipuolistuvat merkittävästi ja koko UKKO.fi:n tuoteperhe tulee saman verkkosivun alle.

Mitä Yrittäjyyskoulu haluaa sanoa yrittäjyydestä?

Kyllä meidän pääviestimme on se, että aina kannattaa yrittää, sillä yrittämättä jättäminen vasta kannattamatonta onkin. Koulumme rohkaisee vähintään kokeilemaan, sillä kevytyrittäjänä sen voi tehdä hyvin riskittömästi. Toinen suosittu muoto on toiminimiyrittäjyys ja siihenkin sisällöistämme löytyy paljon apua ja jeesiä.

Yrittäjyys voi olla koko elämän mittainen opintomatka, jonka varrella jo opittua pitää päivittää ja omia toimintatapoja täytyy muuttaa moneen kertaan. Yrittäjyyskoulu on pitämässä kädestä tämän koko matkan aikana ja tekee kaikkensa sen eteen, että yhä useampi paitsi ryhtyy yrittäjäksi, myös pärjää tällä antoisalla polulla.

Mies työskentelee tietokoneella ja ottaa muistiinpanoja

Yrittäjyyteen ei myöskään ole pakko hypätä heti kokonaisvaltaisesti, vaan siitä voi hakea maistiaisia oman palkkatyön ohessa. Esimerkiksi kevytyrittäjissä monet ovat saaneet harrastuksestaan toisen tulonlähteen. Harrastajien joukossa on esimerkiksi muusikoita, valokuvaajia ja villasukkien kutojia.

Kannattaako aina yrittää?

No ainahan kannattaa yrittää! Yrittäjyyskoulumme kirjoittaa jatkossa myös työelämän uutuuksista, pitää yrittäjät mukana ajankohtaisissa muutoksissa ja tarjoilee parhaat vinkkinsä siihen, miten jokainen voi menestyä omissa bisneksissään. Sillä me ukkolaiset haluamme, että paitsi yrität, myös onnistut.

Työskentelen muuten itsekin sivutoimisena yrittäjänä, joten kannustan reippaasti muitakin kokeilemaan. Usko pois, saatat yllättyä iloisesti. Niin kävi nimittäin minullekin, kun itselleni rakas kirjoittaminen alkoi kilistä suoraan omaan kukkarooni.

Miltä tuntuu aloittaa päätoimittajana?

Työskentelen päätoimittajana nyt jo kolmatta kertaa. Kymmenvuotiaana perustin koulukaverini kanssa Hevosenkenkä-lehden, jotta saimme kerättyä markkoja ratsastusleiriä varten. Se onnistui. Yliopistossa päätoimitin kirjallisuustieteen ainejärjestölehteä neljän numeron verran. Sekin onnistui.

Kolmaskin onnistuminen näyttää hyvältä, sillä olen koko tammikuun kahlannut läpi Yrittäjyyskoulun sisältöä, jota löytyy jo satojen artikkelien verran kannastamme. Siihen kipinäkeitaaseen on ollut ilo upota ja odotan jo malttamattomattamana, mitä kaikkea uutta tänä vuonna keksimmekään!

Ennen ukkolaiseksi päätymistä juoksin melkoisen uramaratonin. Matka alkoi toimittajana vihtiläisestä paikallislehdestä, kaarsi hektisen verkkotoimituksen kautta asiantuntijajärjestöön ja laskeutui Italian kautta viestintäyrittäjäksi. Siinä meni lähes 18 vuotta, mutta kenties nyt olen viimein maalissa.

Ympärilläni on mahtavan rentoa porukkaa, työpöydällä on jälleen journalismia ja uusi kotikin löytyy taas synnyinkunnastani Espoosta. Uusi alku ei ole koskaan tuntunut näin hyvältä.

Me UKKO.fissä toimimme oppaana yrittäjyyteen ja olemme saattaneet jo yli 100 000 kevytyrittäjää yrittämisen polulle. Lisäksi olemme apuna myös silloin, kun on tarve ottaa seuraava askel, eli perustaa y-tunnuksellisen yritys. Toiminimipalvelumme on jo auttanut tuhansia itsenäisiä yrittäjiä yrittäjyyden matkallaan.

Olemme myös koonneet Yrittäjyyskouluumme helppotajuisimmat ja ammattitaitoisimmat sisällöt kaikesta yrittämiseen liittyvästä ihan jokaisen saataville. Informaatio on ymmärrettävästi ja asiantuntevasti esitelty alasta riippumatta. Haluamme olla yrittäjämentori ja sparrausapu olipa kyseessä pienempi pyrähdys yrittäjyyden maailmaan tai koko elämän mittainen matka. Palvelujemme käyttö on äärimmäisen helppoa ja yksinkertaista.

Me haluamme olla Suomen paras yrittäjämentori! Meidän mielestämme aina kannattaa yrittää.

Jenna Heino

Jenna kirjoittaa runsaasti sekä työkseen että huvikseen. Vapaa-ajallaan hän ideoi käsikirjoituksia, juo liikaa kahvia ja nauttii mökkeilystä. Jenna päätoimittaa Yrittäjyyskoulua.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjyys:

 • Yrittäjyys Julia Thurén: ”Rahaa saa aina lisää, mutta vuosia ei” – menestynyt yrittäjä vastasi 4 väittämään kuluttamisesta ja työnteosta

    Toimittaja, kirjailija ja yrittäjä Julia Thurénin uusi kirja Kaikki kuluttamisesta (Gummerus 2021) ilmestyi elokuussa. Siinä hän käsittelee lujassa istuvia kulutustottumuksiamme ja muun muassa sitä, kuinka monesti määritämme itseämme ja elämäämme rahan kautta – ehkä jopa huomaamattamme. Luimme kirjan ja poimimme siitä neljä väittämää, joihin Julia esittää tässä seuraavaksi omat ratkaisunsa. "Käytämme rahaa kaiken aikaa, mutta jostain syystä siitä puhuminen…

  Lue lisää
 • Yrittäjyys 5 syytä, miksi pienyrittäjän kannattaa valita UKKO Pro toiminimiyrittäjyys

  Miten UKKO Pro Toiminimiyrittäjyys eroaa perinteisistä vanhan liiton tilitoimistoista ja heidän tarjoamistaan palveluistaan? Mikä tekee UKKO Pro Toiminimiyrittäjyydestä niin ainutlaatuisen, että se säästää pienyrittäjän aikaa tuottavampaan tekemiseen? Tässä listattuna 5 syytä, jotka ottavat päähän perinteisissä tilitoimistossa – tai oikeastaan syyt miksi UKKO Pro Toiminimiyrittäjyys kannattaa ottaa heti käyttöön. Virheetön kirjanpito Yrittäjyyden alkutaipaleella moni saattaa innostua tekemään kaiken itse. Tämä toimintamalli…

  Lue lisää
 • Yrittäjyys Vieraskynä: Kuinka yhdistää yrittäjyys ja perhe?

  Yrittäjyys yhdistettynä perhearkeen on monelle perheelle haastava yhtälö, joka vaatii luovimista ja joustoa suuntaan ja toiseen. Yrittäjyys on kuitenkin mahdollista saada toimimaan hektisenkin arjen kanssa: se voi olla varsin palkitsevaa ja tuoda perhe-elämän organisointiin monia uusia vaihtoehtoja. Digiyrittäjä Leena-Mari Laukkanen kertoo, miten tuore yritystoiminta ja perhe-elämä on hänen perheessään yhdistetty. Yrittäjyys ja perhe on yhdistelmä joka vaatii paljon, mutta on…

  Lue lisää