Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Kevytyrittäjyys – Työelämän uusi suunta

kevytyrittaja

Haluatko nähdä päivittäin oman työsi tuloksen? Haluatko menestyä omilla ehdoillasi? Haluatko päättää itse omista työpäivistäsi?

Työelämä on murroksessa. 152 000 ihmistä työllistää jo nyt itsensä ja määrä on vahvassa kasvussa. Suomi ei tarvitse uutta Nokiaa, vaan helpomman tavan työllistää itsen itsensä. UKKO.fi on ratkaisu kevytyrittäjyyden haasteisiin.

“Kevytyrittäjyys on termi joka tarkoittaa helpompaa vaihtoehtoa yrittäjyydelle. Kevytyrittäjä on henkilö, joka tekee työtä laskutuspalvelun kautta. Kevytyrittäjä ei ole täysipäiväinen yrittäjä, mutta ainakin osa tuloista tulee oman tekemisen myymisestä asiakkaille.”

Oma yrittäjätarinani

Olen itse ollut aina kiinnostunut yrittäjyydestä. Tai ei sittenkään. Olen aina ollut intohimoinen yrittäjä! Olen halunnut valita itse mitä teen. En halua ottaa töitä annettuina. Haluan vapautta ja valinnanvaraa. Oma osaamiseni on aina keskittynyt tietokoneiden ja netin kanssa puuhasteluun. Käytin nuorena lukemattomia iltoja verkossa etsiessäni erilaisia tapoja tienata taskurahaa. Suurin osa ideoista ei toiminut, mutta jokainen kokemus kasvatti osaamista ja ymmärrystä.

Aloitin yrittäjänä 16-vuotiaana perustamalla Pelikarhun verkkokauppa -nimisen nettikaupan, jossa myin konsolipelejä. Verkkokaupan pyörittäminen oli helppoa ja mukavaa, vaikka asiakkaita ei juuri ollut. Tämän vuoksi minun oli pakko opetella markkinointia. Rajallinen budjetti (0 €) johti siihen, että jouduin pakosta opettelemaan hakukoneoptimointia. Hakukonemarkkinointiin liittyviä töitä olenkin sitten tehnyt seuraavat yhdeksän vuotta.

UKKO.fin tarina

Kaikilla UKKO.fi:n perustajilla on samankaltainen tarina. Minä, Ukko, Marko ja Antti olemme kaikki olleet yrittäjiä koko täysi-ikäisyytemme ajan. Välillä täyspäiväisesti, välillä osa-aikaisesti. Osan aikaa muiden palveluksessa, välillä opiskellen. Yritykset ja status on muuttunut, mutta asenne säilynyt. Omalla tekemisellä tienaaminen on aina ollut lähtökohtaisesti kiinnostavin ratkaisu. UKKO.fi syntyi yhteisenä projektinamme. Viimeisten vuosien aikana olemme auttaneet tuhansia ihmisiä ottamaan ensiaskeleensa kohti yrittäjyyttä.

Me uskomme, että kevytyrittäjyys tulee olemaan tulevaisuudessa yhä suositumpi vaihtoehto itsensä elättämiseen. Suomi tarvitsee uusia Supercellejä ja Rovioita, mutta ne eivät yksistään ratkaise talouden ja työllistymisen ongelmia. Kevytyrittäjyys ja itsensätyöllisteminen voi ratkaista. Se on myös järkevämpi vaihtoehto suurimmalle osasta ihmisiä. Kevytyrittäjän ei tarvitse pyrkiä maailmanvalloitukseen ja loputtomaan riskinottoon. Kevytyrittäjä työllistää itsensä ja tulevaisuudessa ehkä yhden tai kaksi muuta henkilöä. Tällaisia pieniä ja keskisuuria toimijoita Suomi tarvitsee.

Kevytyrittäjyys kasvaa vauhdilla

Myös tilastot näyttävät tukevan tätä näkökantaa. Tilastokeskuksen Tieto & Trendit-lehden Itsensä työllistäjän muuttuva kuva -artikkelin mukaan Suomessa on tällä hetkellä noin 152 000 itsensä työllistävää henkilöä. Määrä on kasvanut 2000-luvulla noin 32 000 henkilöllä. Pelkästään Freelancereiden määrä on tuplaantunut kyseisellä ajanjaksolla 20 000 henkilöstä 40 000 henkilöön. Freelancereiden määrä on kasvanut eniten nuorempien ikäryhmien keskuudessa. Tämä johtuu luultavasti siitä, että nuoremmat henkilöt omaksuvat uusia toimintatapoja nopeammin.

Työelämän murros tapahtuu nyt. Enää koko elämän kestäviä työsuhteita ei ole, mikä on mahdollisuus meille kaikille.Työsuhteet ovat vapaampia ja yhä useammin töitä tehdään monille eri työnantajille.

Valitettavasti tämä murros ei ole vielä tavoittanut kaikkia valtion tukirakenteita. Esimerkiksi TE-toimistoissa suhtaudutaan UKKO.fi-palvelun käyttäjiin välillä virheellisesti yrittäjinä, osuuskunnan jäseninä tai itsensä työllistäjinä. Suhtautuminen vaihtelee paikkakuntakohtaisesti ja jopa henkilökohtaisesti eri ihmisten välillä. Käytäntöjä tulisi saada yhteinäistettyä ja sen eteen teemme kovasti töitä. Sinä voit auttaa jakamalla tämän viestin omissa verkostoissasi.

Me haluamme helpottaa itsensätyöllistämistä ja pienyrittäjäksi lähtemistä. Siitä on UKKO.fin toiminnassa kyse.

Lue myös

Kevytyrittäjän ja toiminimiyrittäjän velvollisuudet ja vastuut – mitä niihin kuuluu?

Kevytyrittäjyyden aloittaminen – 6 ohjetta jouhevaan toimintaan

Kevytyrittäjä ei ole oikea yrittäjä ja muut somessa kiertävät väitteet, joihin saat oikean vastauksen nyt

Kevytyrittäjyys ja starttiraha – Saako kevytyrittäjä starttirahaa?

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä

 

Muita artikkeleita aiheesta Kevytyrittäjyys:

 • Kevytyrittäjyys Haaveena kampaamoyrittäjyys? Näillä vinkeillä pääset alkuun

  Melkein jokainen meistä on jossain elämänsä vaiheessa unelmoinut kampaamoyrittäjäksi ryhtymisestä. Liian usein byrokratia, paperityöt ja kirjanpitoasioiden pyörittely on pysäyttänyt hyvät suunnitelmat. Tässä artikkelissa kerromme, miten toteutat unelmasi kauneudenhoitoalan yrityksen perustamisesta. Lue rohkeasti eteenpäin ja aloita jo tänään! Tärkeintä on intohimo Yrittäjyys on rohkea valinta – hyppy tuntemattomaan. Se vaatii uuden opettelua ja avointa mieltä.  Palkintona rohkeudesta saa tehdä rakastamaansa työtä…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Ripsi- ja kynsitaiteilija

  Itsensä hemmottelu ja kauneudenhoito on yhä tärkeämpää ihmisille ja mm. ripsi- ja kynsitaiteilijoista on kova kysyntä. Ripsi- tai kynsitaiteilijana voit työskennellä kotoa käsin ja valita itse, koska työskentelet. Ripsi- ja kynsitaiteilija, myy omaa osaamistasi itsenäisesti, ilman omaa yritystä! Päätä itse kenelle töitä teet ja mihin hintaan. UKKO.fi hoitaa laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvän byrokratian. Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Rakennusala ja UKKO-turva - vakuutus 2 miljoonan korvauksiin asti

  UKKO-turvalla sinut on vakuutettu kahteen miljoonaan euroon saakka mahdollisten vahinkojen varalta. Laaja vakuutusturvamme palvelee myös toimeksiantajiasi. Monelle yrittäjyyttä harkitsevalle ensimmäisiä mieleen tulevia kysymyksiä on, kuka korvaa, jos aiheutan vahingon toimeksiantajalleni? Entä jos loukkaannun toimeksiantoa suorittaessani. Kuka silloin korvaa mahdolliset sairaanhoito- ja tutkimuskulut? Samat kysymykset pohdituttavat niin kevytyrittäjyyttä kuin toiminimiyrittäjyyttä harkitsevia, ja avainasemassa on kattava vakuutus. Seuraavaksi kerrommekin, kuinka UKKO.fi mahdollistaa…

  Lue lisää