Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Joona Rontu on lyhytterapeutti, joka työskentelee puhelimitse

Joona-Rontu-lyhytterapeutti

Kuka olet?

Olen Joona, 28-vuotias ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja sosionomi. Päivätyössäni ohjaan nuoria erilaisten arjen asioiden parissa ja iltaisin keskustelen puhelimessa terapia-asiakkaideni kanssa.

Mitä lyhytterapeutti tekee?

Puhelimitse terapiaa tarjoavana lyhytterapeuttina keskustelen asiakkaan kanssa ja autan häntä löytämään uusia toimintatapoja, voimavaroja ja selviytymiskeinoja haasteisiin, joiden vuoksi hän on ottanut minuun yhteyttä.

Terapiassa voidaan käsitellä esimerkiksi perhe- tai työelämän pulmakohtia, omaa jaksamista, alakuloisuutta, yksinäisyyttä tai mitä tahansa muuta haasteellista elämäntilannetta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Aloitin kevytyrittäjänä heti lyhytterapeutiksi valmistumisen jälkeen, sillä halusin päästä nopeasti hyödyntämään uutta osaamistani ja kokeilla samalla siipiäni yrittäjänä.

Helppo ja nopea aloitus ilman varsinaisen yrittäjyyden byrokratiaa kuulosti hyvältä, joten kevytyrittäjyys oli paras vaihtoehto toiminimen perustamiselle.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen “työpäiväni” kevytyrittäjänä alkaa vasta illalla päivätyöni päätyttyä. Tarkistan ensin illan ajanvaraukset ja luen läpi muistiinpanoni kyseisestä asiakkaasta, jos olen hänen kanssaan soitellut aikaisemmin.

jooan rontu ranskis koira

Varmistan, että puhelimessa on virtaa ja, että kuulokkeet toimivat. Muutamaa minuuttia ennen varattua aikaa sulkeudun työtilaani ja soitan asiakkaalle. Puhelu kestää yleensä noin 45 minuuttia tai 90 minuuttia riippuen siitä, miten pitkän ajan asiakas on varannut.

Puhelun jälkeen saatan vielä tehdä hetken muistiinpanoja, luon laskun ja lähetän sen asiakkaalle. Työrupeaman päätteeksi tarkistan yleensä, että varauskalenterissani on vapaita aikoja tuleville viikoille, päivitän kotisivujani ja julkaisen terapia-alaan liittyviä uutisia ja artikkeleita Facebook-sivullani. Saatan myös kirjoittaa mainoksen uudesta alennuskampanjasta.

Töitä ei ole joka ilta, sillä ihmisten ja heidän ongelmiensa kanssa tehtävä työ on ajoittain kuluttavaa ja palautumiselle täytyy varata tarpeeksi aikaa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vapaus tehdä työtä omalla tavallani ja asiakkaan ehdoilla ilman ulkopuolisia rakenteita. Terapeuttina olen vastuussa työstäni vain asiakkaalle, mikä hyvällä tavalla pakottaa minua pysymään skarppina ja pitämään huolta siitä, että asiakas kokee terapian itselleen hyödylliseksi.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Tulevaisuudessa haluaisin tehdä lythytterapiatyötä kokopäiväisesti, niin kasvotusten kuin verkossa ja puhelimitse. Tämä vaatii minulta lisää heittäytymiskykyä, riskinottoa ja uusien asioiden opettelua.

Ensimmäiseksi pitäisi varmaankin paneutua lisää taloushallinnon, markkinoinnin ja varsinaisen yrityksen pyörittämisen kiemuroihin.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Onnellisuuden ja menestyksen aktiivinen tavoittelu tuntuu nykyään olevan monen elämässä tärkeintä.

Haluaisin muistuttaa muita unelmiaan kohti pyrkiviä, että hetkeksi pysähtymällä pääsee usein pidemmälle kuin tauottomalla puurtamisella.

Varaa puhelinaika lyhytterapeutti Joonalle hänen verkkosivuiltaan tai käy tutustumassa lisää häneen Facebookissa.

Haluatko sinä Viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

[CTA-molemmat]

Yrittäjätarinan kirjoittanut Pauliina Saukkonen. 

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat: