Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Leena Honkajuuri yhdistää rakkaan hevosharrastuksensa viestinnän ja markkinoinnin työpajoihinsa

viikon-kevytyrittaja-leena-honkajuuri

Olen Leena, 36-vuotias kahden lapsen äiti ja innokas hevosharrastaja. 5-vuotias poikani totesi, että olen palapelien rakentaja, ja näin koenkin. Rakentamieni palapelien palasina ovat kommunikaatio, viestintä ja markkinointi!

Mitä teet?

Teen viestintää ja markkinointia eri yrityksille: tehokkaita täsmäiskuja esimerkiksi ansaitun mediajulkisuuden tai oman verkkonäkyvyyden kasvattamiseksi tai oman viestinnän kirkastamiseksi. Autan asettamaan viestinnälle ja markkinoinnille mitattavat tavoitteet.

Teen viestinnän suunnittelua ja toteutan sitä myös kädet savessa. Joskus päädyn kirjoittamaan artikkeleita tai julkaisemaan tarinoita sosiaalisessa mediassa.

Sparrailen erilaisten tiimien kanssa, mihin suuntaan omaa kommunikaatiota kannattaa rakentaa, ja mistä saisi enemmän tehoja toimintaan.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tein pitkän työputken – 11 vuotta – saman yrityksen parissa, jossa pääsin kasvamaan viestinnän ja markkinoinnin ammattilaiseksi tekemällä, kokeilemalla ja oppimalla. Halusin kuitenkin kokea ja oppia uutta, saada vielä lisää uudenlaisia ja erilaisia kokemuksia.

Lähdin kokeilemaan yhden projektin kautta, josta tuli toinen ja kolmas ja siitä sitten lähti ajatus, että ehkä tätä voisi tehdä ihan oikeasti. Kevytyrittäjyys mahdollisti sen, että pystyin astumaan yrittäjyyden maailmaan tällaisessa kokeilumielessä.

Omien asiakkaiden kautta olen oppinut samaan aikaan monenlaisten yritysten toiminnasta, päässyt tekemään useiden eri tiimien kanssa töitä ja pystynyt tuomaan lisäarvoa viestinnän ja markkinoinnin kautta useille eri toimijoille. Alunperin ajatus oli kokeilla tätä hetki, muutama pieni projekti ja katsoa rauhassa mihin suuntaan seuraavaksi.

Yksi freelancer-kollega varoittikin leikkisästi aloittaessani, että tämä saattaa viedä mennessään eikä paluuta entiseen ole. Näin on tainnut kyllä tässä tapauksessa käydäkin!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Vaikea kuvailla tavallista työpäivää, ne vaihtelevat laidasta laitaan. Yleensä asiakkaan kanssa istutaan ensin muutaman kerran yhdessä, sitten siirryn itsenäisempään työhön, jossa riippuen toimeksiannosta valmistelen materiaaleja ja työpajoja, tutkin verkkopalveluita ja analytiikkaa, taustoitan ja kyselen paljon kysymyksiä ja kaivelen asioita esille.

Koen, että oikeastaan minulla ei nykyään ole niinkään työpäiviä; on vain päiviä, joista nautin täysillä ja pääsen tekemään itselleni mieluisia asioita päivittäin!

Jonain päivinä istun kirjoittamassa tai puhun pelkästään koko päivän puhelimessa tai tuotan tekstejä, postauksia ja sisältöä ylipäänsä. Silloin kun vedän työpajoja, käytän aikaani ensin niiden valmisteluun, sitten itse työpajan toteuttamiseen ja yhteenveto heti seuraavana aamuna.

Suunnittelen yleensä päiväni niin, että saan sisällytettyä niihin asiakastapaamisten jälkeen rauhallisen toimistotyöhetken, jolloin on mahdollisuus uppotua aiheeseen tuntikausiksi. Koen, että oikeastaan minulla ei nykyään ole niinkään työpäiviä; on vain päiviä, joista nautin täysillä. Pääsen tekemään itselleni mieluisia asioita päivittäin!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Asiakkaat ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Myös vapaus tehdä töitä on suuri rikkaus, ja nautin siitä suunnattomasti. Hienointa on myös saada tuloksia aikaiseksi ja auttaa asiakasta onnistumaan.

Isona plussana on myös ollut huomata, että oma hevosharrastus on myös pikkuhiljaa yhdistynyt enenevissä määrin omaan työhön!

Tiimipäivät ja erilainen tekeminen tiimien kanssa, ideoinneista tavoitteisiin saa astetta enemmän virtaa ja uusia tuulia kun yhdistää päivään hevoset. Tämä ei ole ollut toimintani keskiössä, mutta huomasin, että yhdistelmä toimii ja siinä on potentiaalia.

Vedän ensin työpajan, jossa autan viestinnän ja markkinoinnin haasteissa ja päivän päätteeksi opettelemme yhdessä hevosista, laitamme ehkä jonkun ensimmäistä kertaa hevosen selkään ja luomme yhdessä uusia kokemuksia ja onnistumisia ihanien eläinten parissa. Niiden kanssa, jotka eivät ratsasta, voimme kokeilla hevosajamista tai muuten vain tutustumme hevosiin.

Olen huomannut, että ihmiset hymyilevät enemmän hevosten seurassa. Kun keskittyy siihen 500 kg painavaan eläimeen, muut asiat kummasti katoavat hetkeksi mielestä!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittyä koko ajan kaikessa – niin viestinnän kuin markkinoinnin saralla ja niiden hevostenkin parissa.

Ehkä kuitenkin oman liiketoiminnan aloittaminen ja sitä kautta oman osaamisen kehittäminen on jo itsessään iso kehitysaskel, jonka kautta haluan kasvattaa omaa osaamista myynnin ja yrityksen hallinnoinnin ja muun liiketoimintaosaamisen saralla. Uskon, että tulen löytämään vielä monia uusia kehitysalueita tämän kautta.

Toivoisin kehittyväni omassa toiminnassani erityisesti sen osalta, että osaisin kiteyttää ja yksinkertaistaa sen, miten pystyn parhaiten auttamaan yrityksiä ratkaisemaan omia haasteita nimenomaan viestinnän ja markkinoinnin avulla.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Jos nauttii itsenäisestä otteesta ja vapaudesta, tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla – koskaan ei tiedä mihin päätyy ja miten, mutta ainakin on monia kokemuksia rikkaampana kokeiltuaan. Tällainen malli mahdollistaa yrittäjyyden testaamisen ja sitä kautta oppii, millainen malli itselleen sopii parhaiten!

Milla-Maria Karvinen

Milla on teräväkynäinen sisällöntekijä, joka innostuu uuden ideoinnista, vanhan kehittämisestä ja vaikuttavasta viestinnästä. Vapaa-ajalla hän rentoutuu lenkkeilemällä lähimetsässä hyvä podcast tai musiikki kuulokkeissa.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Oona Edelberg kouluttaa ihmisen parhaita ystäviä

  Olen Oona Edelberg, 26-vuotias eläintenkouluttaja Siilinjärveltä. Minulla on viisi koiraa, joiden kanssa harrastan suojelua, tokoa, noseworkkia ja vesipelastusta. Mitä teet? Koulutan koiria ja heidän henkilökuntaansa. Pääsääntöisesti pidän kursseja ja yksityistunteja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Oman yrityksen perustaminen tuntui vielä liian isolta haasteelta ja halusin turvallisesti kokeilla mitä se on. Kouluttajat lähes poikkeuksetta työskentelevät yrittäjinä alallani. Tekemälleni työlle oli kysyntää ja minun…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Katri huolehtii mielellään muiden lemmikeistä

  Olen Katri Saajanaho, eläintenhoitaja. Koulutukseltani olen pukuompelija ja myyjä. Mitä teet? Hoidan yksityishenkilöiden kissoja ja koiria kodissani. Teen myös kotikäyntejä, mutta niistä pidän taukoa koska maaliskuussa leikattiin kyynärpään murtuma. Kevytyrittäjyys on se miun juttu, kun ei tarvitse miettiä paperiasioita. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Tutustuin kevytyrittäjyyteen ukko.fi sivulla ja näin sivun, missä oli juttua eläintenhoidosta. Kevytyrittäjyys on se miun juttu, kun ei…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kevytyrittäjyys valmisti Emiliaa yrittäjyyteen: "Yrityksen perustaminen oli pelottavimpia asioita, joita olen tehnyt"

  Olen Emilia Peuhkuri, monipuolinen kauneusalan yrittäjä. Liikkeeni KauneusStudio Emilia Peuhkuri sijaitsee Torikadulla Forssassa. Valmistuin vuonna 2013 meikkaaja-maskeeraajaksi ja viime vuonna parturi-kampaajaksi. Ennen ammattiopintojani olin kartuttanut työkokemusta kesätöissä. Lukion aikana työskentelin kesäisin huoltamon kassalla, baaritiskin takana ja kotona sikatilalla. UKKO.fi-laskutuspalvelua aloin käyttää kynsi- ja meikkipalveluiden laskuttamiseen opiskellessani hiusalaa. Kevytyrittäjyys oli minulle luonteva tapa päästä tekemään oman alani töitä opiskelun ohessa. Varsinainen yrittäjyys…

  Lue lisää