Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Kesäduuni kevytyrittäjänä

kevytyrittaja-ilman-paperitoita

Intoa työn tekemiseen olisi, mutta et silti ole löytänyt kesäduunia itsellesi? – Mitä jos työllistäisitkin itsesi kesän ajan kevytyrittäjänä?

Kesäduunin saaminen ilman suhteita tai juuri osuvaa työkokemusta voi olla hankalaa. Erityisesti vasta työelämään siirtyville nuorille kokemuksen kerryttäminen olisi tärkeää, mutta mistä oikein aloittaa, kun kesätyöt tuntuvat olevan kiven alla?

Miltä kuulostaisi kesätyö, jossa saisit olla oman itsesi pomo, päättää omat työaikasi ja hinnoitella työsi haluamallasi tavalla? Tämä kaikki onnistuu kevytyrittäjänä!

Liikkeelle kannattaa lähteä miettimällä, mikä voisi olla sellaista työtä, jossa olet tarpeeksi hyvä, että joku voisi maksaa tekemästäsi työstä. Oletko esimerkiksi innokas mopojen tai pyörien korjaaja? Osaisitko ehkä auttaa naapuria pitämään puutarhan loisteliaana tai ainakin leikata nurmikkoa säännöllisesti? Entä sujuuko ikkunoiden tai autojen pesu? Lenkkeilyttäisitkö alueen koiria tai hoitaisit muita lemmikkejä lomamatkojen ajan? Tarvitseeko joku apuasi kauppareissulle tai voisitko mennä esiintymään hääjuhliin tai syntymäpäiville? Voisiko valokuvausharrastuksesi muuttaa kesätyöksi?

Varma juttu on se, että ainakin piha-aitojen ja terassien pinnat tarvitsevat uudistusta tiheästi, joten mikset tänä kesänä tarjoaisi aidanmaalausapua?

 

KUvassa kevytyrittäjä maalaa talon seinää

 

Kun olet keksinyt oman liikeideasi, on aika miettiä potentiaalisia asiakkaita ja tehdä markkinointisuunnitelma! Kartoita alueen ja naapuruston asukkaita, lomalaisia ja yrityksiä ja tarjoa rohkeasti omaa työpanostasi; pyydä tyytyväisiä asiakkaitasi suosittelijoiksi ja kokoa näin oma referenssilista.

Tekemätöntä työtä kyllä on, kun vain sopiva tekijä löytyy!

Kesätyö kevytyrittäjänä on riskitön ja vaivaton vaihtoehto sekä sinulle että asiakkaallesi. Kevytyrittäjyys on myös helppoa: sinä teet työt ja asiakkaasi maksaa laskun – UKKO.fi hoitaa kaiken lopun eli laskutuksen, palkanmaksun ja viranomaismaksut ja -tilitykset. Voit siis huoletta keskittyä etsimään asiakkaita ja tienaamaan osaamisellasi!

Päätät itse milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan.

Saat palkkaa!

Ei sitoumuksia ja kiinteitä kuluja – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa.

Laskuta kesätyöt suoraan tilillesi – ilman omaa yritystä!

Nyt vain reippaasti tuumasta toimeen! Kesä on kohta.

Kuvassa kevytyrittäjä ajaa ruohoa

Entä jos olisit kesätöissä kevytyrittäjänä?

Kesätöitä tehdekseen ei enää tarvitse päästä jonkun yrityksen palkkalistoille tai saada kaupungilta kesätyöseteli muutaman viikon työrupeamaa varten. Riittää, että löydät itse osaamisestasi kiinnostuneita asiakkaita ja laskutut tekemästäsi työstä. Niin helppoa sen on!

Palkkaaminen on kulu aina yritykselle, joka sitoutuu sinuun ja sinun työpanokseesi. Molemmille osapuolille on helpompaa, kun tarjoat työpanostasi laskua vastaan. Se on helppo ja vaivaton tapa ostaa työtä, sillä asikkaasi ei tarvitse muuta kuin maksaa lasku. Eikä sinunkaan tarvitse huolehtia veroista tai vakuutuksista, kun ulkoistat tämän homman laskutuspalvelulle. Simppeliä, eikö totta?

Tienaa rahaa kesätöissä kevytyrittäjänä

Me tiedämme, kuinka arvokasta on saada se ensimmäinen kesätyö ja kartuttaa kokemusta sekä ansaita omaa rahaa. Siksi tarjoammekin sinulle tilaisuuden hankkia tärkeitä referenssejä, kokemusta ja kontakteja kevytyrittäjänä UKKO.fi-laskutuspalvelun kautta.

KUvassa kevytyrittäjä maalipensselien kanssa

Kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse huolehtia byrokratiasta ja viranomaismaksuista, vaan UKKO.fi tekee sen puolestasi. UKKO.fi-laskutuspalvelun avulla voit laskuttaa samaan tapaan kuin yrittäjä, mutta saat rahat suoraan palkkana tilillesi.

Kevytyrittäjyys on varmasti hauskin ja hyödyllisin tapa tienata kesällä!

Helppo ja riskitön tapa tienata

Takuuvarmasti hauskempi vaihtoehto kesätöille! Kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse tehdä paperitöitä vaan voit keskittyä työn tekemiseen.

Käykö kesätyöksi mikä vain? Jääkö kesätöistä muuta käteen kuin rahaa?

Kuinka paljon rahaa saan tililleni?

Testaa tulolaskurillamme helposti, kuinka paljon rahaa saat pankkitilillesi laskutetusta summasta!

Puskaradio teki taikuri-Aatusta kuuluisan

KUvassa Aatu Itkonen taikurina

Aatu aloitti taikurin uransa pienistä keikoista tuttujen juhlissa, mutta puskaradion kautta sana levisi ja nykyisin Aatu on toiminut kevytyrittäjänä jo useamman vuoden.

“Kevytyrittäminen ei ole iästä kiinni, vaan omasta innostuksesta ja mielenkinnosta! Voisiko laskuttaminen enään helpompaa olla? Ei! Kevytyrittäminen laskutuspalvelussa on kyllä yksinkertaista ja viisasta!”

Lue Aatun tarina.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>
Leena Honkajuuri

Leena on kokenut viestijä, joka innostuu tarinoista ja auttaa itsenäisiä yrittäjiä saamaan äänensä esille. Vapaa-ajalla Leenan löytää hevosten parista tallilta tai juoksulenkiltä ja yöpöydällä on aina vähintään kolme keskeneräistä kirjaa. Leena on UKKO.fin viestintäpäällikkö.

Muita artikkeleita aiheesta Ura:

 • Ura Viikonlopputyö hoituu kätevästi kevytyrittäjänä

  Kaipaatko lisätuloja? Tai onko sinulla jokin intohimo tai muu taito, jota et arkiviikkojen aikana pääse hyödyntämään? Tällöin viikonlopputyö voisi olla sinulle mainio vaihtoehto! Jotkut työskentelevät viikonloppuisin esimerkiksi opintojensa ohella, toiset taas varsinaisen päivätyönsä lisäksi. Joillakin taas voi olla syystä tai toisesta mahdollisuus työskennellä pelkästään viikonloppuisin, kun arkiviikot kuluvat muissa kuvioissa. Viikonlopputyö on usein myös osa sekä iltoja että viikonloppuja sisältävien, tuntityösopimusten työaikoja.…

  Lue lisää
 • Ura LinkedIn-profiili kuntoon – näin tuot osaamisesi esiin

  LinkedIn-profiili tarjoaa paljon mahdollisuuksia oman osaamisen markkinoimiseen, siksi profiilin tekemiseen kannattaakin käyttää kunnolla aikaa ja ajatusta. LinkedIn-algoritmit on suunniteltu niin, että palvelu ohjaa käyttäjiä profiileihin sitä useammin, mitä huolellisemmin profiili on täytetty. Jos haluat lisää asiakkaita tai tahdot saada paremman työpaikan, niin tämä kirjoitus on sinua varten. Saat palvelusta myös enemmän irti, kun tiedät, miten hioa oma profiili kuntoon. Ensivaikutelman luonnissa tärkeintä ovat nimi, kuva, titteli…

  Lue lisää
 • Ura 10 virhettä, joita sinun tulisi välttää työhakemuksessa

  Jokainen, joka on joskus hakenut työpaikkaa, tietää kuinka vaikeaa se on ja kuinka monessa kohtaa työnhaku voi mennä pieleen. Yhtä samaa työpaikkaa saattaa hakea yli 100 hakijaa ja heistä vain osa saa kutsun haastatteluun. Työhakemuksen tärkein tehtävä on avata ovi työhaastatteluun. Jotta sinä olisit yksi haastatteluun valituista, on työhakemuksesi oltava mainio. Olemme listanneen kymmenen virhettä, joita sinun tulisi välttää työhakemuksessa.…

  Lue lisää