Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Kuvataitelija Limppu Witick

Viikon Kevytyrittäjä on UKKO.fi:n haastattelusarja, jossa nostamme esiin palvelumme käyttäjiä. Tällä kertaa vuorossa on kuvataitelija Limppu Witickin haastattelu. Haluatko viikon kevytyrittäjäksi? Löydät artikkelin lopusta lisätietoa juttusarjasta.

Kuka olet?

Olen vuonna 1991 syntynyt kevytyrittäjä, kuvataiteilija ja opiskelija. Opiskelen teologian maisteriksi Itä-Suomen yliopistossa, mutta opintojen jälkeen tarkoitukseni on keskittyä täysipäiväisesti taiteeseen.

Mitä teet?

Valmistan tilaustyönä muun muassa lyijykynäpiirroksia ja akryylimaalauksia asiakkaan valokuvan tai idean pohjalta, ja lisäksi kuvitan esimerkiksi kelloja ja teen seinämaalauksia. Erityisalaani ovat muotokuvat.

Koska eläineettiset arvot ovat minulle tärkeitä, käytän taiteillessani ainoastaan synteettisiä siveltimiä ja vegaanisia maaleja.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi siten, että minulle alkoi tulla pyyntöjä piirtää ja maalata tilaustöitä. En ollut varma, kuinka verojen kanssa tulisi toimia (ja olen muutenkin melko hajamielinen tyyppi esimerkiksi kuittien ja paperitöiden suhteen), joten UKKO.fi-palvelu vaikutti minulle oikealta ratkaisulta. Vielä tuolloin opinnot olivat sen verran kesken, etten edes haaveillut, että kevytyrittäjyydestäni tulisi mitään muuta kuin satunnainen harrastus.

Opintojen loppuvaiheessa olen kuitenkin jatkuvasti enemmän kiintynyt ajatukseen kuvataiteilijan ammatista.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni erityisesti markkinoinnin suhteen. Minun on vaikeaa kehua itseäni, mikä ymmärrettävästi vaikeuttaa mainostamista.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni ovat kaikki maalaus- tai piirustusprosessin eri vaiheet: kun tilaus saapuu sähköpostiin, kun sen pääsee aloittamaan, kun siihen saa keskittyä ja kun asiakas on iloinen sen valmistuttua. Olen pienestä pitäen tykännyt taiteilla etenkin muille ihmisille ja muiden ihmisten toiveiden pohjalta, joten on mahtavaa, että saan tehdä sitä päivittäin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni kuluu seuraavasti: aamuisin tarkistan sähköpostini ja vastaan mahdollisille asiakkaille. Sen jälkeen rupean näpyttelemään pro gradu -tutkielmaani. Pyrin lopettamaan graduni väsäämisen viimeistään neljältä tai viideltä, minkä jälkeen käyn lyhyellä kävelyllä, laitan ruokaa ja teen muita arkisia askareita.

Illalla rupean sitten maalaamaan tai piirtämään. Maalaus- ja piirustushetket ovat päiväni kohokohtia, enkä malta odottaa, että minulla on enemmän aikaa niille.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

“Mahdotonta”, sanoi ylpeys.
“Uhkarohkeaa”, sanoi kokemus.
“Hyödytöntä”, sanoi järki.
“Onnistut kyllä”, kuiskasi sydän.

Suurin osa tulevaisuudensuunnitelmiani koskevista kommenteista on ollut vähätteleviä. Ymmärrän syyn hyvin, sillä Suomessa kuvataiteilijoita on tilastojen valossa liikaa.

Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta, enkä halua tulevaisuudessa katua sitä, etten uskaltanut kokeilla unelmaani. Kannustan myös kaikkia muita kevytyrittäjiä ja kevytyrittäjiksi aikovia uskomaan unelmaansa ja tavoittelemaan niitä.

Yhteystiedot
Kotisivut: LimppuWitick.fi
Facebook-sivut: www.facebook.com/synteettinensivellin

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kun jääkiekkoura ei auennut, tuli Jamista valokuvaaja – “Löysin sisältäni palavan halun kehittyä yhä paremmaksi”

  Olen Jami Ivanoff, 24-vuotias joensuulainen video- ja valokuvaaja. Kuvaan oikeastaan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kesät menevät pitkälti häiden kuvaamisessa ja talvet sitten kaiken muun kuvaamisessa. Päädyin alalle oikeastaan sattumalta, mutta nopeasti siitä tuli työ ja pikkuhiljaa tiesin mitä tahdon. Jääkiekkouran päättyminen toi aikaa muulle tekemiselle Jääkiekkoura oli pitkään unelmani. Olen lähtöisin Kajaanista ja päätin lähteä kokeilemaan jääkiekon pelaamista vielä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Yrittäjähaastattelussa Pauliina Mäkelä

    Haastattelimme Pauliina Mäkelää yrittäjyyteen liittyen. Pauliina on perustanut Kinda Oy:n vuonna 2010. Kinda Oy tarjoaa yrityksille, yhteisöille ja yksilöille sosiaalisen median koulutus-, konsultointi- ja luennointipalveluja ympäri Suomen. Uudet ammatit ja uudet työskentelytavat kiinnostavat Pauliinaa. Hän on aktiivisesti mukana luomassa kansallista robotisaatiostrategiaa Robotics Finland -verkoston kanssa sekä on järjestänyt useampana vuonna sosiaalisen median tapahtumia yhteisöllisesti, kuten SomeTime ja Community Manager Appreciation Day Finland. Miten lähdit yrittäjäksi? Nokian…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kaverusten ideasta maksettu jo 377 miljoonan palkkiot – ”Baari-illasta se lähti”

  115 miljoonaa maksettuja veroja, yli 500 000 toimeksiantoa ja 377 miljoonaa euroa palkkioina käyttäjille. Varsin painavia lukuja, vaikka kevytyrittäjyydestä UKKO.fin tarina 10 vuotta sitten alkoikin. UKKO.fi on Suomen kattavin itsenäisten yrittäjien palvelu ja alan markkinajohtaja vuodesta 2016. Eikä ihme, sillä tuskin sinäkään olet voinut olla törmäämättä UKKO.fin brändiin tai mainoksiin, elitpä sitten reaali- tai digimaailmassa. Tai no, tarkennetaan hieman: voit…

  Lue lisää