Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Kevytyrittäjyyden aloittaminen – 6 vinkkiämme jouhevaan toimintaan!

kevytyrittajyyden-aloittaminen-iloinen-mies-nayttaa-peukkua

Oletko juuri aloittanut kevytyrittäjyyden tai mietit siihen ryhtymistä? Hienoa! Käytännössä kevytyrittäjyys on helppoa, mutta jos asiakashankinnasta haluaa tehdä mahdollisimman jouhevaa ja omasta liiketoiminnasta siten kannattavaa, kannattaa tutustua näihin kuuteen aiheeseen:

1. Testaa ideaasi

Siis ota ensimmäinen keikka vastaan. Mikäli oma kevytyrittäjyys on vasta alkutekijöissään, voi tuntua vaikealta nähdä omaa toimintaa heti kokonaisuutena. Ei kuitenkaan hätää, sillä omaa toimintamallia voi ja kannattaa silti lähteä testaamaan. Tekemällä nimittäin oppii!

Lue myös: Miten jalostaa liikeideasta kannattavaa liiketoimintaa?

2. Hinnoittele oikein

Hinnoittelu on haaste ja sen tietää jokainen itsensä työllistäjä. Kyse on tasapainottelusta: mitä tarvitsee pärjätäkseen, mitä kokee ansaitsevansa ja mitä asiakkaat haluavat maksaa.

Hyvä uutinen on muistaa, että jos liikeidea on toimiva, tasapaino on myös olemassa ja sitä myöten löydettävissä. Hintajumppaa ei kuitenkaan onneksi tarvitse harrastaa aivan yksin, vaan apuna kannattaa käyttää esimerkiksi palkkalaskuria sekä kevytyrittäjän hinnoitteluopasta.

Lue myös: Hinnoitelu ei ole magiaa

3. Ole löydettävissä

Kyllä, verkostoitumisesta jaksetaan toitottaa edelleen. Miksi? Koska se on tärkeää.

Verkostoitumisen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa väkinäistä small talkia tai pönötystä. Tärkeää on, että sinä ja ideasi tulette huomatuiksi. Twiittaa omia tekstejäsi, Instagrammaa kuvia tuotteistasi tai varaa pöytä alan tapahtumastasi – kunhan teet itsestäsi löydettävän!

Lue myös: Verkostot ovat timanttia kevytyrittäjälle!

Kirjautuminen UKKO.fi-palveluun

4. Päätä työtila

Vaikka moni kevytyrittäjyyden aloittanut nauttii eritoten sen tuomasta paikkavapaudesta, kannattaa itselleen varmistaa ainakin joku rauhallinen tila, jonne pääsee tarpeen tullen koska vain.

Tarkista lähikirjaston työskentelytilat tai raivaa työlle rauhoitettu nurkka olohuoneeseen. Jos oma työergonomia sallii, voi läppärin ja kahvikupin kanssa käpertyä toki sohvallekin. UKKO.fi-käyttäjät vuokraavat myös co-working -tiloja etuhintaan. Tärkeintä on pitää huolta siitä, ettei puolipäivää kulu aina vapaan tai pistokkeen lähellä sijaitsevan kahvilapaikan löytämiseen.

5. Varaudu hiljaisuuteen

Suomessa yrittäjä törmää yleensä termiin hiljainen heinäkuu. Mitä tehdä sitten, kun keikkaa ei ole?

Säästöjä on tietysti hyvä olla, mutta hiljaisiin kausiin kannattaa valmistautua myös muulla kuin rahaa säästöön hamstraamalla. Suunnittelutöitä, organisointia ja esimerkiksi oman brändin tai pitchin hiomista on hyvä tehdä juuri silloin, kun muu kiire ei ole tiellä ja keskeytykset ovat minimissään.

Älä myöskään unohda myyntiä – ilman sitä keikkoja harvemmin tipahtelee jatkossakaan.

Lue myös: Myynti on kevytyrittäjän tärkein taito

6. Valmistele pitch

Äskeisessä kohdassa mainittiin pitch. Mikä se oikein on?

Kysymykseen on hyvä vastata kysymyksellä: Osaatko kuvailla yhdellä tai muutamalla lauseella, millaista palvelua tarjoat ja miten asiakkaasi siitä hyötyy?

Pitch, vastaa näihin kysymyksiin hissimatkan pituisella virkkeellä. Siksi Suomessa pitchausta kutsutaan usein myös hissipuheeksi. Tarkoitus on saada kuulija ymmärtämään toimintasi ja kiinnostumaan kuulemaan lisää.

Lue myös: Parhaat vinkit hissipuheen laatimiseen

Lue lisää aiheesta!

Liiketoimintasuunnitelma pohjana toiminnan aloittamiselle – Mieti nämä kuntoon ensin

Kevytyrittäjyyden ensiaskeleet: näin hankit ensimmäisen keikkasi

Aloittavan yrityksen markkinointi – Mistä uuden yrityksen markkinointi kannattaa aloittaa?

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Aloita kevytyrittäjyys jo tänään!

Pääset rekisteröitymään palveluumme maksutta ja lähettämään ensimmäisen laskusi vaikka saman tien.
Liity kevytyrittäjäksi täällä

Muita artikkeleita aiheesta Kevytyrittäjyys:

 • Kevytyrittäjyys Kevytyrittäjän työttömyysturva 2018

  Hyviä uutisia kevytyrittäjän työttömyysturvaa pohtineille! Tammikuun 1. päivä vuonna 2018 tuli voimaan työttömyysturvalakiin muutos, jonka myötä työttömän ei enää tarvitse pelätä kevytyrittäjäksi ryhtymistä. Lakimuutos mahdollistaa sen, että työttömänä aloitetun yritystoiminnan pää- tai sivutoimisuutta ei arvioida ensimmäisen neljän kuukauden ajalta. Uuden lakimuutoksen myötä työttömällä työnhakijalla on oikeus nostaa ansiopäivärahaa neljän kuukauden ajalta ilman, että kevytyrittäjyys tai yritystoiminta estää sen. Työttömänä aloitettua…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Laskutuspalvelut vertailussa – Mikä palvelu minulle sopii ja kannattaako vertailu?

  Jos olet miettinyt kevytyrittäjäksi ryhtymistä, olet varmasti lukenut kirjoituksia laskutuspalveluiden vertailusta sekä siitä, mitä eroja eri palveluilla on. Laskutuspalveluita käyttävien ihmisten kokemuksiin onkin hyvä tutustua ennen päätöksen tekemistä. Kuten varmasti hyvin tiedät, työelämä on nyt murroksessa. Tämän johdosta itsensä työllistäminen perinteisen palkkatyön vaihtoehtona kasvaa ja tämä puolestaan tekee laskutuspalvelualasta trendikkään toimialan. Alalla on muutamia vuosia tai jopa yli vuosikymmenen toimineita…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Käsitöiden myynti kevytyrittäjänä

  Käsitöiden myynti kevytyrittäjänä Villasukat, torkkupeitot, kaulaliinat ja neulepuserotkin syntyvät innokkaalta neulojalta käden käänteessä ja syksyn kolkuttaessa ovella alkaa kysyntäkin jälleen vilkastua. Jos puikot pysyvät käsissä voi käsitöiden myynti tuoda omalla harrastuksella helposti myös sivutuloja. Kun itsevalmistettua tavaraa myy voitolla eteenpäin, pitäisi tuotteet pystyä kuitenkin jollain tapaa myös laskuttamaan, sillä kyseessä on veronalainen tulo. Oman yrityksen tai edes toiminimen perustaminen on…

  Lue lisää