“Soita skotti apuun” – Graeme muutti rakkauden perässä Suomeen ja ryhtyi kevytyrittäjäksi

viikon-kevytyrittaja-soita-skotti-apuun

Olen Graeme Brown, mies Soita Skotti apuun -palvelun takaa. Asuin elämäni ensimmäiset 46 vuotta Skotlannissa, jonka jälkeen seurasin sydäntäni Suomeen. Nyt olen ollut täällä melkein puoli vuotta.

Asettuminen on sujunut hyvin ja alan hiljalleen ottaa haltuun sekä kieltä että kulttuuria. Pidän käsillä työskentelystä ja omaankin laajalti eri taitoja, joita hyödyntää.

Sain tällä viikolla kuntoon suomalaisen henkilötunnukseni, pankkitilin sekä verokortin, joten voin tehdä täällä töitä ja maksaa verot Suomeen. Tykkään olla oma pomoni ja tavata uusia ihmisiä, joten kevytyrittäjyys oli minulle hyvä vaihtoehto.

Mitä teet?

Olen ammatiltani automekaanikko ja katsastusinsinööri. Näitä töitä olen tehnyt 20 vuotta, mutta lisäksi olen tehnyt kaikenlaisia remonttitöitä. Etsin kaikenlaisia handyman-töitä, joissa joku tarvitsee apua. Veloitan näistä joko sovitusti tai 30€/h (+alv).

Olen UKKO.fi-kevytyrittäjä, eli laskutan työni UKKO.fi:n kautta. Sain myös juuri työturvallisuuskorttini. Tätä kaikkea teen:

Autot, moottoripyörät ja mopot

No, oikeastaan autan minkä tahansa moottorillisten välineiden kanssa – tehden pieniä korjauksia, ylläpitotöitä tai vaikka vuositarkastuksia. Minulla on katsastuslupa Britanniassa, mutta täällä voin auttaa tiedossa olevien pienten vikojen kviiorjaamisessa ennen katsastukseen menoa.

Myös renkaidenvaihto tai polkypyörien huolto onnistuu! Lisäksi tarjoan siivous- ja “perusparannus”palvelua autoille – voin vaikka laittaa auton puolestasi myyntikuntoon.

Remontit

Teen maalaustöitä, kalusteasennuksia ja esimerkiksi listoituksia. Olen usein vaihtanut silikonit kylpyhuoneisiin ja tehnyt muita pieniä korjauksia.

Koti ja puutarha

Autan pihatöissä, varastojen tai autotallien siivouksessa, lumenluonnissa, ikkunoiden pesemisessä tai esimerkiksi lemmikkien hoitamisesta loman aikana.

Ajaminen ja logistiikka

Olen tehnyt tätäkin ammatikseni, joten voin helposti auttaa minkä tahansa “roudauksen” kanssa (liikennelupaa minulla ei ole).

Kokoan parhaillaan työkaluja ja välineitäni kasaan, joten jos tarve on monimutkaisemmalle työlle, voidaan keskustella, josko minulta löytyisi välineet siihen. Perusvälineet kuitenkin löytyy jo ja olen pikkuhiljaa tutustunut paikallisiin kauppoihin (Motonet on suosikkini).

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kumppanini sanoi, että tämä on oikea tapa – hän ei ollut halukas tekemään hallinnollisia töitä puolestani ja itse en osaa!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Toistaiseksi kaikki päiväni ovat olleet erilaisia: remontteja, mekaanikon töitä ja nyt käynnissä on renkaiden vaihto sesonki.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Tykkään todella olla oma pomoni!

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Johtaminen ja hallinnolliset työt – ne ovat molemmat vielä uutta minulle.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Anna persoonasi näkyä rohkeasti ja hyödynnä kaikkia kontakteja myynnissäsi. Pidä aina lupauksesi ja kommunikoi asiakkaille heti, jos uskot heidän on hyvä kuulla jokin asia.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat: