Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Leena Honkajuuri yhdistää rakkaan hevosharrastuksensa viestinnän ja markkinoinnin työpajoihinsa

viikon-kevytyrittaja-leena-honkajuuri

Olen Leena, 36-vuotias kahden lapsen äiti ja innokas hevosharrastaja. 5-vuotias poikani totesi, että olen palapelien rakentaja, ja näin koenkin. Rakentamieni palapelien palasina ovat kommunikaatio, viestintä ja markkinointi!

Mitä teet?

Teen viestintää ja markkinointia eri yrityksille: tehokkaita täsmäiskuja esimerkiksi ansaitun mediajulkisuuden tai oman verkkonäkyvyyden kasvattamiseksi tai oman viestinnän kirkastamiseksi. Autan asettamaan viestinnälle ja markkinoinnille mitattavat tavoitteet.

Teen viestinnän suunnittelua ja toteutan sitä myös kädet savessa. Joskus päädyn kirjoittamaan artikkeleita tai julkaisemaan tarinoita sosiaalisessa mediassa.

Sparrailen erilaisten tiimien kanssa, mihin suuntaan omaa kommunikaatiota kannattaa rakentaa, ja mistä saisi enemmän tehoja toimintaan.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tein pitkän työputken – 11 vuotta – saman yrityksen parissa, jossa pääsin kasvamaan viestinnän ja markkinoinnin ammattilaiseksi tekemällä, kokeilemalla ja oppimalla. Halusin kuitenkin kokea ja oppia uutta, saada vielä lisää uudenlaisia ja erilaisia kokemuksia.

Lähdin kokeilemaan yhden projektin kautta, josta tuli toinen ja kolmas ja siitä sitten lähti ajatus, että ehkä tätä voisi tehdä ihan oikeasti. Kevytyrittäjyys mahdollisti sen, että pystyin astumaan yrittäjyyden maailmaan tällaisessa kokeilumielessä.

Omien asiakkaiden kautta olen oppinut samaan aikaan monenlaisten yritysten toiminnasta, päässyt tekemään useiden eri tiimien kanssa töitä ja pystynyt tuomaan lisäarvoa viestinnän ja markkinoinnin kautta useille eri toimijoille. Alunperin ajatus oli kokeilla tätä hetki, muutama pieni projekti ja katsoa rauhassa mihin suuntaan seuraavaksi.

Yksi freelancer-kollega varoittikin leikkisästi aloittaessani, että tämä saattaa viedä mennessään eikä paluuta entiseen ole. Näin on tainnut kyllä tässä tapauksessa käydäkin!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Vaikea kuvailla tavallista työpäivää, ne vaihtelevat laidasta laitaan. Yleensä asiakkaan kanssa istutaan ensin muutaman kerran yhdessä, sitten siirryn itsenäisempään työhön, jossa riippuen toimeksiannosta valmistelen materiaaleja ja työpajoja, tutkin verkkopalveluita ja analytiikkaa, taustoitan ja kyselen paljon kysymyksiä ja kaivelen asioita esille.

Koen, että oikeastaan minulla ei nykyään ole niinkään työpäiviä; on vain päiviä, joista nautin täysillä ja pääsen tekemään itselleni mieluisia asioita päivittäin!

Jonain päivinä istun kirjoittamassa tai puhun pelkästään koko päivän puhelimessa tai tuotan tekstejä, postauksia ja sisältöä ylipäänsä. Silloin kun vedän työpajoja, käytän aikaani ensin niiden valmisteluun, sitten itse työpajan toteuttamiseen ja yhteenveto heti seuraavana aamuna.

Suunnittelen yleensä päiväni niin, että saan sisällytettyä niihin asiakastapaamisten jälkeen rauhallisen toimistotyöhetken, jolloin on mahdollisuus uppotua aiheeseen tuntikausiksi. Koen, että oikeastaan minulla ei nykyään ole niinkään työpäiviä; on vain päiviä, joista nautin täysillä. Pääsen tekemään itselleni mieluisia asioita päivittäin!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Asiakkaat ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Myös vapaus tehdä töitä on suuri rikkaus, ja nautin siitä suunnattomasti. Hienointa on myös saada tuloksia aikaiseksi ja auttaa asiakasta onnistumaan.

Isona plussana on myös ollut huomata, että oma hevosharrastus on myös pikkuhiljaa yhdistynyt enenevissä määrin omaan työhön!

Tiimipäivät ja erilainen tekeminen tiimien kanssa, ideoinneista tavoitteisiin saa astetta enemmän virtaa ja uusia tuulia kun yhdistää päivään hevoset. Tämä ei ole ollut toimintani keskiössä, mutta huomasin, että yhdistelmä toimii ja siinä on potentiaalia.

Vedän ensin työpajan, jossa autan viestinnän ja markkinoinnin haasteissa ja päivän päätteeksi opettelemme yhdessä hevosista, laitamme ehkä jonkun ensimmäistä kertaa hevosen selkään ja luomme yhdessä uusia kokemuksia ja onnistumisia ihanien eläinten parissa. Niiden kanssa, jotka eivät ratsasta, voimme kokeilla hevosajamista tai muuten vain tutustumme hevosiin.

Olen huomannut, että ihmiset hymyilevät enemmän hevosten seurassa. Kun keskittyy siihen 500 kg painavaan eläimeen, muut asiat kummasti katoavat hetkeksi mielestä!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittyä koko ajan kaikessa – niin viestinnän kuin markkinoinnin saralla ja niiden hevostenkin parissa.

Ehkä kuitenkin oman liiketoiminnan aloittaminen ja sitä kautta oman osaamisen kehittäminen on jo itsessään iso kehitysaskel, jonka kautta haluan kasvattaa omaa osaamista myynnin ja yrityksen hallinnoinnin ja muun liiketoimintaosaamisen saralla. Uskon, että tulen löytämään vielä monia uusia kehitysalueita tämän kautta.

Toivoisin kehittyväni omassa toiminnassani erityisesti sen osalta, että osaisin kiteyttää ja yksinkertaistaa sen, miten pystyn parhaiten auttamaan yrityksiä ratkaisemaan omia haasteita nimenomaan viestinnän ja markkinoinnin avulla.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Jos nauttii itsenäisestä otteesta ja vapaudesta, tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla – koskaan ei tiedä mihin päätyy ja miten, mutta ainakin on monia kokemuksia rikkaampana kokeiltuaan. Tällainen malli mahdollistaa yrittäjyyden testaamisen ja sitä kautta oppii, millainen malli itselleen sopii parhaiten!

Ota yhteyttä Leenaan!

Verkkosivut: https://leenahonkajuuri.mycashflow.fi/

Instagram: @superviestijä

LinkedIn: Leena Honkajuuri

Sähköposti: leena.honkajuuri@gmail.com

Milla-Maria Karvinen

Milla on kynäniekka ja esteetikko, joka innostuu uuden oppimisesta ja näyttävästä sisältömarkkinoinnista. Tuottamallaan sisällöllä hän haluaa inspiroida ihmisiä löytämään sen oman juttunsa ja hyödyntämään kykyjään työelämässä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Ammattibloggaaja ja toiminimiyrittäjä Emilia Huttunen kirjoittaa Mutsis on -blogia ja pyörittää pian neljän lapsen perhettä

  Emilia Huttunen odottaa neljättä lastaan ja laskuttaa samalla sievoisia summia bloggaamisella. Iso perhe, raskausajan haasteet ja kymmeniä tuhansia lukijoita keräävä blogi ovat melkoinen yhtälö. UKKO Toiminimiyrittäjänä Emilia voi kuitenkin päättää itse, minkä verran tekee töitä ja sovittaa työskentelynsä perheen aikatauluihin. Millaista on olla ammattibloggaaja ja mistä keksit aiheita uusiin kirjoituksiin? Blogini sisältö on aina kummunnut aidosta arjestani, joten ideoin uusia kirjoituksia…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Korvakorut innostivat yrityksen perustamiseen

  Ruotsalainen työnantaja toivoi Michaela von Kügelgenin laskuttavan heitä, joten Michaela päätyi UKKO.fi:n käyttäjäksi. Vuotta myöhemmin hän perusti oman yrityksen. – Olin pitkään miettinyt toiminimen perustamista, mutta en jostain syystä vielä ollut valmis siihen vuonna 2014, joten UKKO.fi tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Michaela laskutti noin vuoden ajan ruotsalaista työnantajaansa UKKO.fi:n kautta, mutta syksyllä 2014 syntyi uusi idea puolivahingossa. – Tein itselleni korvakorut…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Miikka toteutti unelmansa – kevytyrittäjyydestä vauhtia omaan puusepänverstaaseen

  Joensuulainen Miikka Kotilainen päätyi monen mutkan kautta perustamaan oman puusepänverstaan. Yrittäjä Miikasta tuli kevytyrittäjyyden ja yrityshautomon kautta. Miikan mielestä yrittäjyydessä on parasta omien ja asiakkaiden visioiden toteuttaminen konkreettiseksi kalusteeksi tai rakenteeksi. "Se on parasta, että saa itse pitää lankoja omissa käsissä ja tähdätä korkeammalle, kun mikä tuntuu edes mahdolliselta. Hienoa on myös vastuun jälkeinen vapaus tehdä mitä haluaa." Puualassa nimenomaan käytännön tekeminen on kiehtonut…

  Lue lisää