Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Virve Riissanen pyörittää lemmikkitarvikkeiden verkkokauppaa

Virve-Riissanen-kuukauden-yrittaja-1360x500

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Olen Virve Riissanen, 23-vuotias opiskelija, työntekijä, sekä nyt myös yrittäjä Järvenpäästä. Keväällä perustetun toiminimen lisäksi opiskelen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta, sekä työskentelen päivät isäni yrityksessä. Vapaa-aikaani kulutan kahden koirani kanssa, sekä hevostallilla, joten touhuttavaa todellakin riittää.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Yrittäjyys on ollut itselleni jonkinlainen tavoite niin pitkään kuin muistan. Oikean idean kehittyminen kuitenkin vei aikaa. Toiveeni on aina ollut löytää sellainen aidosti kiinnostava juttu, johon voisi suhtautua intohimolla. Muutaman kuukauden toiminut toiminimeni on juuri sellainen. Myyn ruokia ja tarvikkeita lemmikeille ja kuljetan tuotteet itse suoraan asiakkaan luo. Asiakas välttyy painavien kissanhiekka tai koiranruokasäkkien kantamiselta, sekä saa henkilökohtaista palvelua lemmikkinsä asioissa. Olenkin saanut asiakkailta paljon kiitosta juuri siitä, että palvelunlaatu on erityisen hyvää, kun kaikki asiakkaat palvellaan yksilöllisesti. Eläinaihekin on itselleni tuttu, mutta paljon uuttakin joutuu opiskelemaan. Mukavat asiakkaat ja aito kiinnostus palvelua kohtaan pitää kuitenkin itselläkin motivaation korkealla.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Vaikka yritystoiminta on vielä sivutoimista päätyön, sekä opintojen ohella, tulee päivittäin vastailtua asiakkaiden viesteihin, hoidettua tukkutilauksia ja niiden noutoja ja pakkaamista, sekä suunniteltua somesisältöjä. En pidä itselläni suurta varastoa, vaan tilaan tuotteet asiakkaiden tarpeiden mukaan ja toimitan ne asiakkaille heti, kun ne saapuvat. Työhön kuuluu siis paljon tietokoneen ääressä touhuamista, sekä autossa istumista.

Miten UKKO Pro on auttanut sinua?

Olen koulutukseltani kirjanpitäjä, mutta valitsin UKKO Pron käyttööni sen selkeän hinnoittelun, sekä kattavan sisällön takia. Uudella yrittäjällä on mielessään sata hoidettavaa asiaa, sekä paljon uusia juttuja, joten tällainen helppo palvelu mahdollistaa sen, että on yksi huoli vähemmän ja voi keskittyä yrityksen ydintoimintaan ja markkinointiin.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienoin asia työssäni on se, että olen ihan oikeasti ollut apuna edistämässä eläinten hyvinvointia, kun olen onnistunut auttamaan asiakkaita löytämään heidän lemmikeilleen sopivia tuotteita. Lisäksi olen onnistunut viemään eläintarvikeliikkeen palvelut myös sinne missä niitä ei ole, sillä kuljetusalueeni on laaja.

Pakko mainita tähän myös meidän ihanat Instagram -seuraajat, joiden kanssa tulee höpistyä päivittäin! Sieltä on löytynyt paljon uusia tuttuja, sekä mielenkiintoisia keskusteluja ja yhteistyöjuttuja.

Mitä asioita haluaisit kehittää itsessäsi?

Pidän kovasti aktiivisesta arjesta ja siitä, että on monta rautaa tulessa. Toisinaan olisi kuitenkin hyvä keskittyä yhteen projektiin kerrallaan, eikä yrittää tehdä kaikkea samaan aikaan.

Terveisiä ja vinkkejä muille yrittäjille?

Olen itse saanut ihanaa kannustusta muilta yrittäjiltä ja kokenut sen kullanarvoiseksi. Kehutaan siis toisiamme ja tsempataan yhdessä muita!

Kotisivujen osoite, Facebook-sivut yms:

Meidän kauppaan voi tutustua osoitteessa: https://jabella.fi ja arkeemme pääsee mukaan Instagram tilillämme @chihuahuabellaxjade tai Facebookissa @Pet Jabella.

Haluatko sinä kuukauden yrittäjäksi?

Kuukauden yrittäjä on UKKO Pro:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen yrittäjiä. Onko sinulla oma tarina yrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen!

Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja Suvi Kylmälä

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Tutkijasta joogayrittäjäksi - Stephanie Freeman

  Yliopistossa tutkijana työskenteleminen on omanlaista yrittäjyyttään. Apurahojen hankkiminen on rankkaa myyntityötä. Tämän on omakohtaisesti saanut kokea Stephanie Freeman. Nämä kokemukset ovat kuitenkin ainoastaan valmistaneet häntä nykyiseen yrittäjän arkeen. Stephanie kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 91. Hän haki neljä kertaa Jyväskylän liikuntatieteelliseen, mutta jäi aina pisteen tai parin päähän opiskelupaikasta. Samaan aikaan hän teki psykologian avoimia opintoja ja opetti hiphop-henkisiä tunteja. Koko Stephanien…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Ääni-installaatiota tekevästä Jaakko Autiosta taiteellinen luova työ on parasta maailmassa

  Kuka olet? Hei! Olen Jaakko Autio, freelancer-äänisuunnittelija. Työskentelen teatterin, installaatioiden ja elokuvan parissa. Mitä teet? Parhaillaan työskentelen HKT:n produktiossa äänisuunnittelijana. Produktion nimi julkaistaan virallisesti 13.8. Kesällä toteutan 25 -kanavaisen ääni-installaation Pohjanmaalla nimeltä “Armo” Nivalassa 5.–14.7. Lyhytelokuvan “Kirurgi” ensi-ilta taas on Galerie bij de Boekessa, Ulftissa. Mielenkiintoinen proggis on myös kesällä Paikallisliike-nykytanssifestivaalilla esitettävä “Ajan ja paikan ulottumattomissa”, (16.6. kello 19 Savilahden…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Elokuvajärjestäjä Iikka Jaakola haaveilee omasta yrityksestä

  UKKO.fi haluaa tukea suomalaista viihde- ja elokuva-alaa, ja olimmekin 15.9. vietetyn Jussi-gaalan yhteistyökumppani. Nostamme syyskuun aikana myös esiin erilaisten viihdealan yrittäjien tarinoita! Oululainen Iikka päätyi kaverinsa kautta elokuvajärjestäjän työhön ja huomasi sopivansa alalle hyvin. Nyt hän tekee työtä päätoimisena kevytyrittäjänä elokuvien, tv-sarjojen ja tv-mainosten järjestäjänä. Iikka aloitti uransa toimittuaan ensin muutamia vuosia mainostuotannossa assistenttina. Vähitellen projekteja alkoi tulla tasaisemmin ja…

  Lue lisää